Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

UZZINI, kādu aprīli prognozē astrologi

© Scanpix

Šajā mēnesī nelabvēlīgos stāvokļos atradīsies vairākas planētas, kas astroloģijā atbild par globāliem procesiem, kā arī gluži sadzīviskām tēmām. Taču labā ziņa ir tāda, ka mīlas un naudas planēta Venera atgriežas normālā pozīcijā.

Aunu nomaina Vērsis

Aprīļa lielāko daļu Saule atrodas dinamiskajā Auna zīmē, kas katru gadu aizsāk jaunu zodiaka ciklu, iedvesmojot un vedot aiz sevis visus pārējos. Auns ir enerģisks, iestājas par taisnību, bet dažkārt kļūst spītīgs un var būt arī neapdomīgs.

19. aprīlī plkst. 18.29 stafeti pārņem Vērsis, kas ciena pamatīgumu un stabilitāti un vēlas neatlaidīgi - soli pa solim - virzīties uz priekšu. Bet, kad kārtīgi pastrādāts, tad paslinkot un baudīt dzīvi. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji strādā pamatīgi un atpūšas kārtīgi. Un - tāpat kā Auniņi - iestājas par taisnīgumu.

Merkurs atkal kļūst piņķerīgs

Trīs četras reizes gadā planēta Merkurs ieņem nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli, kas rada neskaidras situācijas, kļūmes, pārpratumus, nav labs darījumiem, līgumu slēgšanai, tehnikas iegādei u.c. Tagad šis periods ilgs no 10. aprīļa līdz 4. maijam. Kā Neatkarīgā jau rakstīja iepriekšējā mēneša aprakstā, retrogrādā stāvoklī līdz 16. aprīlim atrodas arī mīlas un naudas planēta Venera. Tomēr labā ziņa ir tāda, ka pēc tam šīs tēmas risinās pozitīvāk.

Saturns un Plūtons pievienojas

Aprīlī retrogrādo stāvokli ieņems arī divas smagsvara planētas - Saturns un Plūtons. Un no februāra sākuma tāds ir arī Jupiters. Visas trīs planētas saistās ar globālām pārmaiņām, varu, cīņu, likumību, migrāciju u.c. nopietnām un šobrīd aktuālām tēmām.

Iepriekš žurnāls Praktiskā Astroloģija bija pētījis retrogrādā Jupitera periodus nesenā pagātnē. Piemēram, Jupitera aizgādībā ir gan reliģiskās tēmas, gan kultūrvēsturiskās tradīcijas. Un tieši retrogrādā Jupitera laikā pērn Latvijā arīdzan aktualizējās diskusija par aizliegumu nēsāt seju aizsedzošās musulmaņu galvassegas. Latvijā pirmie patvēruma meklētāji arī ieradās laikā, kad Jupiters atradās retrogrādā stāvoklī (2016. gada februārī). Retrogrādā Jupitera periodā (7.11.2013.-6.03.2014.) sākās tautas protesti Ukrainā un Krimas aneksija.

Tādējādi varam pieļaut, ka visa šī buķete debesīs pastiprinās spriedzi pasaulē. (Kaut gan nu jau vairākus gadus tā vai citādi planētas veido kombinācijas, kas norāda uz globālām pārmaiņām, varas pārdali, migrāciju, terorismu u.tml.)

Karmas atstrādāšana?

Saturns astroloģijā saistās arī ar karmu un principu «Ko sēsi, to pļausi». Un pastāv uzskats, ka šajos periodos cilvēki tiek pārbaudīti ar dažādiem mājasdarbiem. Viņiem jārisina situācijas, kas iepriekš nav sakārtotas, var atnākt atpakaļ tas, kas kādam citam nodarīts u.tml.

Sertificēta astroloģe Rita Riekstiņa portālā astrologi.lv stāsta, ka retrogrādā Saturna periodos cilvēkiem var būt pazemināta atbildības izjūta, iespējama pienākumu un saistību neizpildīšana, var arī likties, ka pasaule pret viņa centieniem ir nevērīga. Taču rodas vēlme iegūt iekšēju stabilitāti un mieru. Šajā periodā astroloģe iesaka katru darbu izdarīt kārtīgi un līdz galam un katru lēmumu pieņemt izsvērti un atbildīgi.

Saturna aizgādībā ir arī likumi, valsts struktūras, noteikta lietu kārtība, un retrogrādā periodā jāpievērš liela uzmanība likumības, lietvedības u.tml. jautājumiem. Šī planēta astroloģijā pārstāv arī būvniecības nozari, un retrogrādā periodā nav vēlams uzsākt jaunu objektu celtniecību (vismaz ne pamatakmens ielikšanu).