Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Deputāti nespēj vienoties par UIN atvieglojumiem ziedojumiem

Premjerministrs Māris Kučinskis un finanšu ministre Dana Reizniece - Ozola © f64

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija turpinās diskusijas par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atvieglojumiem ziedojumiem.

Deputāti plāno atgriezties pie šī jautājuma, kad izskatīs jautājumu par kompensējošiem mehānismiem.

Šodien deputāti neizlēma jautājumu, kas attiecās uz UIN atlaidēm par dividendēm.

Kā ziņots, Finanšu ministrija ir izstrādājusi priekšlikumu saistībā ar ziedojumiem UIN kontekstā, kas noteiktu iespējas, kā izmantot UIN atvieglojumu par ziedojumiem. Maksātajiem būs izvēles iespēja piemērot sev visizdevīgāko atlaides veidu.

Viens no piedāvājuma punktiem paredz neiekļaut pārskata perioda ar UIN apliekamajā bāzē ziedoto summu, bet ne vairāk kā 5% apmērā no iepriekšējā pārskata gada peļņas. Otrais punkts ļauj neiekļaut pārskata perioda ar UIN apliekamajā bāzē ziedoto summu, bet ne vairāk kā 2% no iepriekšējā pārskata gadā kopējās darba ņēmējiem izmaksātās atlīdzības, par kuru samaksātas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Visbeidzot trešais punkts paredz samazināt pārskata gadā aprēķināto UIN, kas aprēķināts par gada pārskata noteiktajām dividendēm, par 80% no ziedotās summas, bet nepārsniedzot 10% no aprēķinātās UIN summas par noteiktajām dividendēm.