Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par viņu runā - Lelde Vikmane

© Lauris VĪKSNE, F64 Photo Agency

Aktrise Lelde Vikmane jau vairākus gadus nedzīvo Latvijā un ir kardināli mainījusi dzīvi. Tikai ar laika nogriezni mērojot, var pateikt, vai cilvēka dzīvē melnā svītra tiešām ir bijusi tik tumša, kā to mālē, vai tomēr sākotnēji par grūtībām uzskatītais posms ir kalpojis par atspērienu daudz labākām iespējām un rīcībai, uz kādu, iespējams, citādi nesaņemtos.

Tas ir stāsts par aktrisi un menedžmenta jomā strādājušo Leldi Vikmani. Šogad jūlijā Mežotnes pilī tika iesvētīta viņas un aviokompānijas «AirFrance» iekšējās kontroles direktora Ērika de Drēzī laulība. Oficiāli abi apprecējās pagājušajā gadā. Iepriekšējās laulības - ne ar operdziedātāju Aivaru Krancmani, ne ar sabiedrisko attiecību speciālistu, divpadsmit gadus jaunāko Klāvu Radziņu - nebija veiksmīgas.

Tagad Lelde Vikmane mācās franču valodu, ir atradusi ar līdzšinējo darbu nesaistītu arodu - sestdienas skolā Parīzē māca bērniem latviešu valodu, kā arī darbojas Eiropas Latviešu apvienības valdē sabiedrisko attiecību jomā. Tas gan nav neparasti - dzimšanas dati liecina, ka Leldei Vikmanei jāprot apvienot dažādus pienākumus un šķietami nesavienojamas lietas.

Viņa pati atklājusi, ka bijis laiks, kad veiksmīgā karjera sašūpojusies un šķirta otrā laulība. Lelde Vikmane nav slēpusi, ka tolaik pārņēmusi depresija - ne darba, ne attiecību, un sievietei pēc 50 gadu vecuma, kā pati teikusi, Latvijā nav bijis daudz iespēju. Riskējusi un aizbraukusi pie dēla uz Londonu, jo vairs nav bijis ko zaudēt, vēlāk - uz Parīzi, kur dzīvo kopš 2013. gada. Numeroloģiski redzams, ka viņas dzīvē veiksmīgajam dzīves posmam seko pārbaudījumu laiks, kas iestājas ap 48 gadu vecumu jeb, ezotēriķu valodā runājot, iepriekš uzkrātās karmas rezerves ir izsmeltas. Leldes Vikmanes gadījumā tā nav nolemtība.

Numeroloģiski vērtējot, lai kas notiktu, Lelde Vikmane ir cilvēks, kurš spēj nostāties uz kājām, pat ja iekšēji jūtas nepārliecināta par sevi. Lai kāds katram būtu vērtējums par viņu, viņa savu dzīvi vada vairāk ar prātu, un tas mēdz paklupināt. Tādējādi var nogulēt iespējas, ko dzīve piedāvā, jo prāts mēdz iestāstīt, ka «es jau zinu, kas būs». Taču daudz interesantākas lietas var piedzīvot, ja ļaujas impulsam un nebaidās pamēģināt pārkāpt prāta liktajiem šķēršliem. Varbūt tā arī ir noticis, izlemjot pieņemt piedāvājumu doties uz Parīzi, jo Lelde Vikmane ir cilvēks, kam nepatīk rutīna. Tiklīdz iestājas apnikums, viņai nepieciešamas pārmaiņas (lai gan nemetas nezināmajā neprātīgi) un emocijas. Mēdz pieķerties cilvēkiem, lietām un darbībām, kas izraisa pozitīvas emocijas. Tālab jāsargās no manipulatoriem, kurī šāda tipa cilvēkus labprāt izmanto savā labā. Jūtīgi uztver ne tikai apkārtējo cilvēku garastāvokli un attieksmi, bet arī laikapstākļus, magnētiskās vētras un Mēness fāžu maiņu. Tādam cilvēkam nav piemērots darbs «no - līdz», viņam jāstrādā brīvā režīmā. Ja nesaņems emocijas no apkārtējās pasaules, tad meklēs un radīs tās iekšēji.

Dzīves laikā dots uzdevums iemācīties dzīvot harmonijā ar sevi, lai ir prieks dzīvot, tālab kompleksiem jāsaka strikts «nē». Ir vēl daži «nē», kas jāiemācās. Aktrises numeroloģiskā matrica atklāj, ka viņa lieliski izprot citu cilvēku vajadzības, un tas ir gan viņas spēks, gan vājums. Bieži vien labāk kaut ko izdarīs mīļā miera labad, nevis uzstās, lai katrs izpilda savus pienākumus pats. Ar laiku pienākumu vezums kļūst grūti pavelkams. Ļoti tolerants un diplomātisks cilvēks, kuru šo īpašību dēļ var viegli apkrāpt un kurš turklāt ne vienmēr spēj pateikt «nē». Taču, ja vajadzīgs, lietas labā spēs būt neformāls līderis. Jāiemācās neizšķīst citos cilvēkos, bet saglabāt sevi, savu nostāju. Tad jutīsies labi. Vienlaikus jāprot novērtēt cilvēkus, kuri palīdz dzīves laikā dažādās situācijās - bez viņiem būtu grūti sasniegt iecerēto. Jo īpaši šajā dzīves periodā, kas sākās ar darba zaudēšanu Latvijā, viņai līdzās nepieciešams atbalsts.

Šīs Leldei Vikmanei ir trešās laulības. Lai kādi stereotipi pastāvētu par skaistām sievietēm, viņa nav cilvēks, kurš metas jaunās attiecībās, drīzāk tās veido piesardzīgi. Līdzās vēlas vīrieti, kuram var uzticēties un kurš ir saprotošs.

Tāda tipa cilvēkam kā Lelde Vikmane par pusmūža krīzi dēvētās pārmaiņas dzīvē iestājas salīdzinoši agri - mazliet pēc 30 gadu vecuma. Līdz tam viņa citiem rādījusi tādu masku, kādu sabiedrība vēlējās saskatīt. Gadu gaitā masku bija sakrājies ļoti daudz, līdz bija grūti izvēlēties, tāpēc parasti nāk atskārsme, ka cilvēkam ir jābūt pašam. Visiem labs nekad nebūsi, bet citiem šo atziņu gan ir grūti pieņemt - kā tad tā, labais cilvēks ir mainījies?! Tiklīdz nolemj neizdabāt citiem, cilvēks atrod ceļu pie savas patiesās būtības un sāk dzīvot savu dzīvi. Un jūtas labāk.

Lelde Vikmane savu trešo laulību stiprināja Latvijā. Vai viņa atgriezīsies? Numeroloģiskā matrica atklāj, ka viņai ir svarīga māju izjūta, sava vide. Proti, vieta, kur atrodas pati, nevis plašā pasaule kopumā. Dzīves un darba vietu nav viegli mainīt, bet labāk tā nekā ieslīgt rutīnā.

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Saule - Vēzī

Mēness - Vērsī

Merkurs - Vēzī

Venera - Lauvā

Leldes Vikmanes astrokartē mīlestības un sievišķības planēta Venera atrodas Lauvas zodiaka zīmē - tas ir dabas dots talants spēt labi izskatīties, cienījami izturēties, prast sevi «pasniegt». Tajā pašā laikā spēcīgā Vēža zīmes ietekme rada vēlmi pēc ģimenes un savējo izjūtas. Savukārt Mēness Vērsī vēlas stabilitāti un līdzās cilvēku, uz kuru var paļauties, kas aizstāvēs, pasargās. Svarīga mājas vide, drošs pavards un noteikta lietu kārtība. Atsevišķas kombinācijas aktrises kosmogrammā (kartē, kas tiek veidota, ja nav zināms precīzs dzimšanas pulksteņa laiks) norāda, ka sirdslietās dzīvē iespējama vilšanās. Bet - cerams, ka viss sliktais aiz muguras un viss skaistais priekšā. Lai izdodas!

Gunas Kārkliņas interpretācija