Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Uzzini, kāds sēņotājs esi tu

© depositphotos.com

Sēņu laikā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju aun kājas, ņem grozus un dodas uz mežu. Daži bauda patīkamo un lietderīgo pastaigu vienatnē, bet citi labprāt sēņot dodas divatā vai pat palielā, jautrā pulkā. Vai esat ievērojuši, cik dažādi ir sēņotāji? Daži to uztver kā atpūtu, citi – kā nopietnu darbu, vēl kādi – kā izpētes un jaunatklājumu lauciņu. Kāds lēkšo pāri grāvjiem, cits iet lēnām un prātīgi. Vienam patīk atdalīties no pulciņa, citam vajag visu laiku pļāpāt un dalīties ar atradumiem. Ko gaidīt no saviem sēņošanas līdzbiedriem, ja ir luste doties uz mežu jautrā kompānijā? Protams, jebko!

Auns

Auns būs tas, kas pierunās visu biroju vai draugu pulku doties sēnēs - vislabāk tūlīt un tagad! Tiesa, negaidiet no viņa nez kādu organizēšanu - viņam galvenais ir pasviest ideju. Visticamāk, sešos no rīta stacijā stāvēs bariņš ļaužu ar groziem rokās, likumsakarīgi pieņemot, ka idejiskais tēvs būs arī padomājis par turpmāko, bet Auns arvien īgnāk atkārtos, ka viņam ar to nav nekāda sakara, sak’, es jau tā izdarīju lielāko daļu. Toties, ja viņš jau būs izdomājis, kurā virzienā doties, pārstrīdēt viņu būs neiespējami. Arī mežā Aunam labāk neuzticēties, lai cik pārliecinoši viņš stāstīs, ka labi zina virzienu. Patiesībā viņš ir īsts «Susaņins». To, ka apmaldījies, neatzīs, vainojot visus citus. Arī izkļūt no situācijas ļaus citiem, aizbildinoties ar visu iespējamo. Un nedodiet Aunam alkoholu! Viņš ir no tiem, kam attaisnojums «biju iedzēris» šķiet absolūti pašsaprotams, lai attaisnotu jebkādas ķezas. Bet bērna tiešums un šarms liek piedot Aunam to, ko ne vienmēr tik viegli piedod citiem. Pēc kāda laika Auna izgājienus jau spēsiet pārstāstīt ar smaidu, jo skaidrs, ka bez Auna saceltās jezgas un sarežģījumiem sēņošanas pasākums būtu krietni pelēkāks.

depositphotos.com

Aunam piemīt pirmatklājēja talants, tāpēc tieši viņš būs tas, kurš sauks visus skatīties neparastas sēnes, un nav brīnums, ka atradīs ko tādu, ko neviens nekad nebūs redzējis. Paradoksālā kārtā tomēr arī aizdomīgs pret visu jauno, un neparko nebūs ar mieru ņemt tās sēnes, ko visi citi vienā balsī sauks par labām, ja pats tās nepazīst. Aunam piemīt sacensību gars - kurš ātrāk atradīs pirmo beku? Kuram pirmajam būs pilns grozs? Un, protams, līdīs vai no ādas ārā, lai tas būtu viņš pats.

Vērsis

Vērsim patīk miers un klusums, patīk atpūsties relaksēti, tāpēc labprāt dodas mežā sēņot. Izbraukt pie dabas - tās Vērsim ir labākās zāles pret nogurumu un visādām kaitēm. Vērsis gan dosies sēņot tikai tad, ja jutīs - ir nopelnījis. Viņš nepametīs darbus pusratā un netrauksies uz mežu, nē, pastrādās, pabeigs un tad prātīgi gatavosies. Gatavoties - tas nenozīmē paķert nazi un grozu. Kādas krāsas gumijniekus vilkt? Augstos vai īsos? Kādu mūziku ielādēt viedtālrunī, lai klausītos pa ceļam? Cik sviestmaizes ņemt līdzi? Vai bikses piestāv pie lakatiņa vai cepures? Citi jau degs baltos nepacietības uguņos, bet Vērsis omulīgi un lēnu garu turpinās gatavoties. Nebrīnieties, ka viņš pāris stundu pastaigai būs piekrāmējis pilnu mugursomu. Toties tur būs gards ēdiens, tur būs varbūt speciāls saldējamais maisiņš, lai vēsais paliek vēss, un speciāla termosomiņa, lai siltais paliek silts. Paradoksāli, bet fakts - citādi tīri praktiskais Vērsis visai bieži mēdz aizmirst ko patiešām vajadzīgu, piemēram, lietusjaku vai silto džemperi, tāpēc esiet gatavi izlīdzēt.

Vērsis priecāsies par skraju mežu, bez brikšņiem, ar saules pielietām, smaragdzaļām noriņām un gleznainām puķēm. Sēnes meklēs lēnām un prātīgi, kaut brīžiem diezgan izklaidīgi. Izbaudīs procesu, nevis rezultātu. Labprāt papļāpās, pajokos vai uzraus kādu ziņģi.

Dvīņi

Dvīņi ir divu veidu - spāres un skudras tipa. Pirmie lidinās un priecājas par visu, viņi ir saviesīgas, nepastāvīgas dabas. Otrie ir iekšupvērsti, nereti pat īgni, cītīgi nododas darbam, ir visai atkarīgi no garastāvokļa maiņām un citus cilvēkus nemaz tā īsti nemīl satikt. Izņemot dažus tuvus draugus - un arī tikai tad, ja paši vēlas.

Dvīnis līdz pēdējam brīdim nebūs izdomājis - braukt vai nebraukt. Vai kompānija pietiekami laba? Varbūt braukt uz citu pasākumu? Varbūt gulēt mājās? Galīgo lēmumu mierīgi var pieņemt piecas minūtes pirms braukšanas. Vai arī piecas minūtes pēc - un pārējie gaidīs. Bet viņam sirdsapziņas pārmetumu šajā sakarā nebūs. Sēņot, visticamāk, piekritīs doties, ja būs pārstrādājies vai vienkārši kļuvis garlaicīgi. Brīvdienās gan nepatīk agri celties!

Vispār Dvīņi nav fanātiski dabas cilvēki, drīzāk cilvēku cilvēki, lai gan pastaigas viņiem nāk par labu, turklāt viņi ir fiziski izturīgi, var ilgi staigāt un nenogurt. Bet viņiem noteikti būs līdzi viedtālrunis, kas arī nepārtraukti tiks likts lietā, jo Dvīņiem ir savdabīgi uzskati par atpūtu - viņuprāt, tas nozīmē nebūt darbavietā, bet turpināt risināt darba jautājumus, pārsvarā - izmantojot modernās tehnoloģijas. Pa vidu paspēs palasīties ziņas, painformēt pārējos par to, kas notiek pasaulē, un ielikt sociālajos tīklos bildes ar sēnēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā