Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Likvidēts liels gaļas pārstrādes uzņēmums

© Gediminas Savickas/ F64 Photo Agency

Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 14.novembra lēmumu izbeigts gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA "Grāvendāle" maksātnespējas process un uzņēmums ir likvidēts, liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapā pieejamā informācija.

Šāds lēmums pieņemts pamatojoties uz kompānijas maksātnespējas procesa administratora Raivja Tauriņa iesniegumu par maksātnespējas procesa izbeigšanu, kurā norādīts, ka "Grāvendāles" kreditoriem ir nosūtīti paziņojumi par prasījumu segšanas plāna izpildi un no viņiem nav saņemti iebildumi.

Lēmums par maksātnespējas procesa izbeigšanu nav pārsūdzams.

Jau vēstīts, ka pērnā gada februārī tika ierosināts "Grāvendāles" tiesiskās aizsardzības process, kurš tika izbeigts tā paša gada 5.septembrī, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns neatbilda Maksātnespējas likuma prasībām.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Grāvendāle" 2014.gadā strādājusi ar viena miljona eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 21 594 eiro peļņu 2013.gadā, bet apgrozījums samazinājies no 3,27 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 2,56 miljoniem 2014.gadā.

"Grāvendāle" nodarbojās ar dažāda veida desu, kūpinājumu pastēšu ražošanu, izmantojot Latvijā iepirktu liellopu un putnu gaļu, savukārt cūkgaļa galvenokārt tika iepirkta Polijā.

"Grāvendāle" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 496 810 eiro. Uzņēmuma īpašnieki bija Grigorijs Burē ar 58,96% kapitāldaļu un Inna Edidoviča ar 41,04% kapitāldaļu.