Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus no maija atstās amatu

© publicitātes

Pēc 11 gadus ilgas sadarbības no 1. maija amatu atstāj apdrošināšanas kompānijas "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Komentējot savu aiziešanu un virzienus, kuros darboties tālāk, J. Lucaus, uzsver: "Pirmais uzdevums būs atrast izaicinājumu, kas būtu kā izaicinājums. Lai ir iekšējais dzinulis meklēt, mācīties, analizēt un mudinātu iepazīt līdz galam nepazīto. Apdrošināšanas nozare ir ļoti visaptveroša. Latvijā nav jomas, kur apdrošināšana nebūtu bijusi mijiedarbībā. Tā kā BTA ir vadošā apdrošināšanas sabiedrība, kurai ir visas nedzīvības apdrošināšanas licences un arī aktīvi drošina visus iespējamos nedzīvības apdrošināšanas veidus, biju spiests sekot līdzi savu klientu un sadarbības partneru aktualitātēm. Daudzas jomas man likās interesantas un saistošas. (...) Visspilgtāk es sevi raksturotu ar mērķtiecību, esmu pārliecināts, ka cilvēks ar darbu un ticību sev var paveikt ļoti, ļoti daudz."

Savukārt, vaicāts par savu potenciālo aizstājēju, J. Lucaus norāda: "Esmu drošs, ka Padome ar šo uzdevumu iespējami īsākā laikā veiksmīgi tiks galā. BTA ir liels un plaukstošs uzņēmums ar pārstāvniecību Baltijas tirgū, tāpēc lēmums tiks rūpīgi izvērtēts. Nav arī pamata liekai steigai, jo uzņēmuma valde esošā sastāvā ir ļoti raženi strādājusi ilgu laiku un spēj nodrošināt uzņēmuma attīstību arī Valdes priekšsēdētāja meklējumu procesā. BTA valdes augstā kompetence un ārvalstu filiāļu pieredzējusī komanda ļoti pārliecinoši spēs virzīt BTA komandu definēto mērķu sasniegšanai. BTA ir ar savu pozitīvo auru un pārliecību par savu vietu zem saules. Galvenais uzņēmuma aktīvs ir darbinieki. Jaunajam vadītājam novēlu spēt saturēt kopā Baltijas komandu un virzīt uz kopīgu mērķi. Ir skaidrs, ka tehnoloģijas mūsdienās ir svarīgas - cilvēkiem patīk tehnoloģijas, bet biznesu veido cilvēks. Tehnoloģijas ir tikai rīks aiz kurām jāstāv pozitīvi un uz rezultātu orientētiem cilvēkiem."