Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Veiksmes stāsts - Diānas Moon septiņi gadi Berlīnē

© Santa Sergejeva, Diānas Moon privātais arhīvs

Pirms septiņiem gadiem latviešu meitene Diāna Moon jeb īstajā vārdā Diāna Černe devās uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni, lai strādātu un veidotu dziedātājas karjeru. Viņa visu sāka no nulles, arī vācu valodas apguvi. Pa šiem gadiem Diāna Moon ir izveidojusi galvu reibinošu dziedātājas karjeru, par kādu pašmāju mūziķi varētu tikai sapņot, viņas foto rotā vācu dzīvesstila žurnālu lappuses, viņu intervē Vācijas televīzijas un radio.

Ar šarmanto Diānu tiekamies pie Brandenburgas vārtiem, viņa no savas dzīvesvietas Šarlotenburgā ir atbraukusi ar sniegbaltu «MercedesBenz» krosoveru. Lai arī Berlīnē jau ir tik silts kā vasarā, todien laiks bija apmācies, bet tas mūs neatturēja izvizināties ar Diānas auto un uzzināt, kā viņai pa šiem gadiem ir klājies vācu zemē.

Santa Sergejeva, Diānas Moon privātais arhīvs

Dzied opernamos un startē šlāgeraptaujā

Diāna Moon ir soliste vienā no atzītākajiem operu un baļļu orķestriem «Chris Genteman Group». Orķestris muzicē Vācijā, Šveicē un Austrijā. «Lielākoties mums ir uzstāšanās lielākajos opernamos. Jā, es šajā kolektīvā jūtos kā zivs ūdenī. Man ļoti patīk orķestra stils un darbības veids, profesionalitāte. Viņi vienmēr ir ļoti labi sagatavojušies, un viss norit pēc plāna. Labāku orķestri Vācijā nevaru iedomāties. Paralēli tam dziedu popšlāgeri, jo šis mūzikas žanrs Vācijā ir ļoti populārs. Vācieši ļoti mīl šādu mūziku. Pirmos piecus gadus, dzīvojot Vācijā, atturējos no šādas muzicēšanas, jo teicu, ka šis mūzikas žanrs nav priekš manis. Taču satiku cilvēkus, kas man pierādīja, ka popšlāgeris ir ļoti attīstījies un kļuvis moderns un populārs. Šlāgermūzikā es darbojos ar skatuves vārdu Alva. Mana jaunākā dziesma «Wir lieben Schlager» tiek regulāri atskaņota Vācijas lielākajā šlāgeru radiostacijā «Radio B2». Aizvadītajā vasarā piedalījos arī Vācijas lielākajos šlāgerfestivālos, kuros muzicē paši labākie un slavenākie Vācijas šlāgermuzikanti,» par saviem sasniegumiem vācu zemē stāsta Diāna Moon.

No enerģētiskās pilsētas velk pie dabas

Lai arī man kā ceļotājai šķiet, ka Berlīnē ir tik daudz skaistu un kultūrvēsturisku vietu, ko varētu skatīt katru dienu, Diānai Moon ļoti reti izdodas baudīt šo skaisto pilsētu, jo viņas plānotāja lappusēs atradīsiet intensīvu darba grafiku. Taču, ja ir brīvs brīdis, viņa labprātāk sēžas pie stūres savam «MercedesBenz» spēkratam un dodas uz Grūnevaldes ezeru, kur nododas pastaigām, lai izvēdinātu galvu, ieelpotu svaigu gaisu un uzturētu sevi formā. «Berlīne ir ļoti aktīva, enerģiska un liela pilsēta, tādēļ beidzamā laikā esmu kļuvusi par lielu dabas mīļotāju. Gandrīz katru dienu dodos pusotru stundu garā pastaigā gar ezeru, kas man aizvieto treniņus fitnesa studijā. Tā kā pēc horoskopa esmu Skorpions, man ļoti nepieciešams ūdens. Es nesmādēju arī sliktus laika apstākļus, ja līst lietus vai snieg sniegs, tas mani neattur doties pastaigā,» atklāj Diāna. Tiesa gan, arī Berlīnes centrā netrūkst koku un apstādījumu, tādējādi ik uz soļa var sajust dabas klātbūtni, par ko Diāna ir ļoti priecīga, jo tas viņai atgādina dzimto Latviju.

Pārvērtību laiks un plāns par ģimenes ligzdiņu

Diāna Moon vaļsirdīgi atklāj, ka beidzamais gads viņai bijis liels pārvērtību gads. Jau šis pavasaris atnācis citādāks nekā iepriekšējie: «Esmu ļoti izmainījusies un daudz ar sevi strādājusi. Sapratusi un pārvērtējusi daudzas lietas un nonākusi pie secinājuma, ka trakais sevis pierādīšanas laiks ir beidzies. Es zinu, ka man ir jāpiebremzē un vairāk sevi jāmīl. Diezgan mērķtiecīgi cenšos vairs neapdarīt visus pasaules darbus. Esmu iemācījusies arī pateikt nē un izvēlēties to darbu, kas man pašai patīk, jo agrāk pieņēmu visus darba piedāvājumus, iesaistoties dažādos muzikālajos projektos, lai tikai gūtu pieredzi. Nu vairs tā nedaru. Šajā pavasarī beidzot pamanīju, kā zied magnolijas, kā kokiem pumpuri plaukst, jo iepriekš tikai skrēju pa dzīvi. Var teikt, ka esmu pabeigusi dzīves pamatskolu un tagad drīkstu izvēlēties - vai mācīšos matemātiku vai humanitārās zinības. Esmu izvēlējusies nevis ego, bet dvēseles ceļu.»

Pirms septiņiem gadiem, ieradusies Berlīnē, Diāna stāvēja Šarlotenburgas rajonā, krustojumā, un, vērojot apkārtni, nodomāja, ka reiz šajā vietā vēlētos dzīvot. Sapņi piepildījās, un Diāna šobrīd dzīvo Šarlotenburgā. Tiesa gan, šobrīd viņa šajā pašā rajonā maina dzīvokli uz lielākiem apartamentiem. Taču pilnīgi iespējams, ka nākotnē Diāna pārcelsies pavisam prom no pilsētas uz Vācijas dienvidiem, kur ir lauki, meži un kalni. «Man nav problēmu ar pārcelšanos, jo es ļoti labi spēju pielāgoties jauniem apstākļiem,» viņa nosaka.

Plašāk lasiet Vakara Ziņās. www.vz.lv

.