Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Premjers: Nevēlamies pārsteidzīgus lēmumus, lai nerastos jauni tēriņi

© F64

Patlaban budžetā netiek iezīmēti jauni tēriņi, šodien pēc Ministru kabineta sēdes, kurā tika skatīti ar nākamā gada budžetu saistīti jautājumi, žurnālistiem atzina premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš informēja, ka valdība šodien vienojās saglabāt tās pašas makroekonomikas prognozes, kādas tika apstiprinātas pagājušā gada rudenī, kā arī nākamā gada budžetā netika iezīmēti jauni tēriņi. Viņš gan piebilda, ka plašākas diskusijas par nākamā gada budžeta papildu izdevumiem gaidāmas pēc Saeimas vēlēšanām rudenī.

"Nevēlamies pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, lai nerastos jauni tēriņi. Nesen notikušajā ministru seminārā apzinājām nākotnes nepieciešamības un prioritātes, bet Finanšu ministrijai tika dots mandāts sākt iekšējos auditus atsevišķās nozarēs. Esmu pārliecināts, ka ministrijās ir pietiekami lielas rezerves. Vasarā skaitļi būs citādāki," stāstīja Kučinskis.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) piebilda, ka patlaban nākamā gada fiskālā telpa tiek prognozēta negatīvi, lai nevarētu domāt par papildu tēriņiem. Savukārt līdz rudenim ministrijas pārskatīs izdevumus, kad varēs apjaust iespējas novirzīt līdzekļus papildu pasākumiem.