Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

''Apskrien Latviju'' jeb 18 dienu izturības skrējiens rit pilnā sparā

© f64

Arhitekts un garo distanču skrējējs Dins Vecāns projekta "Apskrien Latviju" ietvaros veic 18 dienu izturības skrējienu apkārt Latvijai, šķērsojot 43 Latvijas novadus.

18.maijā šis skrējiens sākās Rīgā pie Brīvības pieminekļa un šodien jau rit projekta sestā diena. Dinam pirmajā dienā piebiedrojās un viņu pavadīja arī citi skrējēji.

Jau pirmajā dienā skrējēji piedzīvoja gan dažādus fiziskus šķēršļus, gan zīmi "Salacgrīva 36", domājot, ka jāskrien vēl tikai 18 km (brīdī, kad noskrieti 100 km). Tāpēc, Dins pārtrauca skrējienu un brauca ciemos pie Limbažu novada jauniešiem, kuri Dinu laipni uzņēma un parūpējās par viņu. Nākamajā rītā Dins ar komandu brauca atpakaļ uz vietu, kur iepriekšējā vakarā bija pārtraucis skrējienu un turpināja to no šīs vietas.

Jau trešajā dienā izveidojās 40 km nobīde, no paradzēta maršruta. Šo problēmu komanda mēģina risināt, plānojot kā atgūt iekavētos kilometrus. Dins izlēma, ka dienā veiks 75-80 km, skatoties pēc pašsajūtām nevis pēc tā, kā bija sadalījuši kilometrus sākumā.

Dinam šo dienu laikā pievienojās dažāda vecuma un cilvēki, no dažādiem Latvijas novadiem.