Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Restorāni "Vairāk Saules" atsākuši darbu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Uzņēmums "Vēl Vairāk Saules" ir iegādājies jaunus kases aparātus un sestdien, 16.jūnijā, restorāni atsākuši darbu.

"Tas ir neticami, cik lielu atsaucību un pretimnākšanu jūtam no visiem. Mēs esam ļoti pateicīgi visiem mūsu sadarbības partneriem, īpaši SIA UCS, kas uzstāda jaunās sistēmas kases aparātus "Rkeeper7" un iegulda neticami lielu darbu, lai palīdzētu mums atsākt strādāt. Ja mums tiešām izdosies paveikt mēneša darbu divās dienās, tad ļoti ceram, ka "Vairāk Saules" restorāni apmeklētājiem durvis vērs jau sestdienas rītā. Šobrīd šis ir mūsu plāns, uz ko ejam visiem spēkiem. Mēs aicinām mūsu uzticamos klientus sekot līdzi "Vairāk Saules" facebook lapai, kurā publicēsim aktuālāko informāciju par restorānu atvēršanu. Ļoti ceram, ka mums nebūs starpgadījumu un tiešām vērsim vaļā durvis sestdien plkst. 10.00. Par to noteikti ziņosim Facebook. Ziņosim arī gadījumā, ja būs kādas nobīdes no plāna un restorānu atvēršana kavēsies," piektdien informēja "Vairāk Saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš.

Kā liecina informācija sociālajā tīklā facebook, tad jau piektdien darbu atsākuši "Vairāk Saules" restorāni tirdzniecības centrā "Spice" un "Mols". Savukārt sestdien tiek ziņots, ka darbu atsākuši arī pārējie restorāni.

Pateicībā par lielo atbalstu, kas saņemts no klientiem sociālajos medijos akcijā #EsAtbalstuSaules, restorāni pilnīgi visiem apmeklētājiem sestdien un svētdien piešķirs atlaidi 10%.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Restorāna pārstāvji arī informē, ka pēc šī gada 12. jūnijā notikušā kriminālpolicijas iebrukuma uzņēmuma restorānos un ražotnē tika konfiscēti visi restorāna kases aparāti, datori un serveri, kā arī daudz citu mantu. Policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa konfiscētā manta, un jo īpaši kases aparāti, paliks policijā.

Uzņēmums 2017. gadā strādāja ar 4,7 miljonu eiro apgrozījumu, nodokļos samaksājot 791 000 eiro. Šogad uzņēmums ir paplašinājies un atvēris vēl divus restorānus t/c Damme un t/c Mols. Kopā uzņēmumam ir seši restorāni, kā arī tiek nodrošināta ēdienu piegāde uz mājām. Šogad nodokļos bija plānots nomaksāt jau virs 1 miljona eiro.

Jau vēstīts, ka maija beigās policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" otrdien aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Krimināllietā par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" apcietinājumā palikusi viena persona, savukārt pārējiem trīs aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, drošības nauda, pret kuru divi ceturtdien atbrīvoti.

Policijai ir aizdomas, ka grāmatvedības datu sagrozīšana notikusi jau kopš 2016.gada, kā rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.