Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ko ieteicams darīt Zaļajā ceturtdienā?

© F64

Enerģētiskai attīrīšanai ieteicama 16. Mēness diena, bet mājvietas attīrīšanu ar uguni var veikt Zaļajā jeb Lielajā ceturtdienā. Šogad tā ir 29. martā.

Rituālu var veikt, kūpinot viršu zarus (var dedzināt uz pannas, var likt metāla trauciņā) un ar tiem izstaigājot visu māju. Ejot pulksteņa rādītāja virzienā, izkvēpinot stūrus, ailas, sienas, logus un durvis. To pašu var darīt, izejot māju ar degošu sveci; var izmantot baznīcas sveci. Attīrīšana jāsāk no durvīm. Ja liesma kādā vietā sāk kūpēt vai dzist, tur jāuzkavējas ilgāk.

Tiek uzskatīts, ka Zaļajā ceturtdienā ūdenim piemīt attīrošs spēks. Ja nav drosmes peldēties zem klajas debess, var mēģināt baudīt ūdens procedūras vannas istabā - ar kontrastdušu.

Zaļā ceturtdiena tiek saistīta ar īpašu sāls iedarbību. Tas varētu būt radies no senāka ticējuma, ka nakts no Zaļās ceturtdienas uz Lielo piektdienu bija laiks, kad govis bija uzņēmīgākas pret noskaudumiem, nobūrumiem, nobrīnējumiem, tāpēc saimnieces kūpināja zālītes, lai lopus pasargātu no ļaunas acs. Tagad Zaļajā ceturtdienā mēdz gatavot īpašu sāli, ko novieto uz galda, un joprojām ir cilvēki, kuri uzskata, ka mājokļa enerģētiku no nelabvēļiem var aizsargāt Zaļās ceturtdienas sāls - tas jāpiešauj ēdienam, ar kuru cienā netīkamo viesi.

Starp citu, ja Zaļajā ceturtdienā griež matus, tad varot atbrīvoties no slimībām. Ja tos intensīvi ķemmē Zaļajā ceturtdienā, tad mati augot gari un kupli. Un vēl Zaļajā ceturtdienā pirms saules lēkta vajagot noslaucīt logus, lai nesvīst.