Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA: Kā izvēlēties labāko laiku medicīniskām manipulācijām?

© scanpix

Pieredze rāda, ka šodien mediķi vairs neizturas tik noliedzoši pret iespējām kā palīginstrumentu ārstniecībā izmantot arī astroloģiju. Saliekot kopā klasisko medicīnu un senās zināšanas, nereti iespējams iegūt labāku rezultātu.

Protams, vispirms ir jāklausa ārstam un jādara tas, ko par vajadzīgu uzskata mediķi. Taču astroloģija var kalpot kā palīgs. Tā tas kādreiz arī bija. Senatnē neviens ārsts nevarēja kļūt par pilnvērtīgu speciālistu bez astroloģijas zināšanām. Viens no spilgtākajiem 16. gadsimta medicīnas spīdekļiem Paracelzs ideju formulējis šādi: «Cilvēks ir atkarīgs no zvaigznēm tāpēc, ka viņam ir zvaigžņu, tas ir, astrālais, ķermenis.»

Ko varam ievērot šodien, ja aktuāli veselības jautājumi?

Veselība astrokartē

Cilvēka astroloģiskā karte ir planētu novietojums debesīs piedzimšanas brīdī, konkrētā laikā un vietā (ģeogrāfiskajos grādos), un katram no mums ir dota līdzi sava bagāža - iespējas un riski. Tas attiecas arī uz veselību - katram ir savas vājās vietas, kam jāpievērš uzmanība. Cilvēki samērā bieži vēršas pie astrologiem, lai gūtu papildu informāciju mediķu noteiktajai diagnozei, lai izvēlētos piemērotāko laiku operācijai, bērniņa ieņemšanai vai lai izprastu, kāpēc skārusi slimība.

Mēness kā palīgs

Ja nav iespēju vai vēlmes doties pie astrologa, tad kā palīgu var izmantot Mēness kalendāru. Tajā ir daudz informācijas, un arī astrologs, skatot cilvēka individuālo karti, pirmām kārtām pievērš uzmanību Mēness stāvokļiem. Visnotaļ būtisks moments ir Mēness atrašanās zodiaka zīmēs. Šī informācija atrodama žurnāla Praktiskā Astroloģija kalendāros katra mēneša numurā.

Ko nevajadzētu darīt

Izvēloties laiku medicīniskām manipulācijām, astrologs ņems vērā principu, ka Mēnesim dienas fonā jābūt zodiaka zīmē, kas atrodas pēc iespējas tālāk no zīmes, kas atbildīga par konkrēto ķermeņa zonu.

Kad Mēness atrodas Auna zīmē, nebūtu vēlams veikt medicīniskas manipulācijas galvas zonā: smadzeņu, nervu sistēmas, acu, ausu, deguna, mēles, mutes augšdaļas un zoda rajonā. Tāpat arī nevajadzētu plānot zobārsta apmeklējumu.

Mēness Vērsī: nebūtu ieteicami medicīniski pasākumi, kas skar kaklu, skaustu, balseni, mandeles, apakšžokli, endokrīno sistēmu un barības vadu. Nevajadzētu plānot zobārsta apmeklējumu.

Mēness Dvīņos: nevajag ieplānot medicīniskus pasākumus, kas saistās ar trahejām, bronhiem, plaušām, nervu sistēmu, kā arī ar pleciem, priekšpleciem un roku pirkstiem.

Mēness Vēzī: nav vēlama medicīniska iejaukšanās kuņģī, krūškurvī, krūtīs, piena dziedzeros, padusēs, aknās, ribās un diafragmā. Tāpat vajadzētu izvairīties no manipulācijām, kas saistītas ar žultspūsli, limfu sistēmu, plaušu plēvi un liesu.

Lauvas valdīšanas laikā nevajadzētu plānot medicīniskas darbības un operācijas, kas saistītas ar sirdi, asinsvadiem, diafragmu, liesu.

Savukārt jutīgās zonas, kad Mēness Jaunavā, ir gremošanas orgāni, aklā un tievā zarna, aknas, aizkuņģa dziedzeris, vēderplēve, liesa.

Kad Mēness Svaros, nevajadzētu ieplānot medicīniskas darbības, kas saistītas ar nierēm, urīnpūsli, dziedzeru sistēmu, virsnieru dziedzeri, endokrīno un nervu sistēmu.

Kad Mēness būs Skorpionā, nav vēlama medicīniska iejaukšanās šādos orgānos un zonās: dzimumorgāni, urīnvadi, resnā zarna, sēklvadi, nieru bļodiņas, aklā zarna.

Strēlnieka valdīšanas laikā nevajadzētu plānot pasākumus saistībā ar aknām un žultspūsli. Šajā laikā jutīgās zonas arī: augšstilbi, kājas, ciskas, gurni, sēžamvieta, muskulatūra, nervu sistēma, artērijas. Tāpat nebūtu vēlams plānot procedūras, kas saistās ar asins pārliešanu.

Kad Mēness būs Mežāzī, nevajadzētu plānot darbības, kas saistītas ar kaulu sistēmu. Nav vēlamas procedūras saistībā ar žultspūsli. Jāsargā ceļi, locītavas, kauli, nervi. Nebūtu ieteicams arī doties pie zobārsta.

Mēness Ūdensvīrā: nevajadzētu plānot procedūras, kas skar apakšstilbus, liela kaulus, kāju ikrus. Nebūtu vēlams aizskart aklo zarnu, galvas smadzenes, nervu sistēmu un orgānus, kas saistās ar asinsspiedienu.

Mēness Zivīs: nevajag plānot medicīniskās manipulācijas, kas skar maņu orgānus, limfātisko un endokrīno sistēmu, aknas, pēdas, cīpslas, saites, plaušas.