Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA: Noskaidro, kādu partneri tu gaidi?

© F64

Mīlestība un ideālais kopābūšanas modelis ir katram savs un visai atšķirīgs – vienam vajag, lai otrs ir mīļš un maigs, un vienalga, kāds viņam stāvoklis sabiedrībā. Cits augstu vērtē partnera praktisko pieeju dzīvei, vēl kāds – drošību un uzticamību. Katra cilvēka dzimšanas horoskopā var nolasīt, kādu partneri apzināti vai neapzināti vēlamies un ko gaidām.

To, kādi esam mēs paši, nosaka zīme, kurā atrodas ascendents - tā ir tā sauktā uzlecošās Saules zīme jeb punkts, kurš jūsu dzimšanas brīdi ausa virs horizonta. Ja «parastā» Saule atrodas, piemēram, Dvīņos, tas nebūt nenozīmē, ka arī ascendents atradīsies turpat. To var noteikt, tikai skatot astroloģisko karti. Ascendents (ASC) raksturo pašu personību, nosaka temperamentu, rīcību, arī - izskatu un pirmo iespaidu, kādu cilvēks atstāj uz citiem.

!!! Uzmanību! Apskatīt, kādā zodiaka zīmē jūsu horoskopā atrodas ASC un DSC, var bezmaksas astroloģisko aprēķinu programmās: astro.com vai astrologi.lv

Tieši pretī ASC kartē atrodas descendents (DSC) jeb rietošās Saules zīme. Līnija ascendents - descendents ir taisna un horizontāla; horizonts. ASC atbilst cilvēka ES, norāda viņa personības sākotni, bet DSC, gluži pretēji, raksturo tā apkārtni, attieksmi pret citiem un citu attieksmi pret viņu. DSC arī «atver» septīto māju - sfēru, kas astroloģijā atbild par partnerattiecībām, arī - darījumu partneriem, sabiedriskajām saistībām. Vārdu sakot - to, ko cilvēks apzināti vai neapzināti izvēlas pats.

Cita starpā DSC sniedz atbildi uz jautājumu - kādu partneri es vēlos? Piemēram, ja jūsu personas kartē descendents ir Ūdensvīrā, jūs meklējat intelektuāli attīstītu, neparastu cilvēku, un jūs maz interesē, vai viņš prot plauktiņu pie sienas pielikt un cik labi atalgots viņam darbs.

Te jāņem vērā, ka ne jau vienmēr tas būs Ūdensvīrs pēc Saules zīmes vai pēc ascendenta. Tas var būt arī cilvēks ar izteiktām «ūdensvīriskām» īpašībām - tām, kuru pietrūkst pašam.

Descendents un ascendents atrodas pretēju zīmju pāros, un tās vienmēr būs vienas un tās pašas - ja ASC ir Aunā, DSC vienmēr būs Svaros utt. Un, tā kā pretējā zīmē ir gan kaut kas vienojošs, gan arī kardināli pretējs, nav brīnums, ka partnera īpašības gan valdzina, gan kaitina. Piemēram, ASC Jaunavu valdzina Zivju romantisms, sapņainība un tajā pašā laikā var padarīt vai traku. Ne velti DSC norāda arī uz to, kāda tipa ienaidnieki mums ir. Labs apzīmējums DSC ir «ēna» - to savulaik ieviesa Karls Gustavs Jungs.

Descendents norāda arī to, kādā situācijā, kādos apstākļos, visticamāk, šī satikšanās varētu notikt. Tā ir vide, kurā spilgtāk izpaužas partnera īpašības, bet personiskās ir pieklusinātas. Piemēram, DSC Svaros norāda, ka liktenīgā tikšanās varētu notikt kādā koncertā, kultūras pasākumā. Tā kā šiem cilvēkiem ASC ir Aunā, skaidrs, ka smalkā kultūras pasākumā viņam savas Auna īpašības nav kur izpaust, tās ir it kā slāpētas, un viņš labāk redz to, pie kā sirds velk, pie tā, kā pašam pietrūkst, ir viņa vājā vieta.

Zīmi, kurā atrodas ascendents un descendents, var redzēt astroloģiskajā kartē. To var palūgt sastādīt astrologam, taču, tā kā šie punkti ir trekni iezīmēti un viegli ieraugāmi (ASC - kartes kreisajā pusē, DSC - labajā, zodiaka aplim tieši pa vidu, atrodas tieši viens otram pretī), katrs sastādīšanai var izmantot kādu no internetā atrodamajām bezmaksas vietnēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā