Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Portāls: Savickis visu pērnā gada ''Arēna Rīga'' peļņu izņēmis sev dividendēs

© F64

Portāls Pietiek.com informē, ka Juris Savickis visu pagājušā gada ''Arēna Rīga'' peļņu izmaksājis dividendēs savam uzņēmumam ''Glesum Investments''.

Savickis kļuva par ''Arēna Rīga'' īpašnieku 2015.gada augustā, kad viņam piederošais uzņēmums ''Glesum Investments'' ieguva 100% tās kapitāldaļu no Kiprā reģistrētā ''Entertainment Limited''.

atgādina portāls, pērn jūlijā 35% ''Arēna Rīga'' kapitāldaļu tika uzlikts arests kā ''ar kriminālprocesu saistītajai mantai, kas ir iegūta noziedzīgā ceļā un atrodas pie citas personas''. Nodrošinājuma summa bija 6,17 miljoni eiro.

Kriminālprocess gan saistīts ar to, ka ''Arēna Rīga'' bijušais īpašnieks Ivans Ivanovs uzskata, ka 2008.gadā, kad viņš saņēma cietumsodu par sievas slepkavību, viņam piederošās īpašumtiesības izkrāpa Genādijs Bondariks. Šo gadu laikā tad tās ''ceļoja'', līdz nonāca līdz ''Glesum Investments''.

Lieta gan šobrīd esot ievērojami zaudējusi ''apgriezienus'' un kapitāldaļu arests jau ticis atcelts.

Līdz ar to, 2018.gada 19.martā ''Arēna Rīga'' pagājušā gada tīrā peļņa, kura ir 1 266 287 eiro, kā arī iepriekšējo gadu nesadalītā pelņa - 44 363 eiro - tikušas izmaksātas ''Glesum Investments'' dividendēs.

Pietiek.com norāda, ka līdz ar šo soli, neatkarīgi no kriminālprocesa rezultāta, Ivanovam pie šīs summas vairs nav iespējams tikt.