Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Par 200 miljoniem dolāru uzlabos "Apple" viedtālruņu stiklus

© SCANPIX

ASV kompānija "Apple" piektdien paziņoja, ka ieguldīs 200 miljonus ASV dolāru kādā Kentuki štata rūpnīcā, lai pasargātu kompānijas ražotos viedtālruņus no dizaina nepilnības, kuras dēļ šo viedtālruņu ekrāni varētu tikt saskrāpēti.

"Apple" paziņoja, ka piešķirs šos finanšu līdzekļus firmai "Corning Inc." izmantošanai tās rūpnīcā Kentuki štata Herodsbērgas pilsētā.

"Apple" un "Corning" pirmoreiz sadarbojās pirms 10 gadiem, kad toreizējais "Apple" vadītājs Stīvs Džobss lika nomainīt šīs kompānijas pirmā viedtālruņa "iPhone" plastmasas ekrānu ar nesaskrāpējamu stiklu. Tas notika dažus mēnešus pirms šī viedtālruņa ražošanas uzsākšanas.

Kopš tās reizes "Corning" ir saražojusi 51 miljonus kvadrātmetru stikla "Gorilla Glass" kompānijas "Apple" viedtālruņiem "iPhone" un planšetdatoriem "iPad".

"Viss šis darbs notika tieši šeit Herodsbērgā, un "Apple" ir jums lielu pateicību parādā," "Apple" operāciju vadītājs Džefs Viljamss paziņoja rūpnīcas strādniekiem.

Viņš sacīja, ka šī nauda ir pirmā daļa no viena miljarda dolāru, ko "Apple" plāno ieguldīt ASV bāzētās firmās no sava Progresīvās ražošanas fonda.

Pasākumā rūpnīcā bija klāt arī ASV Senāta vairākuma līderis Mičs Makonels un "Corning" vadītājs Vendels Vīkss.