Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

9.decembra jubilāre: iluzioniste Dace Pecolli

Iluzioniste Dace Pecolli atklāj, ka vēl nav izlēmusi, kur šovakar nosvinēt savu dzimšanas dienu. «Gribētu aiziet uz kādu īpašu vietiņu, bet – vēl esmu atstājusi sev vietu pārsteigumam...» © Privāts arhīvs

Populārais iluzionistu pāris Dace un Enriko Pecolli vakar atgriezās no Dubaijas, kur šoreiz abi bija nevis strādāt, bet atvaļinājumā. «Vīrs man dzimšanas dienā uzdāvināja atvaļinājumu,» priecīgi saka šodienas jubilāre Dace Pecolli, piebilstot, ka dāvanas otra daļa viņu gaida Amerikā, un tā būs iespēja nokļūt pie Lielā kanjona.

Šis sapnis piepildīsies janvāra sākumā, kad Pecolli pāris dosies vispirms uz Lasvegasu, kur Enriko vadīs kursus [par masku vēsturi un to izmantošanu iluzionismā] prestižajā iluzionistu skolā McBride Magic & Mystery School kopā ar pasaulslaveno iluzionistu Džefu Makbraidu. Tāda iespēja esot ļoti liels gods. Tad divas dienas būs brīvas, un tad arī Dace varēs piepildīt savu lielo sapni – pasēdēt un pameditēt pie Lielā kanjona. Bet 17. janvārī viņi dosies tālāk, lai piedalītos lielajā Performing Art izstādē Ņujorkā, kur prezentēs savu izrādi. No 150 šoviem ir izvēlēti 12, kuriem būs iespēja sevi prezentēt uz lielās skatuves, un Daces un Enriko Bubblelandia ir viens no tiem. «Pēc tam nedēļu būsim mājās un tad atkal dosimies tālāk – desmit dienu tūrē uz Stambulu, kur savu izrādi rādīsim ar organizatoru izvēlētu nosaukumu Underwater Paradise,» Dace īsumā ieskicē tuvākās nākotnes plānus. Bet šodien, savā dzimšanas dienā, viņa ir kopā ar vīru, dēlu Danti (13) un saviem vecākiem. «Vakarpusē ir doma aiziet uz kādu interesantu restorāniņu, bet vēl neesmu pieņēmusi lēmumu, uz kuru. Tāpēc, ja kāda restorāna īpašnieks tagad šo lasa un domā, ka viņa restorāns ir īpaša vietiņa, lai man uzraksta – esmu atvērta īpašiem piedāvājumiem, un vēl esmu atstājusi sev vietu pārsteigumam,» saka šodienas jubilāre.

Viņa stāsta: bērnībā dzimšanas dienas vienmēr tika svinētas, vēlāk daudzus gadus tās atstātas bez ievērības, un tad atkal ballīte sarīkota 40. dzimšanas dienā. «Tā bija pateicības ballīte man svarīgiem cilvēkiem – radiem, bērnības draugiem. Par katru man bija videomateriāls, kurā atklāju ne tikai to, kāpēc viņi man ir svarīgi, bet arī dažus noslēpumus, ko biju glabājusi gadiem ilgi.»

Arī nākamajās dzimšanas dienu ballītēs Dace sev un saviem viesiem ir sarūpējusi gan nebeidzamu jautrību ar slaveno parodistu Vadimu Jazz, kurš ieradās viesos kā Verka Serdjučka, gan pikniku savas privātmājas istabā, kur pašā viducī dega ugunskurs, uz tā vārījās pupiņu zupa, un, kad pavisam negaidīti ciemos ieradās temperamentīgās čigānietes (aktrises Indra Burkovska un Ruta Vītiņa), ballīte pa īstam varēja sākties!

Dienu pirms doties atvaļinājumā uz Dubaiju, Dace pastāstīja, ko ņems līdzi tālajā ceļojumā – grāmatu The Learning Love. «Mans dēls lidostā Briselē bija atstājis savu mobilo telefonu. Ilgi un dikti dzenājāmies tam pakaļ, līdz atmetām cerību to atgūt. Bet – pēc pusotra mēneša atnāca paziņojums, ka telefons ir atradies. Pirms dažām dienām, aizejot uz lidostu tam pakaļ, man iedeva ne tikai telefonu, tam klāt bija pielikta arī šī grāmata – Mācīsimies mīlestību. Droši vien cilvēki reisos aizmirst ne tikai telefonus, bet arī grāmatas, un tad tās uzdāvina kopā ar citām atrastajām mantām. Man šī grāmata likās lieliska zīme – es noteikti to izlasīšu!»

Dace nešaubās: katra diena, katrs notikums ir kā mācību stunda, un savā dzimšanas dienā viņa sev novēl arvien turpināt mācīties. «Es sev novēlu arī turpināt dzīvot no sirds un gūt pilnīgu paļāvību uz Dievu, kas gan reizēm man bišķiņ pietrūkst. Es sev novēlu, kā Bībelē rakstīts, dzert no avota, no kura var dzert un neslāpst. Un uzplaukt kā lotosa ziedam, jo es ticu, ka man vēl ir, kur plaukt! Un vēl es sev novēlu nest mīlestības gaismu. Instrumenti tam var būt dažādi, kaut vai – domājot tikai labas domas.».