Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardPasaulē

Eiropas Centrālā banka (ECB) procentlikmes varētu sākt samazināt šovasar, trešdien paziņoja bankas prezidente Kristīne Lagarda, vienlaikus gan uzsverot, ka šāda rīcība būs atkarīga no jaunākajiem ekonomikas datiem.
17.jan Ziņu aģentūra LETA
Plaši pazīstamais futūrists un pasaules Top 5 biznesa ietekmelis Bernards Marrs (Bernard Marr) savā emuārā uzskaitījis 10 prasmēm, kas būs vispieprasītākās 2024. gadā. Viņš atzīmēja, ka savā grāmatā ''Nākotnes prasmes: 20 prasmes un kompetences, kas ikvienam vajadzīgas, lai gūtu panākumus digitālajā pasaulē'', viņš aplūko prasmes, kas cilvēkiem jāapgūst nākamo 5–10 gadu laikā. Tomēr jaunajā ierakstā viņš nolēma koncentrēties uz tuvāko nākotni
14.jan Portāls nra.lv
Gan Baltijas valstīs, gan arī eirozonā kopumā 2024. būs vēl viens izturības gads, bet būs vērojama straujāka ekonomikas izaugsme un turpinās samazināties inflācija, intervijā aģentūrai LETA prognozēja Eirogrupas, kas apvieno eirozonas valstu finanšu ministrus, prezidents, Īrijas publisko izdevumu, valsts attīstības plāna izpildes un reformu ministrs Paskals Donohou.
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Dienvidkorejas Samsung grupas dibinātāja ģimene bija spiesta pārdot daļu akciju, lai samaksātu mantojuma nodokļus, vēsta The Wall Street Journal.
12.jan Portāls nra.lv
Meta īpašnieks sociālajos tīklos ievietojis fotogrāfiju no sava Ko'olau rančo Havaju salās. Viņš redzams ēdam steiku. Fotoattēla parakstā viņš paskaidroja, ka nodarbojas ar "augstākās kvalitātes liellopu gaļas pasaulē" ražošanu.
11.jan Portāls nra.lv
Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons ceturtdien nācis klajā ar ideju izveidot 100 miljardu eiro fondu Eiropas aizsardzības rūpniecības veicināšanai.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Ķīnas automašīnu pārdošanas apjoms ārzemēs 2023. gadā pieauga līdz rekordlīmenim, ļaujot Ķīnai apsteigt Japānu kā pasaulē lielāko auto eksportētāju. Par to 9.janvārī raksta Reuters
10.jan Portāls nra.lv
Vogue House Londonā par 75 miljoniem mārciņu pārdota Izraēlas kuģniecības magnātam. Glancēto žurnālu Vogue, Tatler un GQ izdevējs Conde Nast pametīs savu ēku pēc vairāk nekā 60 gadu ilgas darbības, raksta The Telegraph.
9.jan Portāls nra.lv
Baltkrievijas mediji ziņo, ka valstī saražotā cukura eksports 2023. gadā veidoja ceturto daļu no kopējā darījumu apjoma par lauksaimniecības produktu piegādi ar Baltkrievijas Universālās tirdzniecības biržas (BUTB) starpniecību. Medijiem par to paziņoja BUTB preses dienests
9.jan Portāls nra.lv
Šodien stājas spēka grozījumi likumā "Par valsts pensijām", kas paredz pensiju piemaksu piešķiršanu par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim.
1.jan Ziņu aģentūra LETA
Ziņas par krītošajiem eksporta apjomiem, apsīkstot starptautiskajai tirdzniecībai, ir kļuvušas par ikdienu. Pagaidām pasaules notikumi vairumam Latvijas iedzīvotāju var asociēties vien ar dažu statistikas rādītāju pasliktināšanos.
28.dec 2023 Mārtiņš Apinis
Vācijas parlamenta apakšnams piektdien apstiprinājis papildbudžetu 2023.gadam, jo pēc Konstitucionālās tiesas sprieduma valdība bija spiesta atcelt šim gadam Konstitūcijā esošās normas par valsts parāda griestiem, izsludinot ārkārtēji stāvokli.
15.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās banka (ECB) ceturtdien otro sanāksmi pēc kārtas nolēma procentlikmes saglabāt nemainīgas.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Argentīnas ekonomikas ministrs Luiss Kaputo otrdien paziņoja, ka valsts valūta peso tiek devalvēta par vairāk nekā 50% pret ASV dolāru, jaunajai valdībai veicot pasākumus ekonomikas krīzes pārvarēšanai.
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Dīzeļdegvielas, 95. markas benzīna un atsevišķās vietās arī 98. markas benzīna cenas nokrišana zem 1,60 eiro atzīmes litrā nav vērtējama kā kardināls Latvijas iedzīvotāju labklājības pieauguma signāls, taču vismaz rada kādu pozitīvu asociāciju. Jautājums, vai patīkamie skaitļi Latvijas degvielas uzpildes stacijas cenrāžos saglabāsies un vai var cerēt uz tālāku to kritumu.
12.dec 2023 Mārtiņš Apinis
Pēdējās ziņas no vadošās Eiropas ekonomikas Vācijas nav patīkamas un aizvien skaidrāk vēsta, ka iepriekšējās prognozes par šīs valsts ekonomisko lejupslīdi sāk piepildīties. Šie procesi nemetīs līkumu arī Latvijai un var izraisīt veselu negatīvu un atsevišķos gadījumos arī pozitīvu ekonomisko procesu virknējumu veidošanos.
11.dec 2023 Mārtiņš Apinis
Minimālā alga Igaunijā nākamgad pieaugs par 95 eiro līdz 820 eiro mēnesī, ceturtdien nolēma valdība.
7.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Itālija oficiāli izstājusies no Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" infrastruktūras iniciatīvas, trešdien vēstī laikraksts "Corriere della Sera".
6.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Saeima trešdien, 6.decembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz kompensēt 30 procentus no hipotekāro kredītu līgumu procentu maksājumiem. Grozījumi rosināti, lai kredītņēmējus atbalstītu apstākļos, kad strauji augošo EURIBOR procentu likmju ietekmē būtiski pieauguši viņu izdevumi par mājokļa kredītiem, ziņo Saeimas Preses dienests.
5.dec 2023 Portāls nra.lv
Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) apņēmies vērsties gan pie Eiropas Savienības atbildīgā komisāra, gan Polijas lauksaimniecības ministra ar lūgumu risināt rindu problēmu uz Ukrainas un Polijas robežas.
27.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Viena no Polijā lielākajām bankām - "Pekao" - apsver darbības sākšanu Lietuvā, lai strādātu tikai ar korporatīvajiem klientiem, ziņu aģentūrai BNS apstiprinājuši četri avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.
24.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālā banka (ECB) brīdinājusi, ka noteiks naudassodus 20 bankām, ja tās nespēs novērst trūkumus klimata izmaiņu risku pārvaldībā, trešdien vēstī ziņu aģentūra "Bloomberg".
22.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA