Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Pētersonei-Godmanei valsts pārvaldē nespēja piedāvāt konkurētspējīgu atalgojumu

© Gatis Gierts/ F64 Photo Agency

Bijušajai Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei izteiktie darba piedāvājumi valsts pārvaldē nebija konkurētspējīgi, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Valsts pārvalde nespēja samaksāt to, ko privātās kompānijas. Godmanes kundze izvēlējās labāk atalgotu darbu, jo valsts pārvaldē izteiktie piedāvājumi nebija konkurētspējīgi. Tie varbūt bija solījumi pēc reformas," teica premjers.

Viņš piebilda, ka tas ar Pētersoni-Godmani ir izrunāts un "te nav apvainojumu ne vienam, ne otram".

Kā ziņots, premjers iepriekš norādīja, ka Pētersonei-Godmanei, kurai nācās pamest Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres amatu, jo netika pagarināta viņas pielaide valsts noslēpumam, tiks piedāvāts cits amats valsts pārvaldē - kādā no ministrijām, kur nepieciešams augstas kapacitātes vadītājs.

F64 Photo Agency

Tomēr Latvijas Televīzija aizvadītajā nedēļā vēstīja, ka viņa, visticamāk, kļūs par "Latvijas gāzes" meitasuzņēmuma "Gaso" valdes priekšsēdētāju. Šī akciju sabiedrība tiks dibināta šā gada beigās un būs no "Latvijas gāzes" nodalīts sadales pakalpojumu operators.

"Latvijas gāzes" padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis stāstīja, ka uz topošā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu esot vairāki kandidāti, bet reālākā esot tieši Pētersone-Godmane.

Savulaik neoficiāli izskanēja, ka tieši Pētersones-Godmanes un viņas vīra, ekspremjera Ivara Godmaņa visai ciešā draudzība ar Savicki bijis viens no iemesliem, kāpēc viņai vairs netika pagarināta pielaide valsts noslēpumam.