Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Lapčenoks frizūru izveido pāris minūtēs

© Santa Sergejeva

Latviešu estrādes leģenda Viktors Lapčenoks «Muzikālās bankas» apbalvošanas ceremonijā pārsteidza ne tikai pasākuma viesus, bet arī skatītājus pie TV ekrāniem, tik enerģiski izpildot seno hitu «Kas esi tu?». Ar savu harismu un enerģiju Lapčenoks kārtīgi iekabināja saviem gados jaunajiem skatuves kolēģiem. Turklāt, kamēr citus māksliniekus pucēja profesionāli meistari, leģendārais mūziķis pats izveidoja frizūru, nostiprinot to ar laku.

17. janvārī Viktors Lapčenoks nosvinēja savu 70. dzimšanas dienu. Skatuves mākslinieks atzīst, ka visi to vien viņam vaicā, kā izdodas būt tik labā formā uz skatuves. «Es nezinu. Daru savu darbu, cenšos to darīt labi. Kā sanāk, tā sanāk. Ja cilvēkiem patīk, tātad laikam daru pareizi,» pieticīgs sevis slavināšanā ir dziedātājs. Viņš arī piebilst, ka skatītāji nevairās viņam izteikt komplimentus un tos viņš saņemot neskaitāmi daudz no saviem talanta cienītājiem.

Pirms koncertiem un muzicēšanas pasākumos Lapčenokam nav nepieciešams frizieris un grima meistars, jo dziedātājs pats spēj parūpēties par savu izskatu. «Kad senāk ar koncertiem ik pārnedēļu braucām pa Krieviju, saprotiet, kādi tur frizieri!? Paši veidojām sev frizūras. Rīgā par blatu dabūjām fēnus, un, ceļojot uz Krieviju, fēns vienmēr bija somā. Visu esmu apguvis pašmācības ceļā. Skatos, kā friziere man ieveido matus, un tad es to atdarinu pats. Protams, ka matus griezt es nemāku, to uzticu meistariem. Taču ieveidot koncerta vajadzībām nekādu problēmu. Esmu tā piešāvis roku, ka ļoti ātri saveidoju matus. Nav jau tā, ka man visu laiku ir tikai viens matu sakārtojums. Lokas veidoju pēc noskaņojuma vai uz vienu, vai otru pusi. Un galarezultātā, kad frizūra gatava, laku iepūšu pēc izjūtas, lai sakārtojums nostiprinās,» nosaka mūziķis, kurš jau sācis gatavoties 70. jubilejas koncertturnejai, kas izskanēs Latvijas lielākajās koncertzālēs.