Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Citskovskis: Valsts pārvaldē pērn nodarbināto skaits samazināts par 500

© F64

Ar nodarbināto skaita samazināšanu valsts pārvaldē pagājušajā gadā vislabāk gājis Valsts ieņēmumu dienestam un visam finanšu sektoram kopumā, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Pēc viņa teiktā, pērn visā valsts pārvaldē nodarbināto skaits samazināts par 500, tai skaitā finanšu sektorā - par 300.

Jautāts, kurām iestādēm ar nodarbināto skaita samazināšanu 2017.gadā gājis visgrūtāk, Citskovskis sāka runāt par ārlietu resoru, skaidrojot, ka tas ir diezgan īpašs gadījums, jo prasību samazināt darbinieku skaitu nebūtu pareizi attiecināt uz Latvijas diplomātiskajiem pārstāvjiem ārzemēs.

Citskovskis arī pieminēja Zemkopības ministriju, kura pagājušajā gadā esot uzrādījusi labus rezultātus, bet šogad, kā noprotams, aina zīmējoties sarežģītāka, tomēr tikšot darīts viss iespējamais, lai šajā resorā atkal panāktu adekvātu nodarbināto skaita samazināšanos.

Valsts kancelejas direktors gan vairākkārt uzsvēra, ka plānotā reforma valsts pārvaldē "nav samazināšana samazināšanas pēc". "Mēs mainām veidu, kā strādājam," sacīja Citskovskis, skaidrojot, ka līdz ar strādāšanas veida efektivizēšanu pati par sevi zūd arī nepieciešamība pēc atsevišķiem darbiniekiem.

Piemēram, Citskovskis minēja, ka vairākās valsts iestādēs būtu jāatbrīvojas no grāmatvežiem, personāla un informācijas tehnoloģiju speciālistiem, jo šajās jomās būtu īpaši efektīvi resursus centralizēt.

Kā ziņots, īstenojot valsts pārvaldes reformu, aizvadītajā gadā štata vietu skaits ir samazināts par aptuveni 500, un šogad plāns ir līdzīgs, iepriekš intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atklāja Citskovskis.