Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"airBaltic" pērn ievērojami uzlabojusi savas finanses

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2017. gadā par 16,8 miljoniem eiro palielinājusi savu operatīvo peļņu (EBIT), kopā sasniedzot 20,2 miljonus eiro.

Tajā pašā laikā airBaltic ieņēmumi pērn būtiski auguši (+22%) un veido 347,7 miljonus eiro, bet pārvadāto pasažieru skaits sasniedzis jaunu rekordu - 3,5 miljonus. Tīrā peļņa salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājusies par 3,4 miljoniem eiro, sasniedzot 4,6 miljonus eiro. Rezultātā airBaltic peļņu sasniegusi jau piekto gadu pēc kārtas.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Pagājušais gads bija airBaltic rekordgads, lidsabiedrībai apliecinot savas pozīcijas kā pārliecinošai līderei Baltijas reģionā. Mēs esam gatavi spert nākamo soli, attīstot un uzlabojot mūsu maršrutu karti, kā arī papildinot airBaltic floti ar jaunajām Bombardier CS300 lidmašīnām.”

"airBaltic ieņem svarīgu lomu Latvijas gaisa satiksmes savienojamības nodrošināšanā. Tā rezultātā aviācijas nozares ietekme uz Latvijas ekonomiku salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir pieaugusi. Mūsu mērķis ir turpināt saglabāt pozīcijas kā tirgus līderim Baltijas reģionā, vēl vairāk uzlabojot savienojumus starp Baltijas valstīm un pārējo pasauli,” piebilst M. Gauss.

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 70 maršrutos no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2018. gada vasarai airBaltic savam maršrutu tīklam pievienojusi astoņus jaunus galamērķus no Rīgas uz Malagu, Lisabonu, Splitu, Bordo, Gdaņsku, Almati, Sočiem un Kaļiņingradu. Papildus tam airBaltic sākusi tiešos lidojumus jaunā maršrutā no Tallinas uz Londonu. Pilns airBaltic lidojumu saraksts pieejams lidsabiedrības mājaslapā http://www.airbaltic.com/.