Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Viens no "Maxima" piegādātājiem parmarķē vecos gurķus

© f64

Veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" sadarbojas ar SIA "Leversa", kuras izplatīto konservēto gurķu tirdzniecību šodien apturēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), biznesa portālu "Nozare.lv" informē SIA "Maxima Latvija" komunikāciju speciālists Jānis Beseris.

Beseris apliecina, ka "Maxima" veikalos var iegādāties SIA "Leversa" izplatītos konservētos gurķus, taču veikalos nopērkamie gurķi gan neesot pārmarķēti.

Šobrīd "Maxima Latvija" veic noliktavu pārbaudi, lai pārliecinātos, ka veikala pircēju grozos nenonāk PVD konstatētie "Marinēti gurķi ungāru gaumē", kuriem ir beidzies derīguma termiņš.

"Mūsu veikalos neatrodas šīs firmas izplatītie konservētie gurķi, uz kuru vākiem ir uzlīmēts zaļš papīrs, kuru noplēšot var redzēt, ka vāks daļēji pārkrāsots. Veikalā esošie gurķi ir ar oriģinālmarķējumu," uzsver Beseris.

Ja tomēr veicot noliktavu pārbaudi, tiks atklāta bojātā konservēto gurķu partija, tad SIA "Maxima Latvija" arī domās, ko darīt tālāk ar šiem sadarbības partneriem, stāsta Beseris.

"Arī tad, ja neatradīsim bojāto partiju, vienalga veiksim nopietnas sarunas ar SIA "Leversa", jo mūsu uzņēmuma kompetencē nav sadarboties ar uzņēmumiem, kas veic šādas nosodāmas darbības, kas varētu kaitēt patērētājam un mūsu uzņēmuma reputācijai," skaidro Beseris.

Pārtikas vairumtirgotājs SIA "Leversa" dibināts 2000.gadā ar pamatkapitālu 335 797 eiro. Pērn uzņēmums apgrozīja 7,6 miljonus eiro un guva peļņu 162 748 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums vienādās daļās pieder Viktoram Bižānam un Nikolajam Adamovičam.

Kā ziņots, veicot pārbaudes pārtikas veikalos, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori apturēja konservētu gurķu ar beigušos derīguma termiņu tirdzniecību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD komunikāciju speciāliste Anna Joffe.

PVD inspektori konstatēja, ka tirdzniecībā esošajiem konservētajiem gurķiem stikla burkās "Marinēti gurķi ungāru gaumē" ir beidzies derīguma termiņš, atklājot, ka produkta derīguma termiņš beidzies jau 2011.gadā.

Veikalos realizācijā esošajiem konservētajiem gurķiem "Marinēti gurķi ungāru gaumē" etiķetē norādītais izplatītājs ir SIA "Leversa", produkta neto masa ir 680 grami un ražošanas datums 2014.gada 4.janvāris, bet derīguma termiņš 2017.gada 4.janvāris, produkts ražots Vjetnamā.

Produkts ir aizvākots ar metāla vāku, uz vāka uzlīmēts zaļš papīrs, noplēšot papīru, var redzēt, ka vāks daļēji pārkrāsots, zem krāsas var redzēt ražošanas datumu 2009.gada 5.novembri un derīguma termiņu - 2011.gada 5.novembri, stāsta Joffe.

Pārtikas produkta marķēšanai izmantotā metode maldina patērētāju par preces derīguma termiņu, tāpēc PVD aicina patērētājus neiegādāties un nelietot uzturā šo produktu.

Par pārbaužu laikā konstatēto PVD ir informējis lielveikalu tīklus, un uzsākta produktu izņemšana.

Tāpat uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.