Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VĒRTS APMEKLĒT: Vidzeme Fashion Show 2017

JAUNAS KRĀSAS UN FORMAS. Vidzeme Fashion Show ik gadu uzplaukst jaunās krāsās un formās. Laima Jurča © Publicitātes foto

Sestdien pulksten 19 koncertzālē Valmiera notiks lielākie modes svētki Vidzemes pusē – Vidzeme Fashion Show 2017. Šogad tas notiks jau septīto reizi.

Vidzeme Fashion Show ir kļuvis par neatņemamu Valmieras Mākslas dienu sastāvdaļu, un šogad tas ļausies pavasarīgajam Mākslas dienu tematam Mākslas dārzs, pārsteidzot ne tikai ar jaunākajām modes tendencēm Latvijā, bet arī aizraujošiem priekšnesumiem un šovu kopumā. Šovā varēs aplūkot vairāk nekā desmit zīmolu/dizaineru jaunākās kolekcijas, un tajās būs jaušamas gan vasarīgas notis, gan arī urbānās vides vienkāršība un īsta elegance. Tie būs gan ikdienā valkājami apģērbi, kurus pēc skates būs iespējams iegādāties showroom telpā, gan avangarda mode, kas palik baudītājiem un sajūtām.

Bērnu apģērbu zīmola Hebe rudens/ziemas 2017/2018 kolekcija Footprint veltīta globālās sasilšanas skartajiem dzīvniekiem - polārlāčiem, jūras lauvām, polārlapsām, polārajiem vilkiem un pingvīniem, kas sniega segā, iespējams, jau pavisam drīz atstās savus pēdējos nospiedumus. Tādēļ kolekcijas tērpus rotā šo dzīvnieku ilustrācijas un uzmanību saistošu saukļu apdrukas.

Bērnu apģērbu zīmola Leny Tomy Factory jaunā rudens/ziemas 2017/2018 kolekcija Timeless Romance ir kā noslēpumains un senlaicīgs dārzs, kurā mājo mazie, draudzīgie sapņotāji. Tā izstaro harmonisku, laimīgu un svinīgu noskaņu, un ikviena detaļa jaunajā kolekcijā ir neatkārtojams mākslas darbs.

Dizainere Laima Jurča pārsteigs ar psihedēliskām krāsām un rakstiem. Viņa šovā demonstrēs kolekciju Constructionism Background, kuras mērķis ir atspoguļot 20. gadsimta sākuma Krievijas konstruktīvistu idejas mūsdienu modē, kas mijiedarbojas ar dizaineres personīgajām bērnības atmiņām, dzīvojot Krievijas pierobežā postpadomju laikā.

Grafiska ornamentācija un maigas, niansētas krāsas - tāda ir RDMV absolventes Madaras Nusbaumas kolekcija Tileidylle, kas radusies, iedvesmojoties no smalkajiem un detalizētajiem latviešu grafiķes Neles Zirnītes darbiem.

Ar raibu maksimālismu, spožiem izšuvumiem un grafiskām detaļām sevi prezentēs zīmols Cecinanina, ko radījušas modes dizaineres, māsas Ilze un Ieva Čečinas. Šā zīmola apģērbs domāts radošām un pārgalvīgām sievietēm, kuras nebaidās izcelties ar ekstravagantu stilu.

Vasarīgu vieglumu un tropiskas sajūtas uzburs zīmols Wild Spirit. Dizaineres Danas Šeļmanovas Plešas jaunā kolekcija Follow The Sun aizvedīs uz vietu, kur ir mūžīgā vasara, kur saule vienmēr spīd un nekad nebeidz šalkt jūra, kur vienmēr var skriet basām kājām un aizmirst dzīves rūpes.

Zīmola Black Pit galvenais mērķis ir veidot augstas kvalitātes tērpus sievietēm, kuras dzīvo mūsdienu ātrajā pasaulē un vēlas justies brīvi, tajā pašā laikā izskatīties apņēmīgas un spēcīgas.

Publicitātes foto

Status by Shamguts kolekcijai Ultra normāls raksturīgs visa normālā pārspīlējums. To akcentē gan izmantotie materiāli, piegriezums, gan tonālais risinājums.

Zīmola BURZ dizaineri sevi dēvē par dabas bērniem, kuri iedvesmu smeļas no dabas skaistuma. Kolekcijas apģērbi paredzēti aktīviem cilvēkiem, kuri novērtē dabiskus materiālus, vietējos produktus, augstu kvalitāti, kultūras vērtības un veselīgu dzīvesveidu.

Pateicoties sadarbībai ar uzņēmumu Brillante, spilgtākajam Vidzeme Fashion show dizaineram būs iespēja sevi prezentēt Londonā, pasākumā Brillante Fashion Show, kas ik gadu ir viens no Londonas izsmalcinātākajiem pasākumiem īpaši izmeklētai publikai.