Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Mājas darbu plānošana pēc Mēness kalendāra

© depositphotos.com

Mēs nepārtraukti atrodamies Visuma enerģētikas, planētu, aspektu, ko tās veido, un dažādu astroloģisko stihiju ietekmē. Tomēr līdztekus planētu sarežģītajai saspēlei uz mums iedarbojas arī kāds tuvs un labi saskatāms debesu ķermenis – Mēness. Apaļais vai nošķeltais vaigs uz mums lūkojas katru dienu, regulējot pašsajūtu, domas, jā, arī zemapziņu, kā arī dabas stihijas un materiālo pasauli. Eksistē kāda vienkārša un ātra tuvākās perspektīvās prognozēšanas metode, proti, pēc Mēness cikliem. Mēness ir pati steidzīgākā planēta, kas pilnu ciklu noiet apmēram 29,5 dienās. Un tas nozīmē, ka katru mēnesi Zemes pavadonis «paviesojas» visās 12 zodiaka zīmēs, katrā no tā uzkavējoties vidēji divas ar pusi dienas. Mēness var kļūt par mūsu palīgu, ja ievērosim tā novietojumu zodiakā, ko vienmēr varam noskaidrot, izpētot «Praktiskās Astroloģijas» kalendārus.

Mēness Aunā

Auns ir impulsīva zīme, tāpēc, kad to šķērso Mēness, cilvēki it kā atmostas no snaudas. Mēs kļūstam aktīvāki, agresīvāki un spontānāki nekā parasti. Interesanti, bet visvairāk Mēness saspēle ar Aunu ietekmē mierīga rakstura cilvēkus. Viņu rīcība kļūst mērķtiecīga un apņēmīga. Šajā laikā cilvēki daudz neprāto. Tā vietā viņi vienkārši rīkojas, iemiesojot idejas dzīvē. Taču, kad Mēness pārvietojas pa Auna zīmi, cilvēki iztukšo maciņus, izdarot spontānus pirkumus. Kamēr Mēness ir Aunā, ieteicams nodarboties ar sportu - skriet, peldēt, braukt ar riteni. Fitnesa zālē jāuzmanās no traumām, ko var izraisīt mehāniskas ierīces. Mēness kopā ar Aunu bez sirdsapziņas pārmetumiem uzmetīs jums uz kājas svaru bumbu vai liks apavu auklai ieķerties velotrenažierī. Šajā periodā iespējams bezmiegs, galvassāpes. Daži kļūst viegli aizkaitināmi. (Īpaši tas jūtams pilnmēness laikā.) Mēness Aunā izraisa emociju izvirdumus, tāpēc tuvu cilvēku starpā iespējami strīdi. Tomēr šis ir īstais laiks, lai uzsāktu ko jaunu, ļautos spontānām idejām, mestos avantūrās. Mēness Aunā ir labvēlīgs uzņēmējiem jaunu darbinieku meklēšanai, ātri augošu augu stādīšanai, tūrisma pārgājieniem. Astrologi neiesaka slēgt laulības, veikt medicīniskas manipulācijas galvas apvidū, kā arī uzsākt nopietnas pārrunas.

Mēness Vērsī

Vērsis ir zemes zīme - rāma un līdzsvarota. Tāpēc laikā, kad Mēness ieiet Vērsī, cilvēka emocionālais fons stabilizējas. Attiecībās ar līdzcilvēkiem valda miers un atturīga pieklājība. Tomēr bieži vien vērojama nepiekāpība, vēlme aizstāvēt savas intereses, turklāt par katru cenu. Pārliecināt otru laikā, kad Mēness ieceļojis Vērša zīmē, ir visai grūti. Cilvēks ar vērša ietiepību turas pie savas pārliecības arī tad, ja saprot, ka tā ir aplama. Šajā laikā saasinās vēlme lūkoties uz dzīvi no materiālo vērtību skatu punkta. Tāpēc šis ir īstais laiks nekustamā īpašuma iegādei. Pirkums būs izdevīgs, un to novērtēs nākamās paaudzes. Kad Vērsim ir kopība ar Mēnesi, cilvēkam ir tieksme pārēsties. Daudzi «grēko» ar trekniem un saldiem ēdieniem, ko vēlāk nožēlo. Rodas vēlme izbaudīt mājīgu gaisotni, izlaisties dīvānā ar lielu tortes gabalu vienā un televizora pulti otrā rokā. Šajā laikā cilvēkiem paaugstinās libido, tāpēc netērējiet laiku velti - nododieties mīlas priekiem! Labvēlīgi ietekmē dabas stihijas - jūra, mežs, upe. Dodieties pie dabas un elpojiet pilnu krūti! Veiksmīgs laiks, lai bankā atvērtu kontu, iegādātos automašīnu, mēbeles, apģērbu, apmeklētu frizieri. Centieties izvairīties no konfliktiem. Var saasināties sāpes vietās, kas kādreiz traumētas.

Mēness Dvīņos

Dvīņi ir viegli un gaisīgi, tāpēc, kad Mēness nonāk šajā zīmē, cilvēkiem ir vieglāk saprasties savā starpā. Viņi vēlas sarunāties, uzzināt ko jaunu, dalīties ar idejām. Šajā laikā cilvēki vairāk pļāpā pa telefonu un dodas ciemos. Tomēr Mēness Dvīņos rada sajūtu, ka trūkst laika izdarīt visu, kas saplānots. Šī iemesla dēļ cilvēki kavē norunātās tikšanās un aizmirst izdarīt, ko apsolījuši. Mēness kopā ar Dvīņiem spēj nozaudēt jūsu mašīnas atslēgas vai nolauzt kurpei papēdi. Dvīņu laiks ir labvēlīgs intelektuālām sarunām, sludinājumu ievietošanai un telefonsarunām. Tomēr jāuzmanās, lai informācija netiku sagrozīta un pārprasta. Cilvēki kļūst haotiski, nespēj nosēdēt uz vietas. Pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits. Šajā laikā ieteicams pievērsties jogai un garīgām praksēm, diētai un organisma attīrīšanai. Varat ķerties arī pie dārza darbiem - stādīt puķes un vīteņaugus. Vēl šajā periodā var parakstīt līgumus, veikt nelielus pirkumus, rakstīt vēstules un publikācijas, kārtot eksāmenus, plānot netālus ceļojumus. Izvairieties uzsākt nopietnas partnerattiecības, pirkt biļetes tālākiem braucieniem un ārstēt elpošanas orgānus.

Mēness Vēzī

Kad Mēness ieripo Vēzī, gribas apciemot vecākus, palikt mājās, apmīļot tuviniekus. Cilvēki kļūst emocionāli un sāpīgi uztver katru asāku vārdu. Dažiem raksturīgas garastāvokļa svārstības un viegla aizkaitināmība. Bērni kļūst kaprīzi, ātri apvainojas. Raud, niķojas, sit kāju pret zemi. Mēness Vēzī izraisa skumjas. Cilvēks kļūst sapņains un kavējas atmiņās. Daudziem šajā laikā gribas nopūst putekļus no sena ģimenes albuma un vientulībā to ilgi šķirstīt. Attiecības ar tuviem cilvēkiem kļūst sirsnīgākas un mīļākas nekā parasti. Šajā laikā ieteicams uzaicināt vakariņās senu draugu, piezvanīt kādam attālam radiniekam, aprunāties ar kaimiņiem. Kad Mēness ir saistīts ar Vēzi, sievietes ar lielāku varbūtību var ieņemt mazuli. Šajā laikā var rasties tieksme pārēsties, bet jāuzmanās, jo nav izslēgta saindēšanās varbūtība. Vēzis atbild par kuņģi, tāpēc pārtiku šajā laikā mēs uztveram kā psiholoģisku aizsardzību. Mēness un Vēža sadarbības laikā ieteicami izbraucieni ar laivu vai jahtu. Jā vēlaties iegādāties mājdzīvnieku, dariet to! Atdodiet parādus, stādiet garšaugus! Atcerieties, ka Mēness kopā ar Vēzi nav labvēlīgs periods naudas aizdošanai, alkohola un medikamentu lietošanai, gremošanas orgānu ārstēšanai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā