Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_downwardLatvijā

Nesen noslēdzās konkurss, kurā jau vairākus gadus pēc kārtas tiek noskaidroti labākie Latvijas interneta veikali. Konkursam bija pieteikušies vairāk nekā tūkstotis pretendentu. Interneta veikalu skaits Latvijā pieaug, un pieaug arī pircēju sūdzību skaits. “360TV ZIŅneši” pētīja, kādas ir interneta veikalu attīstības tendences Latvijā.
15.apr Portāls nra.lv
“Ir jauna realitāte,” ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" paziņoja finanšu ministrs Arvils Ašeradens, komentējot gaidāmos nodokļu ieņēmumus, kuri varētu būt mazāki, nekā plānots.
14.apr Bens Latkovskis
Ārējais pieprasījums patlaban saglabājas vājš, tāpēc apstrādes rūpniecībā spēju uzlabojumu tuvākajā laikā nav pamata gaidīt, teikts Latvijas Bankas jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.
13.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievijas agresīvā uzvedība izmainījusi nekustamo īpašumu tirgu Latvijā un Lietuvā. Baidoties no Krievijas iespējamā iebrukuma arī Baltijā, latvieši un lietuvieši pērk īpašumus Kanāriju salās, sevišķi Tenerifē, vēsta “360TV ZIŅneši”.
13.apr Portāls nra.lv
Sadarbība ar ārvalstu investoriem ir Latvijas ekonomiskās attīstības un drošības jautājums, tā šodien tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdi sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Kartupeļu audzētāju smagākā problēma patlaban ir drātstārpi, kuru apkarošanai efektīvu līdzekļu nav, aģentūrai LETA pauda Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Agita Kraukle.
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) piektdien ir sācis hipotekārā kredīta procentu kompensācijas izmaksas, un jau ir veikti 842 maksājumi par kopējo summu 179 726,37 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas ekonomikai no Krievijas tirgus ir jāiet prom, šorīt TV3 raidījumā "900 sekundes" prognozēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās banka (ECB) procentlikmes varētu sākt samazināt jūnijā, šorīt TV3 raidījumā "900 sekundes" prognozēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
12.apr Ziņu aģentūra LETA
Ziņa, ka tagad ir iespēja iegādāties vaučerus braucienam ar taksometru no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu, sacēla vētru sociālajos tīklos. Vaučera cena - 33,50 eiro - daudzos izraisīja sašutumu.
12.apr Portāls nra.lv
“Neatkarīgās” intervija TV raidījumā “nra.lv sarunas” ar satiksmes ministra Kaspara Briškena padomnieku Edgaru Klētnieku par dižprojektu un lieluzņēmumu, kuri likteņi kalpo par Latvijas zīmoliem un  Evikas Siliņas valdības rīcībspējas mērvienībām. 
12.apr Arnis Kluinis
Ekonomika jāpārkārto uz kara režīmu: ja Eiropa būs tikpat spēcīga militāri, cik ekonomiski un finansiāli, neviens neizlems spert agresīvus soļus. Taču šo līmeni nevar sasniegt, ja nepalielina militāro potenciālu, īpaši tas attiecas uz munīcijas ražošanu. Tādas domas un atziņas šobrīd valda Polijā: par to ziņo žurnālisti interneta vietnē “wpn.pl”. Kas šajā aspektā notiek Latvijā? Vai mūsu valsts seko Polijas piemēram? Ko par to domā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts?
12.apr Elita Veidemane
Ņemot vērā ekonomikas bremzēšanos un nodokļu ieņēmumu plāna iespējamo neizpildi, valdība nedrīkst uzņemties jaunas, papildu izmaksas, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).
11.apr Ziņu aģentūra LETA
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas satiksmes ministra Kaspara Briškena padomnieks Edgars Klētnieks. Viņš atklāj, vai un kā vilcieni pa Rail Baltica sliedēm iebrauks Rīgā. Raidījumu vada žurnālists Arnis Kluinis.
11.apr Portāls nra.lv
Talsu novada dome trešdien nolēma vērsties Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē, lūdzot atļauju ņemt aizņēmumu budžeta un finanšu vadībai Valsts kasē līdz 3 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts policija (VP) rosinājusi apsūdzēt kādreizējo Saeimas deputātu un bijušo partijas "Konservatīvie" biedru Reini Znotiņu par naida kurināšanu tviterī.
10.apr Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Atcelts vilciens Nr. 6764 Jelgava (17.46) - Rīga (18.33) dzelzceļa posmā Jelgava - Dalbe, vēsta Pasažieru vilciena ieraksts mikroblogošanas vietnē "X".
9.apr Portāls nra.lv
Līdztekus jau divus gadus nodrošinātajiem ienākošajiem zibmaksājumiem sabiedrības norēķinos ar valsti Valsts kase sākusi izejošos zibmaksājumus, tādējādi padarot zibenīgus arī valsts budžeta iestāžu un citu Valsts kases klientu norēķinus ar sabiedrību, aģentūru LETA informēja Valsts kases pārstāvji.
9.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgā par vairāk nekā 350 000 eiro plānots veicināt iedzīvotāju līdzdalību CO2 emisiju samazināšanai.
9.apr Ziņu aģentūra LETA
Patēriņa cenas šogad martā salīdzinājumā ar februāri Latvijā pieauga par 1,2%, bet gada laikā - šogad martā salīdzinājumā ar 2023.gada martu - palielinājās par 0,9%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
9.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien bijušajam Muitas kriminālpārvaldes vadītājam Vladimiram Vaškevičam par korupcijas noziegumiem piesprieda cietumsodu uz sešiem gadiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
9.apr Ziņu aģentūra LETA
“Kā mērķis varētu tikt uzstādīts 10 000 jauni mājokļi gadā, šobrīd tie ir kādi 3 000 jauni mājokļi, ko jau šobrīd uzbūvē Latvijā,” TV24 raidījumā “Naudas cena” atklāj ekonomikas ministrs (ZZS) Viktors Valainis.
9.apr Portāls nra.lv