Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Bankas. Krīzes. Planētu cikli

ASTROLOĢISKĀS KARTES iespējams izveidot ne tikai cilvēkiem, bet arī jebkurai bankai, uzņēmumam, iestādei. Tās parāda iespējas un riskus un palīdz labāk izprast situācijas. Taču ļoti svarīga ir iesaistīto cilvēku rīcība, jo sabojāt var vislabākās planētu kombinācijas © F64

Pēdējā mēneša notikumi radījuši viļņošanos finanšu sektorā – gan saistībā ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu un aicinājumu atkāpties, gan ABLV Bank pieņemto lēmumu sākt pašlikvidāciju. Visu to vēl pavada aizdomu ēna par organizētu uzbrukumu Latvijas finanšu sistēmai no ārpuses, ko Satversmes aizsardzības birojs tomēr noliedz. Ko par šīm situācijām stāsta zvaigznes?

Kur jūs, astrologi, bijāt agrāk?

Diezgan bieži astroloģiskie komentāri parādās post factum, kad kādas nepatikšanas jau notikušas. Un tad cilvēki uzreiz jautā: kur jūs bijāt agrāk? Te būtu jāpaskaidro, ko astroloģiski var un ko nevar skatīt un kā tas viss darbojas.

Pirmām kārtām astroloģijai nav nekāda sakara ar zīlēšanu vai gaišredzību, un astrologs nevar «paskatīties debesīs» un pateikt, tieši kas un kurā vietā notiks. Katrai bankai un katram cilvēkam ir savs individuālais horoskops, kurā redzamas iespējas un riski. Ja šī informācija ir zināma, tad vēl nākamais moments - kā cilvēks vai uzņēmuma/bankas vadība rīkojas, kādus lēmumus pieņem un ko dara kontrolējošās institūcijas. (Viens kolēģis reiz teica: «Negudrs cilvēks pat vislabāko datumu spēj sabojāt.»)

Tādējādi, lai pateiktu, kurai bankai gaidāms sarežģīts periods, ir jāskata katras bankas pamathoroskops un individuālie gadu cikli. Taču tāpat vien to diez vai kāds darīs un šāda informācija arī nav publiskojama atbilstoši ētikas principiem. Tāpēc astro analīze vairumā gadījumu parādās pēc notikuma. Tajā pašā laikā eksistē planētu kombinācijas, kas norāda uz iespējamām problēmām tajā vai citā nozarē, un tad nu jābūt modriem un jārīkojas atbildīgi, pēc iespējas jānodrošinās pret riskiem.

Lielie planētu cikli

Eksistē tāds novirziens kā mundānā astroloģija, kas pēta globālos procesus. Tās skaidrojumi balstīti uz tā dēvēto tālo planētu cikliem un kombinācijām, kas ir ilglaicīgas un ietekmē procesus pasaulē.

Žurnāla Praktiskā Astroloģija 2018. gada speciālizlaidumā vispārējām tendencēm veltītā publikācijā, sadaļā ar apakšvirsrakstu Pieskati savu banku un kontu, rakstīju: «Cilvēkiem attiecībā uz jutīgajām sfērām jābūt modriem. 2018. gadā daļēji atkārtojas planētu stāvokļi, kas bijuši arī iepriekš - dažādu globālu, pasaules kārtību mainošu un ietekmējošu notikumu laikā.

Visu gadu kārtības, likumības un ierobežojumu vēstnesis Saturns atradīsies Mežāža zodiaka zīmē. (..) Pasaules vēstures kontekstā tas it kā ir īss laika sprīdis, taču reizēm pietiek ar mazu brīdi, lai kaut kas radikāli mainītos. Ja kādā struktūrā vai pat valstī krīze jau ir nobriedusi, tad Saturns mēģinās iedibināt savu lietu kārtību.

Saturns Mežāzī saistās ar varas struktūrām, bankām, apdrošināšanas kompānijām, finansēm, būvniecību u.c. Šogad var notikt pārmaiņas minētajās jomās. (..) Pievērsiet uzmanību, kā darbojas jūsu banka un struktūra, kurā strādājat. Varbūt jāmaina.»

ABLV ārzemju karma

Neatkarīgā jau rakstīja, ABLV Bank problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas paziņojuma februāra vidū, ka tā plāno noteikt sankcijas par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. Ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017. gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazināt draudus savām augsta riska darbībām.

BANKU PROBLĒMAS astroloģiskajās kartēs izpaužas dažādi. ABLV BANK sarežģīta ir ārzemju tēma, savukārt PAREX bankai problemātiska bija naudas planēta Venera / Rūta Kalmuka/F64

Ja arī viss iepriekš teiktais nebūtu zināms, tad, astroloģiski analizējot bankas horoskopu, redzams, ka lielas problēmas iespējamas sadarbībā ar ārvalstīm un partneriem. Patlaban banka atrodas ciklā, kad bloķējas tās darbība un ārzemju tēmā iespējami neprognozējami pavērsieni.

Retrospekcijā Krājbanka un Parex

Nule kā parādījusies ziņa, ka bijušie Latvijas Krājbankas un Lietuvas bankas Snoras īpašnieki Vladimirs Antonovs un Raimunds Baranausks Lietuvā tiks tiesāti aizmuguriski. Kaimiņvalsts pērn pieņēma kriminālkodeksa grozījumus, kas ļauj neklātienē nodot tiesai personas, kuras valstij nodarījušas nopietnu finansiālo kaitējumu, ja tās atstājušas valsti. Lietuvas Ģenerālprokuratūra plāno drīzumā informēt Krievijas varas iestādes par aizdomām pret Baranausku un Antonovu un iesniegt prasību pēc starptautiskas juridiskas palīdzības.

Kad Krājbankas problēmas sākās, tika astroloģiski pētīta situācija un nonācu pie secinājuma, ka kredītiestādes pamathoroskops ir samērā sarežģīts un ne pats veiksmīgākais, turklāt partneri ienācēji var negatīvi ietekmēt bankas darbību. Tajā pašā laikā 2011. gada cikls bankai nebija slikts, tā ka teorētiski bija iespējama sanācija.

Parex bankas pamatkarte savukārt bija vidēja (ideālo variantu nemēdz būt), bet 2008. gada otrā puse sarežģīta, ar darbību paralizējošām kombinācijām. Pamathoroskopā naudas planēta Venera atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī, un šādiem uzņēmumiem problēmas mēdz būt biežāk nekā tad, ja Venera ir harmoniska. Un vēl - interesanti, ka bankas īpašnieka Valērija Kargina individuālā karte nebija saderīga ar bankas astrokarti, un šī mijiedarbība norādīja uz iespējamām finanšu problēmām.

LB prezidenta cipari

Patlaban korupcijā aizdomās turētajam Ilmāram Rimšēvičam ir aizliegts izbraukt no valsts un ieņemt bankas prezidenta amatu. Taču viņš nolēmis neatkāpties no amata.

LIELĀS DEPRESIJAS SĀKUMS pagājušajā gadsimtā ASV.Tuvākajos gados atsevišķas planētu kombinācijas atkārtosies, tāpēc finanšu joma prasa pastiprinātu uzmanību / Foto: Scanpix

Saskaņā ar numeroloģijas aprēķiniem Ilmāram Rimšēvičam šis nav viegls periods. Žurnāla Praktiskā Astroloģija marta numurā izveidots LB prezidenta numeroloģiskais portrets. Publikācijas autore, numeroloģijas eksperte Antra Gabre cita starpā raksta: «Numeroloģiski Ilmāram Rimšēvičam turpmākie gadi solās nebūt viegli. Pastāv riska faktori, kas var iespaidot viņa dzīvi. Šis periods sākās apmēram 48 gadu vecumā un var ilgt līdz 70 gadu vecumam. Numeroloģijā to skaidro diezgan īsi: jābūt godīgam, jādzīvo pēc noteikumiem. Numeroloģiskā matrica liecina, ka biznesa dotumi viņam ir, naudu pelnīt prot un spēj. Viņš ir ambiciozs cilvēks, kurš izvirza augstus mērķus. Sevi vērtē augstu.»

Saeima nākamnedēļ lems, vai izteikt aicinājumu Latvijas Bankas prezidentam atkāpties no amata. Taču tam tiešām ir tikai un vienīgi aicinājuma nozīme, jo saskaņā ar likumu Saeima centrālās bankas prezidentu var atbrīvot no amata tikai pēc viņa iesnieguma vai pēc notiesājoša sprieduma.

Atbilstoši planētu stāvokļiem var prognozēt, ka dažādas peripetijas finanšu sektorā turpināsies, jo nemierīgā planēta Urāns maijā nonāks Vērša zodiaka zīmē, kas tiešā veidā saistās ar bankām, finansēm, īpašumiem u.tml.

FAKTI

ABLV Bank pagājušajā gadā strādājusi ar 51,209 miljonu eiro peļņu, kas ir par 35,4% mazāk nekā 2016. gadā, liecina bankas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga. Bankas aktīvi 2017. gada 31. decembrī bija 3,685 miljardu eiro apmērā, kas ir par 4,3% jeb 164,195 miljoniem eiro mazāk nekā 2016. gada beigās, kad bankas aktīvi bija 3,85 miljardu eiro apmērā.

*

Likvidējamās Latvijas Krājbankas administrators janvārī atguvis 220 629 eiro, kas ir par 79% vairāk nekā mēnesi iepriekš. Vienlaikus maksātnespējas procesa izdevumi janvārī bija 48 101 eiro, tostarp administratora un administratora palīga atlīdzība bija 11 031 eiro, darbiniekiem izmaksājamās darba algas un izmaksājamie atlaišanas pabalsti - 21 503 eiro, bet nepieciešamie izdevumi kredītiestādes mantas uzturēšanai un nepieciešamo darba telpu uzturēšanai maksātnespējas procesa laikā - 15 351 eiro.

*

Valsts kontrole savulaik atslepenotajā ziņojuma daļā par Parex pārņemšanu secināja, ka valdība 2008. gada nogalē, pieņemot lēmumu par atbalsta sniegšanu Parex bankai, balstījusies uz nepilnīgu informāciju - Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Latvijas Bankas sniegtajā informācijā nav bijušas ziņas par kopējām bankas sanācijas izmaksām, trūkusi detalizēta situācijas analīze.