Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Janvārī divi pilnmēneši: iespējams, cilvēki būs emocionālāki nekā citkārt

© Scanpix

Beidzot pēc ilgiem laikiem klāt ir mēnesis, kad planētu kombinācijas normālai dzīvošanai un saimniekošanai ir samērā labvēlīgas.

Janvāra interesantākā kosmosa norise - pilnmēness ir divas reizes, un vienā no tām arī aptumsums.

Mēneša jubilāri

Janvāra lielāko daļu Saule atrodas stabilajā un atbildīgajā Mežāža zīmē. Darbs, karjera, nopietna pieeja visām dzīves tēmām, taču mazliet vairāk optimisma nenāktu par ļaunu! Ar šādiem vārdiem varētu raksturot Mežāža zīmē dzimušos cilvēkus. Viņi pārstāv Zemes stihiju un allaž stāv stabili ar abām kājām uz zemes.

Savukārt 20. janvārī plkst. 5.09 klāt būs Ūdensvīra valdīšanas laiks. Saule nonāks šajā brīvību mīlošajā un draudzīgajā zodiaka zīmē, kas nes jaunas idejas un dzīvo jau solīti priekšā citiem - ar skatu nākotnē. Reizēm nesaprasti, reizēm kā no kosmosa, bet vienmēr komunikabli un interesanti. Kopā ar Ūdensvīru par garlaicību nebūs jāsūdzas.

Plusiņš vieglākai dzīvei

Ideālo datumu nav vispār, taču janvāra dienām ir vairāki plusi, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.

Pirmām kārtām šomēnes neviena planēta neatrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. Tas iedod nelielu plusiņu vieglākai saimniekošanai.

Te vietā būtu atgādināt atsevišķu planētu ietekmi: ja retrogrādā stāvoklī atrodas Venera, tad sliktāk nekā citkārt risinās naudas un peļņas jautājumi, ja Jupiters - tad bremzējas veiksme un juridiskās lietas, ja Saturns, var būt problēmas ar institūcijām, bet retrogrāds Merkurs vispār sajauc noteikto lietu kārtību. Tagad šīs planētu kopējās ietekmes izpaliek. Turklāt Merkuram, Venerai un Marsam (ko mēdz dēvēt par sadzīviskajām planētām) ir diezgan harmoniskas kombinācijas. Ikdienas dzīvē šīs planētas saistās ar līgumiem, finansēm, projektiem, tehniku u.c.

Labvēlīgākie un saimnieciskākie datumi ir 22.-24.01., 29. un 30.01. Pēdējais periods gan ir ļoti tuvu Mēness aptumsumam, kas notiks 31. janvārī. Ar biznesu tam tieša sakara nav, bet jāņem vērā, ka cilvēki Mēness aptumsumu periodos var būt emocionālāki, līdz ar to grūtāk risināmas lietišķas un racionālas sarunas.

Aptumsums un pilnmēneši

Janvāris ir īpašs ar to, ka šomēnes Mēness pilnā fāze ir divas reizes - 2. un 31. datumā, turklāt 31. būs arī Mēness aptumsums. (Astronomiski tas vienmēr sakrīt ar pilnmēnesi, citādi nemēdz būt.)

Nekādu apokalipsi tas, protams, nevēsta, taču šādi mēneši ir samērā reti, un, ļoti iespējams, cilvēki būs emocionālāki nekā citkārt. Astroloģijā Mēness atbild par cilvēka iekšējo pasauli, dvēseli, izjūtām.

2. janvārī minētais debesu spīdeklis atradās Vēža zodiaka zīmē, kas vairāk vedināja uz sentimentu, kavēšanos atmiņās, sērām par zudušo. Savukārt Aptumsuma pilnmēness (otro no pilnmēnešiem mēdz dēvēt arī par Zilo Mēnesi - Blue Moon) noritēs Lauvas zodiaka zīmes ietekmē, un tad kopējās noskaņas būs daudz dinamiskākas - emocijas bangos, būs vēlēšanās izrādīties. Un jāņem vērā, ka Lauva mazliet ir arī kauslis un huligāns, tāpēc šajā dienā visas domstarpības vajadzētu risināt mierīgā ceļā un izvairīties no agresiju rosinošām situācijām.