Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Darbu atsācis ugunsgrēkā cietušais tirdzniecības centrs "Jugla"

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma darbu ir atsācis tirdzniecības centrs “Jugla”, kurā 13. martā bija izcēlies ugunsgrēks. Šobrīd apmeklētājiem ir atvērts tirdzniecības centra otrais stāvs, kā arī pirmajā stāvā darbu ir uzsākušas atsevišķas tirdzniecības vietas.

Šobrīd t/c “Jugla” jau darbojas šādas tirdzniecības vietas: makšķerēšanas piederumu veikals Salmo, Optimus mēbeles, ALK Outlet dzērieni&vīni, LuxTan Solāriju studija, Veterinārā A Aptieka, Farma Balt Aptieka, Latvijā ražotu gaļas produktu veikals Lauku bauda, kā arī apmeklētājiem ir pieejami Omniva pakomāts, PostService, DPD paku bode un SWEDBANK, DNB, SEB, NORDEA bankomāti. Drīzumā savu darbību atsāks arī LULU pica un Datoru ātrā palīdzība.

Tāpat kā iepriekš, centra pirmajā stāvā galvenā pārtikas un ikdienas preču tirdzniecības vieta būs Rimi lielveikals. Pēc veikala rekonstrukcijas Rimi plānots atvērt šā gada rudenī.

T/c īpašnieka SIA "RCH Management" pārstāvis Raimonds Kairovs norāda, ka visi ugunsgrēkā radušies bojājumi un ēkas nepilnības ir novērstas, un Būvniecības valsts kontroles birojs ir devis savu atzinumu tirdzniecības platību nodošanai ekspluatācijā: “Esam saņēmuši atzinumus par ēkas tehnisko stāvokli un esam gandarīti, ka tirdzniecības centrs atsāk strādāt. Ir izdevies savest kārtībā lielāko daļu no telpām. Vasarā turpināsim aktīvu darbu, lai pēc iespējas ātrāk atkal būtu pieejams Juglas iedzīvotājiem ērtais un iecienītais Rimi veikals un citi veikali un pakalpojumu sniedzēji.

Kā atzīmē R. Kairovs, pēc ugunsgrēka ēkā tika veikta tās nesošo konstrukciju detalizēta tehniskā izpēte un rūpīgi izvērtēta ēkas ekspluatācijas drošība. Veicot jumta konstrukciju, sienu nesošu konstrukciju un inženierkomunikāciju atjaunošanu un rekonstrukciju, tika novērstas ugunsgrēka radītās sekas atbilstoši visiem Būvniecības valsts kontroles biroja norādījumiem.

Atgādinām, ka 13. martā tirdzniecības centra sporta klubā, aizdegoties saunai, izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā aizdegās centra jumts.