Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Jauns Mēness. Jāsāk jauni darbi

© EPA/ SCANPIX

Šīs piektdienas, 20. oktobra, rīts sācies ar jaunu Mēness ciklu, un klāt ir laiks, kad varam plānot un uzsākt jaunus darbus. Tuvākās dienas ir labvēlīgas lietišķām sarunām un darījumiem.

Katru reizi dzimst no jauna

Mēness cikls ilgst 29,53 dienas, un tā laikā nomainās četras fāzes. Zinātniski skaidrojot - Mēness fāze ir izgaismotā Mēness daļa, lūkojoties no Zemes skatupunkta. Kosmoss atrodas kustībā, un Mēness izgaismotās daļas mainās. Kā zināms, eksistē četras Mēness fāzes: jauns, augošs, pilnmēness un dilstošs. Katra no tām ilgst mazliet vairāk par nedēļu - vidēji 7,4 dienas. Šis ilgums ir aptuvens, un to nosaka tas, cik ilgi debesu spīdeklis atrodas apogejā vai perigejā.

Jaunā Mēness fāzē tas atrodas starp Sauli un Zemi. Tad pret mums vērsta Mēness neapgaismotā puse un Saules apgaismotā Mēness daļa nav redzama. Pēc tam seko pirmā ceturkšņa fāze, kurā Saules apgaismotā Mēness daļa redzama kā pusaplis ar izliekumu uz labo jeb Saules pusi. Mēness turpina augt.

Ko vēsta senās tradīcijas

Kopš senatnes Mēness cikli izmatoti sadzīvē, un saistībā ar tiem arīdzan latvju folklorā atrodami dažādi ticējumi. Par jaunā Mēness laiku atrodami šādi padomi:

Katru lielāku darbu iesāk jaunā mēnesī un laimīgās dienās; vai nu otrdienā, ceturtdienā jeb sestdienā.

Jaunā mēnesī dzimušie cilvēki ilgi uzglabājot savu jaunību.

Sievietēm jāgriež mati jaunā mēnesī, tad aug gari un skaisti mati; vīriešiem jāgriež mati vecā mēnesī, tad viņi tik drīz neataug.

Bārda jādzen jaunā mēnesī, lai augtu biezāka un kuplāka.

Būvkoki, lai nepūtu, jācērt jaunā mēnesī.

Baļķi ēku celšanai jācērt: skuju koki jaunā mēnesī. Tad ēkas ir siltas un ķirpji nemetas.

Ābeles jāstāda triju dienu jaunā mēnesī, tad trešā gadā jau būs āboli.

Ābeles vajaga potēt jaunā mēnesī, tad potējumi labi aug.

Auzas jāsēj jaunā mēnesī, tad tās zaļas būdamas nesagāžas veldrē un ir vieglāk nopļaujamas.

Šis un tas no senajām tautas gudrībām tiek izmantots arī mūsdienās.

Ķeramies klāt!

Vakar plkst. 22.12 sākās jaunā Mēness fāze, un šobrīd ir īstais laiks pamēģināt, kā kuram tas strādā. (Paskatīsim arīdzan, kā veiksies ar 2018. gada valsts budžeta apspriešanu. Tas un saistītie likumprojekti Saeimas komisijām tika nodoti izskatīšanai vakar, ceturtdien, kad Mēness bija pavisam izdilis un bija nelabvēlīgā 29. jeb tā dēvētā Sātana diena. J)

Iepriekšējās piektdienās mūsu astroloģijas rubrikās stāstījām par Mēness kalendāriem un to izmantošanu. Ja esat sekojuši līdzi, tad var pielikt klāt arī iepriekš publicēto informāciju.

Pirmā diena pēc jaunā cikla sākuma domāta, lai ieņemtu starta pozīciju, izvērtētu plānus, padomātu, parēķinātu. Ar aktīvām darbībām labāk pagaidīt līdz nākamajai cikla dienai, jo, kamēr Mēnestiņš šķiļas, cilvēki var būt jūtīgāki, vairāk strīdēties. Šomēnes pirmā Mēness diena ir īsa (tikai dažas stundas), un jau no piektdienas rīta varam ķerties pie svarīgiem darbiem - gan mājas dzīvē, gan biznesā. Turklāt nedēļas nogalē Mēness atrodas biznesam draudzīgajā Skorpiona zīmē, kad var kārtot lietišķus darījumus, risināt sarunas bankās, darboties ar finanšu resursiem. No svētdienas līdz otrdienai, 25. oktobrim, Mēness ir Strēlniekā, kas labvēlīgs sarunām, ārvalstu kontaktu veidošanai, izglītošanās un juridiskām tēmām. Pēc tam - līdz nākamās piektdienas, 27. oktobra, dienas vidum Mēness ir Mežāzī, kas ir labvēlīgi darījumu sarunām, darīšanām iestādēs, visiem darbiem, kam nepieciešama auglīga attīstība ilgtermiņā.

Vienīgi jāievēro darījumu drošība, viss uzmanīgi jārēķina un, ja plānots iegādāties tehniku, rūpīgi jāpārbauda kvalitāte. Ir atsevišķas planētu kombinācijas, kas norāda uz iespējamām problēmām, taču ideālu dienu vispār nav. Jāizmanto tās, kurās sakrīt vairāki pozitīvi faktori.