Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Pecolli būs uz Rīgas Kongresu nama skatuves

DACE UN ENRIKO PECOLLI savu krāšņo šovu Bubblelandia izrādījuši jau desmit pasaules valstīs. Sestdien trijās izrādēs to būs iespējams novērtēt arī Latvijas skatītājiem © Privāts arhīvs

«Sešu gadu laikā, kopš izveidojām šo izrādi, tā ir vairākkārt transformējusies – gan dramaturģiskās idejas, gan mākslinieciskās izpausmes ziņā. Un šobrīd tas ir labākais, ko varam piedāvāt,» saka daudzviet pasaulē pazīstamie iluzionisti Dace un Enriko Pecolli. Sestdien pulksten 14 un 18 (un papildizrādē svētdien pulksten 15) viņi kopā ar vēl 10 māksliniekiem būs uz Rīgas Kongresu nama skatuves, kur gaidāms krāšņs ziepju burbuļu, lāzeru un specefektu šovs Bubblelandia.

«Tie skatītāji, kuri redzēja šo šovu pirms diviem gadiem, būs pārsteigti, jo ir notikušas ļoti lielas izmaiņas. Protams, milzu haizivis, lidojošās medūzas un burbuļu tornado esam atstājuši, jo tās jau ir paliekošas vērtības, ko skatītāji ir novērtējuši. Bet klāt nācis ir profesionāls mīms, kurš mīma tehnikā iznes šī stāsta ideju, ir nomainījušies mākslinieki - šobrīd mūsu komandā ir arī divi mākslinieki no Polijas, klāt nākuši arī vairāki oriģināli numuri. Katrā ziņā šī versija ir daudz noslīpētāka un, kā jau teicu, labākais, kas mums šobrīd ir,» stāsta Dace Pecolli, atklājot, ka šo Bubblelandia versiju jau redzējuši skatītāji Itālijā, Anglijā, Kuveitā, Šveicē, Krievijā, Ķīnā, Amerikā, Indonēzijā, Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Jau aprīļa beigās šova komanda mēros ceļu atkal uz Kuveitu, tad - uz Alžīriju, vasarā - uz Ķīnu, rudenī - uz otro tūri Amerikā, kur noslēgts līgums ar 23 teātriem, tad uz divām nedēļām Dace un Enriko, iespējams, būs mājās, lai jau Otrajos Ziemassvētkos mērotu ceļu uz Kanādu. «Bet, iespējams, nebūsim mājās, jo ir jau piedāvājums tās divas nedēļas pastrādāt Singapūrā,» Dace piebilst, sakot, ka dēls Dante (14), kurš mācās Mārupes vidusskolas 8. klasē un šobrīd pats strādā pie savas programmas izveides, brauks vecākiem līdzi un mācīsies tālmācībā.

Dace atklāj, ka parādīt Rīgā šovu Bubblelandia iespējams tikai tāpēc, ka par pāris mēnešiem pārcēlies brauciens uz Alžīriju. «Mums parādījās logs, un deviņas tonnas rekvizītu beidzot ir atceļojušas uz Latviju. Divus gadus rekvizīti ir ceļojuši pa dažādiem pasaules ūdeņiem un mājas nav redzējuši. Tāpēc iedomājāmies: ja reiz visas mantas ir šeit, jāparāda Latvi jas publikai, ko šobrīd rādām citviet pasaulē.»

Taujāta, vai abiem ar Enriko top arī kāda jauna programma, Dace atbild apstiprinoši, piebilstot, ka turpmākie divi gadi gan vēl saplānoti ar šovu Bubblelandia, kas pasaulē joprojām ir ļoti pieprasīts.

«Bet paralēli mēs tieši šobrīd esam jaunas izrādes iestudēšanas procesā. Tai būs pilnīgi cits formāts, tā vēstīs par dažādiem cilvēka dzīves posmiem, par Visuma nebeidzamo ciklu, un šo stāstu mēs stāstīsim kopā ar vijolnieku Raimondu Ozolu. Scenārijs jau ir gatavs, mūzika piemeklēta, vēl meklējam modernā baleta dejotāju meiteni, tūliņ izsludināsim konkursu,» stāsta Dace Pecolli, piebilstot, ka jaunā izrāde plānota 2019. gada sezonai, bet tās reklāmas kampa ņa sāksies jau nākamgad, tostarp lielajā Performing Art izstādē Ņujorkā.

«Bet pirmizrāde pavisam noteikti būs Latvijā,» Dace un Enriko apsola. «Latvijas publika ir ļoti prasīga, tā ikvienam māksliniekam ir uzlikusi ļoti augstu latiņu, kas nozīmē, ka pliku izklaidi tai nevar piedāvāt - visam jābūt kvalitatīvam un augstā profesionālā līmenī. Un mēs ar savu jauno izrādi to arī centīsimies panākt.».