Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"airBaltic" vadītājs Gauss strādā 3-4 dienas nedēļā; gadā algā saņem miljonu

© F64 Photo Agency

Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" veidotāji vairāku mēnešu garumā veikuši pētījumu par Latvijas vislabāk atalgoto valsts amatpersonu, nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētāja darba nedēļu.

Vairāku mēnešu nofilmētais materiāls ļaujot secināt, ka vislabāk atalgotā valsts amatpersona Latvijā nopelna miljonu, bieži vien strādājot trīs līdz četras pilnas darba dienas nedēļā, vēsta raidījums.

Portāls lms.lv raksta, ka ideja par šāda pētījuma veikšanu radusies jau martā, kad "De facto" notikusi intervija saistībā ar aviokompānijas reisiem uz Liepāju. Intervija notikusi "airBaltiv" birojā. Toreiz M.Gauss interviju atteicis, ar žurnālistiem runājis preses pārstāvis. Tiesa, filmēšanas laikā raidījuma veidotāji pamanījuši, ka aviokompānijas vadītājs darba vietu pameta jau ceturtdienā, dienas pirmajā pusē.

F64 Photo Agency

"Nav izslēgts, ka viņš devās kādā ar darbu saistītā braucienā. Tomēr situācija toreiz bija neveikla. Rezultāts tika pētīts, vai bieži Gauss savā darba laikā lido ar tiem reisiem, kas ved uz pilsētām, kas atrodas netālu no viņa īpašumiem Vācijā, Austrijā un Itālijā," vēsta "De facto".

Zināms arī, ka gausa ģimene dzīvo netālu Minhenes. Reisi no Vācijas pilsētas uz Rīgu ir divas reizes dienā. Arī pretējā virzienā ir tāds pats reisu skaits. Piemēram, lidmašīna no Minhenes ielido svētdienas vakarā. Līdz ar to Gauss jau pirmdien no rīta varētu būt savā darba vietā, informē raidījums.

Taču nofilmētais rāda, ka nedēļās, kad viņš nav komandējumos vai atvaļinājumā, Gauss izvēlas lidojumus darba laikā. Turklāt bieži vien Minhenē atgriežas jau ceturtdienā.

Gauss lidostā ierodas vienmēr vienā un tajā pašā laikā, un izmanto vienus un tos pašus reisus. Līdz ar to nebija grūti paredzēt, ka arī šonedēļ Gauss uz Latviju atlidos nevis svētdienā, lai laikus uzsāktu darba nedēļu, bet gan pirmdienā - pulksten divos dienā. "Es savu darba nedēļu uzsāku... Es strādāju visu nedēļu. Man ir tikšanās ne tikai šeit, bet arī Frankfurtē, Briselē un Minhenē," savu vēlo ierašanos darba vietā skaidro Gauss.

Reiss no Minhenes izlido desmitos no rīta. Pusstundu pirms tam sākas iekāpšana. Ja Gauss nemelo, tikšanās viņam bijusi agri no rīta. Taču maz ticams, ka katru pirmdienu.

“Es strādāju Latvijā tad, kad man šeit ir darāmas lietas, bet kopumā es strādāju, kad tas ir nepieciešams. Es vadu lidsabiedrību un domāju, ka visi ar to ir apmierināti," tā Gauss komentē "de facto" pētījuma rezultātus.

Valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis "airBaltic", Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš "De facto" norāda, ka "mums svarīgi ir tie skaitļi un cipari, ko parāda kompānija, vai tiek izpildīts apstiprinātais biznesa plāns, vai viss notiek saskaņā ar to, vai ir plānotais pieaugums, vai tiek nomainīta flote. Šie visi apstākļi kopumā rūp. Tie ir neatsverami un būtiski Latvijas valstij un tās ekonomikai. Dotajā brīdī šie skaitļi ir pozitīvi”.

Ozoliņam neesot svarīgi, vai Gauss strādā no mājām, vai ir uz vietas birojā.

Sarunas laikā Gauss vairākkārt uzsvēra, ka viņš no mājām nestrādājot. Viņam ārvalstīs esot tikšanās.

Avots: lsm.lv