Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kurš ir tavs laimīgais akmens?

© F64

Ar un ap dārgakmeņiem, minerāliem un kristāliem ir daudz noslēpumu. Tie vilina, iedvesmo, pamodina cilvēkā kolekcionāra garu, iespējams, kalpo arī kā sargi, kas atvaira negatīvās enerģijas un palīdz dažādās situācijās.

Tam, protams, taustāmu pierādījumu nav, taču, ja parunāsiet ar cilvēkiem, kas kolekcionē akmeņus, dzirdēsiet ne vienu vien aizraujošu stāstu. Kā atrast savējo? Vienkāršotā versijā te var līdzēt horoskopi.

Senie astrologi uzskatīja, ka katrs dārgakmens kalpo vienam debesu ķermenim, saņemot no tā kosmisko spēku, ar ko iedarbojas uz cilvēkiem un notikumiem. Akmeņu astroloģisko saikni ar zodiaka zīmēm pirmais esot noteicis savā laikā slavenais vācu astrologs Agrippa fon Neteshaims (1486-1535).

Asiņainie dimanti

Dārgakmeņi visos laikos bijuši apvīti ar leģendām un nostāstiem - saviem īpašniekiem tie nesuši slavu, uzvaras, mīlestību, zaudējumus, ciešanas un nāvi.

Daudz nostāstu apvij dimantu, vārdā Reģents jeb Pits, kas sver vairāk nekā 80 gramu (400 karātu). 18. gs. vidū Austrumindijā to atrada kāds vergs. Viņš vienam kuģa matrozim esot lūdzis, lai pārdod dimantu. Jūrnieks noslīcinājis vergu un pārdevis akmeni par 20 tūkstošiem marku angļu cietokšņa gubernatoram Pitam. Nodevīgi iegūtā bagātība slepkavam laimi nenesa - viņš ātri vien nodzēries un pakāries. Mistikas noskaņas pavada arī 45,52 karātus lielo Zilo cerību dimantu, kas esot skatītākais eksponāts Dabas un vēstures muzejā Vašingtonā. Sākotnēji dimants bija iestrādāts indiešu dievības Sitas statujā templī Golkondā, līdz 1642. gadā to dievībai vardarbīgi atņēma franču ceļotājs Žans Batists Tavernjē. Viņš to pārdeva Francijas karalim Ludviķim XIV un atgriezās Indijā, kur viņu saplosīja klejojošu suņu bars. Nākamie upuri bija dimanta īpašnieki Francijas karalis Ludviķis XVI un karaliene Marija Antuanete. 1789. gadā, Lielās franču revolūcijas laikā, viņiem tika nocirstas galvas. 1813. gadā dimantu nopirka Henrijs Filips Houps, kurš mistiskā kārtā pēkšņi pilnībā bankrotēja. Pēc Houpa nāves dimantu mantojumā saņēma viņa mazdēls - lords Frensiss Houps, kurš vairākkārt centās iegūt tiesas atļauju, lai varētu pārdot dārgakmeni. Kad jaunais Houps bija gandrīz nogrimis azartspēļu atkarībā, 1901. gadā tiesa beidzot apmierināja viņa prasību. Pirms nelaimīgajiem Houpiem dimants bija paspējis pabūt franču aktiera Lorēna Laduē rokās, kas tika nošauts uz skatuves. Vēl kāds dimanta īpašnieks, grieķis Simons Montarids, kopā ar visu ģimeni gāja bojā autoavārijā. Vēlākā dimanta īpašniece amerikāniete Evelīna Valša Maklīna tikai pasmējās par dimanta lāstu, taču dzīve pamazām pārvērtās murgā - dēls gāja bojā autoavārijā, meita izdarīja pašnāvību, bet vīrs sajuka prātā un nomira psihiatriskajā slimnīcā. Tas par leģendām no žurnāla Praktiskā Astroloģija.

Akmeņu enerģijas

Tālāk par šodienu un minerālu izmantošanu. Cilvēki tos kolekcionē, nēsā aizsardzībai kā amuletus vai veiksmei kā talismanus. Līdz ar to bieži vien rodas jautājums - kā izvēlēties sev laimes akmentiņu. Varianti ir dažādi (plašāk par šo tēmu varat lasīt žurnāla Praktiskā Astroloģija speciālizlaidumā Veselības padomdevējs, kas nopērkams visās preses tirdzniecības vietās). Mēs piedāvājam vienkāršāko - minerālu izvēli atbilstoši zodiaka zīmēm (dažādos avotos ieteikumi var atšķirties):

Auns - safīrs, dimants, kalnu kristāls, ametists, cirkons.

Vērsis - ahāts, lazurīts, malahīts, tirkīzs, rozā kvarcs.

Dvīņi - smaragds, ahāts, serdoliks, fluorīds, ametists, lazurīts.

Vēzis - onikss, ahāts, smaragds, mēnessakmens, pērles.

Lauva - serdoliks, aleksandrīts, hrizolīts, rubīns, dzintars.

Jaunava - serdoliks, safīrs, lazurīts, jašma, gagāts, onikss.

Svari - akvamarīns, berils, dimants, opāls, turmalīns, ametists, lazurīts, citrīns, kvarcs.

Skorpions - berils, topāzs, akvamarīns, hematīts, korallis, mēnessakmens.

Strēlnieks - rubīns, tirkīzs, safīrs, cirkons.

Mežāzis - granāts, ametists, opāls, ahāts, lazurīts, cirkons.

Ūdensvīrs - ametists, safīrs, kalnu kristāls, serdoliks.

Zivis - jašma, hematīts, akvamarīns, mēnessakmens, opāls, pērles.