Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Dzintars. Maģiskais un dziednieciskais Saules akmens

© depositphotos.com

Latviešiem dzintars ir vienmēr bijis īpašs, ne velti dēvēts par Saules akmeni. Tas ir ne tikai skaists, bet arī maģisks un dziedniecisks. Jo tikai Baltijas dzintars ir unikāls – tas tiek saukts par sukcinītu – tādu, kas satur dzintarskābi, kas ir bioloģiski aktīva viela. Mūsdienās ļoti plaši tiek izmantota dzintara eļļa, ko iegūst, kausējot dzintaru. Tā ir brīnišķīgs antiseptiķis ar imunitāti stimulējošu un brūču dziedējošu iedarbību, un tai piemīt antivīrusa īpašības, kā arī spēcīgs uzmundrinošas enerģijas efekts.

Par šo pārakmeņojušos augu sveķu ārstnieciskajām spējām pārliecinājusies arī Daiga Brila, kura savā praksē tos izmanto, gatavojot dziednieciskas ziedes. Viņa ir pamatīgi izpētījusi, kā un kāpēc tās tik labi darbojas, jo - lai ko nedarītu, viņai jāzina atbildes uz daudzajiem «kāpēc?». Arī visās citās lietas - studējot agronomiju, strādājot pie disertācijas, par žurnāla redaktori, pasniedzēju un daudzos citos darbos - vienmēr centusies aizrakties līdz saknei.

Informācijas tālākdevējs

Kad piezīmēju, ka pati laikam ar dzintaru strādā, bet kā rotaslietas nenēsā, Daiga atbild, ka tā vis neesot, viņai vispār patīk akmeņi - tā esot viņas pasaule. To, ko nēsāt konkrētajā dienā, ļaujot intuīcijai koriģēt. Tieši šodien vēlējusies uzlikt šo labradorītu, kas zilgo kā pati debess. Gribējies tieši šo krāsu, ko arī izmantojusi apģērbā un galvas rotā. Tāpat prasījusies kaķacs, kā tas spēlējas ar opalītiem un Sauli un dod gaišu iekšējo sajūtu. Bet vai dzintars nav viņas astroloģiskais akmens? Nu neesot tā, ka viens akmens atbilst konkrētajai zīmei, un nav valdošie tikai divpadsmit akmeņi. Dzintars derot jebkuram, tomēr ar atsevišķiem izņēmumiem. Tikai jautājums - vai to labāk izmantot kā rotu vai eļļu. Skaidrs, ka ir tādi, kam to noteikti nevajadzēs. Starp citu, vairogdziedzera disfunkcijas gadījumā sievietes nevar nēsāt nekādas krelles, jo ir sajūta, ka žņaudz kaklu. Palietojot dzintara eļļu un ziedi, daudzas ir atzinušas, ka beidzot var uzlikt kādu rotu ap kaklu vai pat ciešāk aizpogāt krādziņu. Runājot par dzintara rotām, Baltijas sievietes tās vairāk uzrunā ap 40 gadiem, kad jau sākam ieiet vecmāmiņas statusā. Tad sākas cits dzīves posms - kad viedo enerģiju jāsāk akumulēt un dot projām jaunajai paaudzei. «Dzintars kalpo kā informācijas tālākdevējs. Tas tiešām ir spēcīgs nesējs. Caur to mēs pārnesam savas tautas un dzimtas tradīcijas,» skaidro Daiga, gan piebilstot, ka tas var akumulēt arī sadzīviskas, nebūt ne pozitīvas lietas. Ja taisa dzintara uzlējumu, labāk pārlikt tam foliju, lai tajā netiktu savākta negatīvā enerģija no kāda strīda vai neapmierinātības. Jo dzintars nešķiros, tas savāks arī šo informāciju, un tad veselībai skāde vien būs. Daiga uzteic dzintara uzlējuma ārstnieciskās īpašības, proti, aplejot dzintaru ar karstu ūdeni, šķīst dzintarskābe, un, baudot uzlaboto ūdeni, kas ir arī mīksts un jonizēts, tiek gūts labs stiprinājums imunitātes sistēmai. Jāatceras, ka šādā gadījumā jālieto tikai neapstrādāts dzintars, jo dzintarskābes visvairāk ir tieši akmens garoziņā ap to (5 līdz 8%). Izņēmums ir baltais jeb tā saucamais piena dzintars, kura sastāvā ir pat līdz 12% dzintarskābes. Tas ir īpatnēji pildīts ar ļoti daudziem gaisa burbulīšiem, un katrs ir izoderēts ar dzintarskābes garoziņu. Ja tiek lietots kausētais dzintars, tad tā būs ļoti skaista rota ar ļoti zemu enerģētiku, atgādina Daiga.

Šogad īpaši aktīvs

Ja šo akmeni pieskaitītu kristālu pasaulei, kam tas īsti nepieder, tad tas būtu spēcīgākais no visiem, aiz viņa rindā stāvētu tīģeracs. Jāatceras arī, ka dzintars ir regulāri jātīra, jo tas ir Saules akmens, kas enerģiju uzņem pat apmākušās dienās. Tāpēc tie, kas ielikti atvilktnē, jāizvelk laukā un jāparāda saulītei. Šobrīd ir aktīvais Saules gads, un dzintars to jūt, tāpēc ļoti aktīvi un fantastiski strādā. Un jo īpaši labi - uz saules pinumu. Tiem, kam ir mīlestības problēmas un saules pinumiņš nedarbojas kā nākas, kā tas ir, piemēram, cukura diabētiķiem, šī slimība rodas, jo ego prasa lielāku mīlestību, nekā viņš saņem, vai arī - viņš sevi nemīl. Šādos gadījumos dzintars, kam ir apbrīnojama spēja dzēst enerģētiskos blokus, ļoti palīdz sakārtot šo jomu. Tāpat Saules akmens labi palīdz dziedēt sāpošas locītavas. Vajag tikai dzintara gabaliņus iebērt kulītē un paturēt minūtes desmit uz smeldzošajām vietām. Pa to laiku dzintars vāc informāciju, skaidrojot: kāpēc ir problēma? Pēc tam šo dzintaru uzsilda uz katla vāka vai silta radiatora, un, uzliekot atkārtoti uz sāpīgajām vietām, tas šo problēmu dzēš. Kaļiņingradas zinātnieki ar skaitļiem parādījuši, kā tas darbojas: uzkarsējot dzintars maina polaritāti, izdzēšot uzkrāto informāciju.

Daiga norāda, ka dzintarskābe un eļļa ķermenī tiek pieņemta ļoti organiski, apstājoties pie bojātajām šūnām, bet veselajām vienkārši pašļūc garām. Tāpēc viņa iesaka arī dzintarskābes tabletes kā labu pārtikas piedevu. «Taču atkal - tas ir labs startiņš, bet neaizmirstam tikt skaidrībā: kāpēc man ir šīs vai tās veselības problēmas? Viegli jau tas nav, jo prasa noņemt rozā brilles attiecībā uz sevi, paskatīties kritiski - ne jau nomelnojot, bet veselīgi atzīstot savus klupšanas akmeņus,» iesaka Daiga. Varbūt varot palīdzēt gudra un vērīga cilvēka padoms, jo skaidrs, ka pašam sevi nav viegli analizēt, nosakot, kāpēc piemeklējusi šāda vai tāda liga. Viņa arī palīdzot tiem, kas nāk pie viņas pēc padoma. To viņa darot, vēršoties pēc atbildes pie akmeņiem. Tie ļaujot saprast, kāpēc šis cilvēks ir ieradies, kādas problēmas viņam ir. Nereti pēc viņas monologa cilvēks tikai māj ar galvu un atzīst, ka neesot nekas piebilstams, jo viss jau esot izklāstīts. Priecējot, ka daudzi sākuši vairāk atvērties garīgām lietām, ne tikai vēlas uzzināt, bet arī ļauj izpausties saviem talantiem, jūtīgumam, ja tā var teikt - redzējumiem. «Daudzi sāk pieņemt to, ka neesam tikai elementārās cilvēka dzīves dēļ uz šīs zemes nākuši, bet ir dvēseles uzdevums, kurš ir jāsaklausa un jāīsteno. Nebaidoties mainīt, ja ir iets pa nepareizo taku,» teic Daiga. Vēl vairāk priecējot tas, ka ir tik daudzi gudri bērni un jaunieši, kas tik atvērti raugās pasaulē. Dažkārt vecāki uzspiežot viņiem savu modeli, kas noved tikai pie konfliktiem, jo pieaugušie diemžēl nesaredz, ka viņu atvases ir gudrākas, viedākas par viņiem.

Dzintarskābe - ik šūnā

Kā Daiga pati nonāca pie dzintara? Caur sevis pašas ārstēšanu, nopūšas Daiga. Bijusi darbos nodzinusies tiktāl, ka vienubrīd rumpis pateicis skarbu - nē. Bijis skaidrs, ka ceļš, pa kuru līdz tam gājusi, krasi jāmaina, ja grib atgūt zaudētos spēkus un labsajūtu. Meklējot savu taku, bijušas vairākas aizraušanās - zīda apgleznošana, ģitārspēle un aromterapija. Dzintara tur tolaik nebijis. Taču nu jau bijušais vīrs apguvis masāžu un viņai reiz palūdzis, vai nevarētu uzjaukt kādu masāžas smēri, kura sastāv no bāzes eļļas un dzintara eļļas. Pateicis vien to, ka produktam jābūt tādam, lai cilvēkiem ātrāk atlaiž savilktās muguras. Gatavojot to, pieslēgusi savas zināšanas un sajūtas. Tā tapis pirmais viņas ražojums. Daiga paskaidro, ka dzintara eļļu iegādājoties no Kaļiņingradas. Tā tiek iegūta, kausējot vairāk nekā 600 grādu temperatūrā - tādējādi tiek iegūtas dažādu frakciju un tīrības pakāpes. Starp citu, kādreiz visām grīdas krāsām bijusi klāt dzintara eļļa. Tā ir klāt arī Višņevska ziedei, ko izmanto, ārstējot brūces, izgulējumus, iekaisumus un apdegumus, un kurai ir specifiska smarža, ko dod tieši eļļa. Ir iespējams dabūt arī ēteriskās dzintara eļļas, ar kurām Daiga pati arī strādājot. Nākamais solis bijis krēma pagatavošana, jo vīra klienti teikuši, ka eļļa nav tik ērta lietošanā, vai nevar iegādāties krēmu. Tā sākuši veidoties pirmie viņas produkti. Sākotnēji pati līdz galam īsti neticējusi tam, ko viņa «brūvējusi», lai gan to veidošanā darbojusies ar sirdi un dvēseli. Nezinājusi arī īsti, kā tā konsistence strādā, kā tā ietekmē miesu un garu. Tad viņas šā brīža garīgā skolotāja Dzintra Žīgure paaicinājusi uz kādu pasākumu, lai paņemot līdzi uz to savus produktus un pastāstot par tiem. Lepni klāstījusi par tiem sanākušajiem. Tad piecēlusies Dzintra un vaicājusi, vai domājot, ka viņu slavēs. Daiga sabijusies ne pa jokam, bet tad Dzintra turpinājusi: kāpēc tad tikai daži būs tie izredzētie, kam šis produkts pieejams, lai atrotot piedurknes un sākot nopietni strādāt pie šīs līnijas, lai to var iegādāties visi tie, kam ir kādas veselības problēmas. Tas bijis nopietns stimuls pievērsties šai lietai nopietni - arī izstudēt pieejamo literatūru. Atradusi pat pusgadsimtu senas grāmatas, kurās ir ļoti nopietni aprakstīti atklājumi, skaidrojot, kāda iedarbība uz cilvēka ķermeni ir dzintarskābei un cik tā ir būtiska veselības atgūšanā.

Noskaidrojusi, ka patiesībā ik šūnā ir dzintarskābe - ja tās nav, tad tā jau ir mirusi. Viens no tās uzdevumiem ir dalība elpošanas procesos. Daļa informācijas brīžam šķitusi teju mistika, bet ar laiku viss salicies pa plauktiņiem, un nu izjūtot šos materiālus pavisam savādāk. Tā soli pa solim tapusi produktu sērija, nebūt ne viegli, jo jāievēro arī Eiropas standarti. Taču tā, lai nebojātu produktu ar liekām papildvielām, jo dzintara enerģētika zūd saskarsmē ar metālu un konservantiem. Tādā gadījumā jēga no tā visa ir maza - un krēms nes vien vīrieša vārdu Dzintars, neko vairāk. Palēnām iemācījusies gatavot arī bāzes, ko sākotnēji izmantojusi gatavas. Mēģinot, eksperimentējot - tikai tā var sasniegt labu rezultātu. Patlaban virkne jaunu izstrādājumu gaida rindā, piemēram, nopietna ziede psoriāzei un dermatītiem, tas prasa ne tikai pašas saņemšanos, bet arī papildu analīzes, laiku un finansiālos ieguldījumus. Jo uzņēmums ir tikai un vienīgi uz viņas pleciem, tikai tirdzniecībā ir vēl viens darbinieks. Sapratusi, ka stāvēt tirdziņos, darboties ar klientiem - tas paņem pārāk daudz enerģijas, kas vajadzīga citiem mērķiem. Katram dzīvē jādara tas, kam viņš ir paredzēts, nevaram būt universāli, uzsver Daiga.

Kā pie viņas atnāk idejas, produkta sastāvs? Vai kā Mendeļejevam ķīmiskā tabula - sapnī? Teju tā arī esot. Nereti dzirdot sapnī norādījumus, kas tiek izteikti viņas pašas balsī: ja tu gribi tādu produktu, ņem bāzi tādu, piedevas tādas un tādas. Un tad vēl piestrādā pie aromterapijas. Lai saņemtu atbildi, skaidri jānoformulē, ko gribi, tad atbilde nāks, ir pārliecināta Daiga. Reiz pat atnācis risinājums pieciem produktiem uzreiz. No rīta uzreiz ķērusies klāt, sajaukusi un iedevusi vīram, lai viņš uzsmērē uz rokas un pasaka, kā ir. Viņš izteicies atzinīgi, un tad jau atlicis vien sariktēt to produktu tā, lai tas aiziet ražošanā - pievienot stabilizatorus, lai tik ātri nebojājas. Dabīgajai kosmētikai garantija ir gads, ne vairāk.

Palīgs, bet ne brīnumlīdzeklis

Daigai nepietiek ar to vien, ka viņa kā dziedniece redz - tas labi darbojas, viņai ir arī zinātnieces urķīgais prāts - kāpēc? Tas dod viņai papildu bonusu: varot izskaidrot katras ziedes vai eļļas iedarbību ne tikai no enerģētiskā, bet ķīmiskā viedokļa. Piemēram, kāpēc tā atlaiž savilktus muskuļus, kāpēc ārstē disku trūces vai vairogdziedzera vainas? Tieši dzintarskābe kārtojot visus procesus šūnu līmenī, atjaunojot to dzīvīgumu. Patiesībā - lai to visu tā smalki izskaidrotu, vajadzīga vesela lekcija. Vai tajā visā nedarbojas tikai placebo efekts? Noteikti ne, taču šim efektam jābūt klāt jebkam, ko darām. Ja tu kaut kam netici, tad nav vērts ne darīt, ne tērēt laiku, ne līdzekļus, uzskata dziedniece. Viņa atgādina, ka Rīgas Tehniskās universitātes doktore un uzņēmēja Inga Ļašenko jau pirms vairākiem gadiem kļuva pazīstama ar savu izgudrojumu - dzintara diegu. To patlaban izmanto tekstilrūpniecībā, ārzemēs šī nozare - biotekstilrpniecība - ir populāra. Netiek izslēgts, ka šo diegu varēs ar laiku izmantot medicīnā. Inga Ļašenko arī vērsusi uzmanību uz to, ka dzintaram piemīt antitrombogēnās īpašības un tiekot domāts par asinsvadu implantiem ar šādām īpašībām. Diemžēl - medicīnā viss notiek lēnām, vajag aptuveni desmit gadus, lai izietu visus testus un iegūtu atbilstošu sertifikātu. Daiga norāda, ka šobrīd notiekošie pētījumi, kurus veic, izmantojot jaunās tehnoloģijas, gan pagriežot citā rakursā, tomēr apliecina jau pirms vairākiem gadu desmitiem atklāto. Un tas liekot viņai iekšēji murrāt - re, ir pierādījumi. Jo arī viņai vajag šos apstiprinājumus, lai varētu darboties tālāk. Ne tāpēc, ka viņa būtu gluži kā Neticīgais Toms, kam ikurāt vajag visur pierādījumus, taču tas ir kā drošības garants: sak, tu ej pa pareizo ceļu.

Katrā ziņā Daiga uzsver: lai cik banāls un nodreijāts ir teiciens par savas domāšanas maiņu, bet bez tās nekādi brīnumlīdzekļi nelīdzēs. Uz brīdi - jā, taču ne ilglaicīgi. «Mēs esam tie, kas mēs esam. Mainoties pašiem, mums apkārt viss mainās. Tas nenozīmē, ka ar rāvienu mainīsim savu raksturu, bet attieksmi gan varam citā leņķī iegrozīt,» uzsver Daiga. Strādājot ar dzintaru, esot izdevies sakārtot daudz ko arī pašai sevī. Arī produktus izmēģinājusi pati, taču te uzreiz jāatgādina: katrs mēs esam unikāls, tāpēc ne visiem viena un tā paša produkta iedarbība būs vienāda. Viens līdzeklis visiem nederēs nekad! Piemēram, var izrādīties, ka vienam ir alerģija pret visādi citādi lielisko smēri, jo kāda no sastāvdaļām izraisa nevēlamu pretreakciju.