Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Baltic International Bank" vadītāja pienākumus pildīs Viktors Bolbats

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"Baltic International Bank" valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs bankas valdes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Bolbats, bet bankas līdzšinējā vadītāja llona Guļčaka turpinās darbu "Baltic International Bank" padomē, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Šīs izmaiņas turpina jau iepriekšējā gadā sākto bankas pārmaiņu procesu, kas ļaus paplašināt darbību jaunos virzienos, apgūt jaunus mērķa tirgus un piedāvāt klientiem individuālus, augstas kvalitātes finanšu pakalpojumus. Tās ir ilgstoši plānotas un rūpīgi pārdomātas pārmaiņas, kas ļaus salikt kompetences vēl labākā izkārtojumā un izmantot jaunas iespējas," teikts paziņojumā, piebilstot, ka attiecīgajām pārmaiņām ir saņemts nepieciešamais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vērtējums un akcepts.

"Baltic International Bank" valdē strādā arī Bogdans Andruščenko, Alons Nodelmans un Anda Saukāne, bet padomē - Valērijs Belokoņs, Andris Ozoliņš, bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes Terorisma apkarošanas centra direktors Džozefs Kofers Bleks (Joseph Cofer Black) un bijušais diplomāts Hanss Frīdrihs fon Plocs (Hans Friedrich von Ploetz).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Bolbats darbu "Baltic International Bank" sāka 2017.gada septembrī, veicot bankas valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. Savukārt novembra sākumā viņš tika iecelts bankas valdē, bet šā gada sākumā - valdes priekšsēdētājas vietnieka amatā.

Guļčaka bija "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētāja no 2008.gada. Bankas balsstiesīgās akcijas viņai nepieder.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Baltic International Bank" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar zaudējumiem 2,668 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Bankas aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 303,348 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,6% jeb 5,041 miljonu eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 308,39 miljoni eiro.

Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2017.gada beigās bija 12.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.