Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Slavenais pavārs Dreibants neapmierināts ar VID akciju "Prasiet čeku!"

© F64

Latvijā pazīstamā pavāra Mārtiņa Sirmā restorānu biznesa partneris un pavārs Ēriks Dreibants apšauba Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nesen izveidotās kopīgās izglītojošās akcijas "Prasi čeku!" lietderīgumu, liecina teiktais Dreibanta atklātajā vēstulē LVRA un VID vadībai, taču LVRA un VID viņu virzienā raidītos pārmetumus noraida.

Dreibants nesen esot saņēmis LVRA vēstuli, kurā vēstīts, ka asociācija ir sākusi sadarbību ar VID, lai sakārtotu ēdināšanas nozari. Pret šo nolūku Dreibantam neesot nekādu iebildumu, taču neizpratni viņā radījis fakts, ka LVRA un VID sadarbība paredzējusi ēdināšanas uzņēmumiem izdrukāt šīs kampaņas plakātu un izvietot to savos restorānos. Vienlaikus VID vairākos restorānos sācis pārbaudes.

"Šī, galu galā, izrādījās kārtējā situācija, kurā par nodokļu maksātāju naudu tiek izveidots bezgaumīgs plakāts, sadrukāti citi uzskates materiāli. Būtu interesanti uzzināt, cik naudas patiesībā tiek iztērēts šādos pasākumos, jo šo pasākumu "sausais atlikums" ir visnotaļ apšaubāms. Turklāt, kur, pēc VID un LVRA uzskatiem, restorāniem šādus plakātus vajadzētu izvietot? Un, ja jau tiešām gatavojam un drukājam plakātus, vai tiešām gaidām, ka viena no nozīmīgākajām Latvijas restorānu mērķauditorijām, kas ir tūristi, sapratīs, kas ir domāts ar šo plakātu," pauda Dreibants.

Viņš arī skaidroja, ka restorāniem tika pieprasīts līdz šā gada 1.jūlijam uzstādīt jaunā tipa kases aparātus, kas daudzos uzņēmējos izraisīja dažādus tehniskas un praktiskas dabas jautājumus.

F64

"Diemžēl, bet šajā sakarā nedz VID, nedz LVRA netika sarīkojuši izpalīdzīgu akciju "Palīdzēsim ieviest jaunos kases aparātus!". Valsts nodokļu maksātāju līdzekļi būtu jēgpilnāk iztērēti, ja šī procesa laikā VID darbinieki būtu apstaigājuši restorānus un atbildējuši uz uzņēmēju jautājumiem un ieteikuši labākos praktiskos risinājumus, taču par šāda tipa aktivitātēm varas iestāžu interese ir maza - un, kā gan citādi - tādu pasākumu laikā taču nav iespējas izrakstīt soda kvītis! Un vai LVRA tiešām nebūtu varējuši akciju "Prasiet čeku!" atlikt līdz augusta sākumam, kad visi restorāni būtu paspējuši tikt galā ar kases aparātu maiņu un šī procesa izraisītajiem sarežģījumiem," sacīja Dreibants.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā