Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Par 20 miljoniem eiro Ādažos taps jaunā "Laima" ražotne

© Publicitātes foto

Pēc rūpīga izvērtēšanas procesa ir pieņemts lēmums, ka jaunā “Laima” ražotne tiks celta Ādažos. Izvēlētā ražotnes celtniecības vieta nodrošinās “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” ar izaugsmes iespējām ražošanas apjoma, mēroga un jaudas ziņā, kas atbilst kompānijas ilgtermiņa stratēģiskajai attīstības perspektīvai Latvijā. Jaunās ražotnes platība būs aptuveni 6500 kvadrātmetri.

“Es priecājos paziņot par nākamo nozīmīgo soli mūsu stratēģiskajā plānā jaunas, mūsdienīgas un multifunkcionālas šokolādes un citu saldumu ražotnes būvniecībai Latvijā. Izvēlētā vieta ideāli atbilst mūsu vajadzībām, ņemot vērā infrastruktūras un investīciju līmeni, izmēru, loģistiku, ilgtspējību un, pats svarīgākais - tā neierobežo mūsu turpmāko attīstību nākotnē,” uzsver Toms Didrihsons, “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs.

“Jaunā “Laima” ražotne specializēsies virzienos, kuros esam spēcīgi un unikāli, attīstot esošo tehnoloģisko bāzi. Mēs arī investēsim jaunās tehnoloģijās, ar kuru palīdzību apmierināsim arvien augošo vietējā un reģiona tirgus pieprasījumu pēc inovatīviem nākotnes produktiem. Tāpat mēs turpināsim ciešu sadarbību ar citiem “Orkla” uzņēmumiem, ražojot produktus pēc viņu pasūtījuma un otrādi. Sadarbība “Orkla” ražotņu starpā ir dabiska un sadarbība ir veids, kā padarīt “Laimu” vēl spēcīgāku,” papildina Toms Didrihsons.

Publicitātes foto

Kopējās investīcijas jaunās ražotnes būvniecībā un turpmākā “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” attīstībā nākamo trīs gadu laikā sasniegs līdz pat 20 miljoniem eiro. Šīs ir vienas no lielākajām investīcijām pārtikas nozarē Latvijā un tās papildina vairāk nekā 16 miljonus eiro, kurus pēdējo divu gadu laikā “Orkla” jau ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā.

“Pēc “Laima” ražošanas pārcelšanas no ražotnes Miera ielā uz Ādažiem, uzņēmuma administrācija un arī “Laima” šokolādes muzejs turpinās darbu vēsturiskajā “Laima” biroja ēkā. Savukārt, pašreizējai "Laima" ražotnes ēkai un teritorijai Miera ielā meklēsim iespējas nākotnes potenciālai attīstībai, iespējams, sadarbībā ar Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārstāvjiem,” piebilst Toms Didrihsons.

Pašlaik ir uzsākta jaunās ražotnes projektēšanas fāze, pie kuras strādā arhitektu birojs “Valeinis un Stepe”. Tā kā šo fāzi ietekmē arī saskaņošanas process ar pašvaldību, tā var ieilgt līdz gadam. Ražotnes celtniecību plānots sākt 2018. gada pirmajā pusē, pabeigt līdz 2019. gada pirmajam ceturksnim un uzsākt pilnvērtīgu ražošanu 2019.gada nogalē.