Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Vairumam iedzīvotāju joprojām ģimene svarīgāka par karjeru, rāda aptauja

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Gandrīz divām trešdaļām Latvijas iedzīvotāju darbspējas vecumā ģimene ir svarīgāka nekā darbs un karjera, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad februārī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem darbspējas vecumā (18-55 gadi) tika jautāts, kam viņu dzīvē patlaban ir lielāka nozīme - darbam un karjerai vai ģimenei. 59% aptaujāto atzina, ka viņiem būtiskāka ir ģimene, savukārt 32% priekšplānā izvirzās darbs un karjera. Vēl 9% aptaujāto nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Pēdējos četros gados rezultāti nav būtiski mainījušies - ģimeni kā prioritāti kopš 2014.gada izvirzījušo iedzīvotāju īpatsvars svārstās no 57% līdz 59%, savukārt darbu kā nozīmīgāko šajā laika periodā minējuši 32-34% iedzīvotāju.

Šogad atkārtoti fiksēts līdz šim augstākais ģimeni kā prioritāti atzinušo iedzīvotāju īpatsvars - 59%. Šāds pats līmenis tika sasniegts arī 2014.gadā.

Sākot veikt šādu aptauju, 2001.gadā viedoklis par to, kas ir prioritārs - darbs un karjera vai arī ģimene - dalījās. Toreiz 42% nozīmīgāks bija darbs un karjera, savukārt 44% būtiskāka bija ģimene.

Būtisks ģimeni kā prioritāti atzinušo iedzīvotāju īpatsvara pieaugums fiksēts laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam, kad tas kāpis no 47% līdz 57%.