Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

VAKARA ZIŅAS. Trakais augusts jeb Netici vēl astroloģijai…

© Aivars Ķesteris/f64

Jau gadu no gada astrologi visā pasaulē publiski brīdina par nelabvēlīgajiem planētu stāvokļiem, kas var masveidā ietekmēt cilvēkus un dažādas dabas norises.

Viena no šādām interpretācijām ir Saules un Mēness aptumsumi. To ietekme var izraisīt dabas katastrofas, nemierus, teroraktus, nelaimes gadījumus, radīt operāciju riskus, izraisīt personiskus strīdus, kā arī veselības un emocionālās problēmas. Augustā pasaules iedzīvotājus skāra ne tikai Mēness un Saules aptumsums, bet arī retrogrādā Merkura stāvoklis, kas iestājās 13. datumā un bremzēja komunikāciju, jaunu lietu uzsākšanu, ar tehniku - datoriem un transportu - saistītās tēmas, kā arī nebija labvēlīgs jaunu lietu uzsākšanai.

Ko pārmet astrologiem?

Nereti astrologiem pārmet, kāpēc tad viņi nav paredzējuši, ka, piemēram, tieši 17. augustā notiks terorakts Barselonā vai 26. augustā viesuļvētra Teksasā. Jā, var prognozēt datumu, kad iespējami lielākie saasinājumi tajā vai citā jomā, tomēr grūti pateikt, vai plūdi un citas dabas katastrofas notiks tieši Čehijā, Krievijā, Francijā, ASV vai Latvijā. Tāpat samērā neiespējami zināt, vai teroraktā cietīs tās vai citas valsts iedzīvotāji, kā arī, kur tieši var sākties nemieri vai satrakosies kāds psihiski nelīdzsvarots cilvēks. Aptumsumi visus šos notikumus un dabas parādības vairāk ietekmē masveidā, turklāt izteiktāk skarot valsti, kurā aptumsums, sevišķi Saules, arīdzan novērojams.

Kāpēc astrologs nevar pateikt, kur tieši gaidāma problēma? Sāksim ar to, ka astrologi nav ekstrasensi vai gaišreģi, kuri varbūt arī varētu pareģot problēmu konkrētā reģionā vai konkrētai personai, to sajūtot, nosapņojot vai redzot vīziju. Astrologs «strādā» nedaudz savādāk, izmantojot astroloģisko karti, kuru izveido ar speciālas programmas palīdzību un kurā attēloti planētu stāvokļi konkrētā brīdī. Tomēr tas viss vairāk attiecināms uz konkrētu klientu, ko viņš konsultē. Protams, ja astrologu kādas konkrētas valsts iestāde noalgo, lai viņš ikdienā pētītu tikai ar valsti notiekošos procesus, veiktu statistiku, piemēram, par paaugstinātu ugunsgrēku, plūdu vai to pašu teroraktu risku iespējamību, tad prognozēt notikumus ir reālāk. Tomēr neviens astrologs nenodarbojas ar to, lai katru dienu pētītu visu pasaules valstu horoskopus un secinātu, kas kurā dienā notiks pasaulē. Tam nepieciešams milzu laiks (ko finansiāli neviens nespētu samaksāt) un specifiskas zināšanas, kā arī visu valstu dibināšanas datumi… jautājums, cik vēl tie ir precīzi.

Autors: Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Ošuroka

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv