Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kāpēc Latvija nav finanšu lielvalsts?

© depositphotos.com

Latvijā savulaik bija vairāk nekā pussimts banku, bet par finanšu lielvalsti tā nekļuva. Lai gan potenciāls bija un ir, vērtē sertificēta numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere. Bankrotus un dažādas banku ķibeles sabiedrībā uztver sāpīgi – dzīvojam tomēr materiālā pasaulē. Kā vēl labāk pētīt banku un to vadītāju mijiedarbību, ja ne ar numeroloģijas, ar ciparu palīdzību? Numeroloģe uzreiz norāda, ka viņas apskatītās bankas, to saistība ar Latvijas valsti un banku īpašnieku numeroloģisko portretu būtu liekama plauktiņā «interesanti», jo apgalvot, ka bija tieši un tikai tā, viņa nevēlas. Tāpat kā astroloģijā arī numeroloģijā daudzi notikumi ir savstarpēji saistīti, tāpēc, lai noteiktu likumsakarības, ir jārok dziļi, jāpēta padziļināti un nebūt ne visa informācija sabiedrībai ir pieejama.

Nekļuvām par otru Šveici

«Sakarību starp «Parex banku», «ABLV Bank» un «Latvijas Krājbanku» un Latvijas valsti nav. Latvija kā valsts neprovocē banku krahu, tas notiek, «pateicoties» cilvēkiem, kuriem attiecīgs dzīves periods traucē profesionālajā darbībā vai provocē nelabvēlīgu rezultātu,» iesāk Ineta Ventniece-Krīgere.

Latvijas valsts dzimšanas laiks, numeroloģiski vērtējot, banku krahu iespaidot nevar. Ja salīdzina finanšu stabilitātes un drošības ziņā tikpat kā nepārspētu valsti Šveici (kā federāla valsts dibināta 1848. gada 12. septembrī) un Latviju (proklamēta 1918. gada 18. novembrī), tad pašlaik arī Latvijai vajadzēja būt pilnīgi neatkarīgai, bagātai valstij. Tādai, kas spēj samaksāt cilvēka cienīgas pensijas, nodrošināt sociālās garantijas un konkurētspējīgas algas.

«Vērtējot abu valstu naudas līniju, Latvijā vajadzēja dzīvot līdzvērtīgi Šveicei. Kāpēc tā nav? Domāju, ka tie cilvēki, kuri pārvalda valsti, zina atbildi uz šo jautājumu,» saka Ineta Ventniece-Krīgere. «Četrām valstīm - Šveicei, Zviedrijai, Francijai un Latvijai - ir līdzīga enerģija. Mums vajadzēja dzīvot tāpat kā šajās valstīs. Kāpēc tā nav? Valsts ar labu finanšu vibrāciju sevi čakarē, atvainojiet par šo vārdu. Kad visam valstī jābūt uz urrā, sākas banku krīze. Tātad vainīgi cilvēki.»

Runājot par naudas līniju, ja tā atrastos cilvēka numeroloģiskajā matricā, tad viņam droši varētu ieteikt darboties finanšu sektorā. Latvijas valsts dibināšanas datos arī tāda līnija ir, bet… «Šveicē pastāv iekšējais līdzsvars, bet Latvijā lēmumi tiek pieņemti pārgalvīgi un nepieciešamie likumi netiek pieņemti vispār vai arī tad, kad ūdens smeļas mutē - nodokļi, izglītība, medicīna ir vājās vietas,» norāda numeroloģe. «Latvijas valsts visu laiku ir stresa stāvoklī. Tāda enerģija nospiež cilvēkus. To atzīst daudzi, kuri ir aizbraukuši no Latvijas un ierodas te paciemoties.»

Simtgades gadā valsts neuzplaukst

«Simtgades gadā mums Latvijā vajadzēja ar putna pienu baroties, taču tā nav. Resursi ir, bet kāda ir finanšu pārraudzība? Tas ir galvenais jautājums,» uzsver numeroloģe.

Latvijas valstiskās dibināšanas dati, pēc numeroloģijas, liecina, ka valsts iekšējā struktūra paredz nemieru, saraustītu ikdienas dzīvi, ko var salīdzināt ar cilvēka mūžu - viņam ir visi dotumi, lai dzīvotu ilgi un laimīgi, attīstītu savus talantus, taču cilvēks nodzeras un priekšlaikus nomirst tāpēc, ka savu psiholoģisko īpašību dēļ kļūst destruktīvs pret sevi.

Mūsu gadījumā tā ir tendence nepareizi sadalīt līdzekļus, piemēram, aizņemties, šķērdēt, raustīt budžetu šurpu turpu, neprognozējot, kādas sekas tas atstās uz atsevišķām nozarēm. Medicīnai ilgstoši nepietika naudas, un nu redzam sekas. Vai izlietu ūdeni izdosies sasmelt? Diez vai, ja reizi četros gados pēc kārtējām Saeimas vēlēšanām prioritāšu saraksts tiek veidots no jauna, neļaujot bārabērnu lomā bijušām nozarēm atjēgties.

Latvijas Bankai palīdz diplomātija

Latvijas Bankas dibināšanas datums - 1922. gada 7. septembris - ir «naudīgs» datums, kura ciparu kopsumma veido skaitli 3 jeb vienu no naudas skaitļiem. Tas nav opozīcijā ar Latvijas naudas līniju.

Toties periods, kurā Latvijas Banka pašlaik atrodas, ir vājš un nestabils. Tieši tāds pats, kāds ir tās uz izmeklēšanas laiku atstādinātajam vadītājam Ilmāram Rimšēvičam. Gan bankai, gan Rimšēvičam ir vienāds individuālais gads un nelabvēlīgs periods. Pēc numeroloģijā pastāvošām likumsakarībām tas nozīmē, ka pienācis laiks no kaut kā atteikties. Latvijas Bankas gadījumā tas varētu būt tās līdzšinējais vadītājs. Bankai šis ir kardinālu lēmumu laiks un periods, kad pie varas jānāk citiem cilvēkiem.

Ineta Ventniece-Krīgere vērtē, ka Latvijas Bankas dzīves līnija (to iegūst, sareizinot bankas dibināšanas datumu ar mēnesi un ar gadu) ir samērā svārstīga, tātad no tās vadītāju diplomātiskas rīcības ir atkarīgs, kā šī finanšu iestāde darbojas, kā izkļūst no nepatīkamām, pat bīstamām situācijām.

Numerologi zina - ja uz ģeometriskās ass vienādu ciparu ir pārāk daudz, gaidāmas nepatikšanas. Vietā teiciens: kas par daudz, tas par skādi. Latvijas Banka pašlaik ir tādā situācijā, kad tās datos un saistībā ar bankas vadītāju ir devītnieku birums. «Ja parādās daudz vienādu ciparu, tad būs problēmas, nepatikšanas, eksplozija, krahs, īssavienojums,» uzskaita numeroloģe.

Cilvēka faktors

Šajā aspektā ir līdzības ar astroloģiskajām interpretācijām - pastāv savstarpēja mijiedarbība starp iestādi, tajā strādājošiem cilvēkiem, valsti, sadarbības partneriem utt. Vienai no notikumos iesaistītajām pusēm var būt ideāli dati, periods dzīvē, taču to var nograut iedarbība no malas. Un otrādi - cilvēku dzīvē nelabvēlīgs periods ietekmē viņu profesionālo darbību. Tāds bija vairāku jau nogrimušu banku vadītājiem - kad sākās viņu banku noriets, īpašniekiem nebija labvēlīgs periods. Tajā laikā riskēt ne ar naudu, ne savu veselību nevajadzētu. Bizness nevar eksistēt, ja cilvēka dzīves līnijā ir «vāji» cipari. Piemēram, «Latvijas Krājbankas» bijušajam īpašniekam Vladimiram Antonovam no apmēram 36 gadu vecuma sākās dzīves periods, kurā viņam uzmanīgi jāizvēlas darbības sfēra. Ar piesaisti bankai viņš var sekmēt tās lejupslīdi, saka numeroloģe.

Vērtējot «Parex bankas» bijušo īpašnieku Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iespējas turpināt finanšu biznesu, turklāt kopā, numeroloģe noteic, ka viņu numeroloģiskās matricas finanšu koeficients šādu potenciālu neuzrāda. Viņiem būtu vajadzīgs kāds būtisks ārējs stimuls, ārkārtējs faktors, lai banka noturētos virs ūdens. Turklāt Viktoram Krasovickim bija daudz vairāk jācīnās, lai dzīvē ko sasniegtu, un attiecīgā dzīves posmā tas varēja sagādāt grūtības otram biznesa partnerim Valērijam Karginam.

Vienam no «Latvijas Krājbankas» valdes locekļiem Mārtiņam Bondaram dzīves līnijā redzams, ka bankas darbību viņš nevarēja stimulēt, drīzāk - sekmēt tās lejupslīdi. Jo pašas bankas tā brīža numeroloģiskie dati nenorādīja uz bankas likvidēšanu.

Ir daudz veiksminieku, kuriem visu mūžu ir dzīvei, attiecībām, veselībai un darbam labvēlīgs periods, savukārt citiem - kāpumi un kritumi. Un kritumu periodā ir jāmeklē atbalsts no malas vai jāmaina nodarbošanās, jo tad cilvēkam ir nepieciešams atbalsts un palīdzība. Nekas jauns tas nav - personība kādā dzīves posmā ir spēcīgāka, citā - tai nepieciešams stiprais plecs.

Kas notika ar «ABLV Bank»?

Pēc aktīviem otrā lielākā Latvijas banka «ABLV Bank» tiek likvidēta. Šī bijusi viena no karstākajām ziņām 2018. gada sākumā. Numeroloģes Inetas Ventnieces-Krīgeres skaidrojumā bankas īpašniekiem Ernestam Bernim un Oļegam Fiļam ir ļoti spēcīga enerģija, abi spēj piesaistīt finanšu līdzekļus. Taču viņi uzsāka sadarbību ar opozīcijā esošām enerģijām, un šāda savienība ir lemta izjukšanai. Tas var notikt pēc gada, pēc desmit gadiem - nav nozīmes, kad. Cilvēks ilgstoši var būt veiksmīgs, tomēr pienāk brīdis, kad ar «pliku» veiksmi vairs nepietiek.

Līdzīgi ir laulībā - satiekas cilvēki ar opozīcijā esošām enerģijām, kopdzīve sākumā šķiet gandrīz ideāla, bet vēlāk vai nu viens no partneriem sāk slimot, vai justies nekomfortabli. Rodas strīdi, un kāds izlemj aiziet. Taču no malas likās - jauka ģimenīte. «ABLV Bank» īpašnieku tandēmu var salīdzināt ar automašīnu, kam beigusies degviela. Laba mašīna, pat divi pieredzējuši šoferi, bet tālāk braukt nevar.

Gan Ernestam Bernim, gan Oļegam Fiļam pašlaik ir nelabvēlīgs periods dzīvē, un, kā jau iepriekš rakstīts, tad jāmeklē palīdzība no malas.

Numeroloģe saka - šajā gadījumā jāteic, ka vainīgs nav neviens. Kas ir banka? Vieta, kur manipulēt ar svešu naudu. Finansistu dotumi abiem bankas īpašniekiem ir, viņi prot un spēj nopelnīt un to arī darīja, un pēc kāda laika viens no viņiem var izkārpīties no šīs situācijas saviem spēkiem, bet otrs - ar atbalstu no malas.