Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Loginovs: No "Parex bankā" ieguldītā valsts atbalsta neatgūti 678 miljoni eiro

© Scanpix

No kopējā valsts atbalsta bijušajai "Parex bankai" 1,7 miljardu eiro apmērā patlaban nav atgūti 678 miljoni eiro, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājs Vladimirs Loginovs.

PA vadītājs prognozēja, ka no šīs summas vēl izdosies atgūt vien pārdesmit miljonus eiro.

Loginovs arī norādīja, ka jau glābjot "Parex banku" 2009.gadā bija paredzēts, ka visi ieguldītie līdzekļi netiks atgūti, jo tolaik svarīgi bija izglābt Latvijas finanšu sistēmu.

"Reverta" likvidatore Rūta Amtmane norādīja, ka būtiska daļa no likvidācijas procesa bija kredītportfeļa pārdošana SIA "Gelvora", kredītportfeļa pircējam jau ir nodoti arī atlikušie 4500 kredītlietu. Visa nauda, kas paredzēta kredītportfeļa pirkšanas līgumā jau ir saņemta “Reverta” kontā. Tiesa, likvidatore norādīja, ka kredītportfeļa pārdošanas summa ir konfidenciāla.

Kopš 2010.gada 1.augusta "Reverta" no problemātiskajiem aktīviem ir atguvusi vairāk nekā 763 miljonus eiro, kas veido 70% no visiem kompānijā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem.

Kopumā no sākotnēji ieguldītā valsts atbalsta šajā laikā atgūts 1,1 miljards eiro.

Loginovs komisijas sēdē arī norādīja, ka vēl joprojām turpinās četras tiesvedības pret bijušajiem "Parex bankas" akcionāriem. Viena lieta jau ir iztiesāta, vienas iztiesāšana pabeigta pirmajā instancē, bet gaidāma apelācija, bet divās tiesvedībās ir kasācijas sūdzības. Kopējā prasījumu summa pret bijušajiem akcionāriem ir 230 miljoni eiro.