Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

APRITĒ: Jautrā ballītē (ie)svētīs jaunos aktierus

NO SMIEKLIEM LĪDZ NOPIETNĪBAI un atkal atpakaļ – tāda šogad būs Spanovska ballīte – 3. sērija (ie)svētības, ko veidojis režisors Intars Rešetins un kas būs absolūti ekskluzīva – jo koncertu būs tikai trīs © Foto: Daina GEIDMANE

«Man gribas apgāzt mītu, kas izskanējis presē, ka Dailes teātris atlaiž vecos aktierus, jo seniori tam nav vajadzīgi. Respektīvi, es būšu laimīgs, ja skatītāji ar šo stāstu sapratīs, ka mēs neatdalām jaunību no brieduma, ka mēs esam viena liela ģimene un mums ir kopīgi mērķi,» saka Dailes teātra aktieris un režisors Intars Rešetins.

Viņš veidojis Dailes teātra sezonas noslēguma koncertu Spanovska ballīte - 3. sērija (ie)svētības, kur aktieri atkal satiksies jautrā ballītē un kas, protams, atkal būs ekskluzīvi, jo koncerti būs tikai trīs - ceturtdien, piektdien un sestdien. Tajos piedalīsies Olga Dreģe, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Sondore, Ieva Segliņa, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Ieva Florence, Juris Strenga, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kaspars Zāle, Mārtiņš Upenieks, Edijs Zalaks un Niklāvs Kurpnieks.

«Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, šogad esmu palicis viens - mūsu radošajā komandā vairs nav Artūra Skrastiņa un Laura Dzelzīša, jo puikas cītīgi filmējas. Bet es mainu konceptu, jo domāju, ka skatītājs ir pelnījis ko jaunu,» stāsta Spanovska ballītes režisors Intars Rešetins, atklājot, ka šajā reizē, lai apgāztu mītu, ka seniori teātrim nav vajadzīgi, tiks gan godināti vecāka gadagājuma aktieri, kuriem briest apaļas un mazāk apaļas jubilejas, gan testēti arī jaunie. «Jaunajiem būs talanta un intelekta pārbaudes, testēsim arī viņu improvizatoru spējas. Viņus vērtēs ne tikai jau pieredzējušie kolēģi, viņu likteņu lemšanā tiks iesaistīti arī skatītāji - lai kopīgi noskaidrotu, vai viņi ir gana labi Dailes teātra saimei. Un tiem, kuri visus pārbaudījumus izturēs, tiks atļauts paziņot, kuru viņi vēlas sev par teātra krusttēvu,» stāsta Intars Rešetins, piebilstot, ka pie viena tiks notestēti arī seniori, lai pārbaudītu, vai viņi vēl ģeld vai vairs neģeld. «Jā, visu to pašu liksim darīt arī senioriem, lai tādējādi apliecinātu, ka mēs, Dailes teātra ģimene, esam viens veselums.»

Koncertu Spanovska ballīte - 3. sērija (ie)svētības vadīs aktieris Gints Grāvelis, bet sestdien, 17. jūnijā, kad izskanēs pēdējais koncerts, būs sezonas noslēguma balle, ko vadīs aktieris Lauris Subatnieks. Starp citu, ir iespējams iegādāties biļetes arī tikai uz balli. Tajā spēlēs grupa Coolmans Report, dziedās aktieri Ieva Segliņa un Gints Andžāns, Ērika Eglija un Gints Grāvelis, kā arī tiks testēta jaunā dziedātāja, Dailes teātra mārketinga direktores Indras Rubenes-Vilipsones meita Nora Anna Geidmane.

Balles laikā notiks arī teātra biļešu un abonementu izspēle, kas nozīmē, ka skatītājiem būs iespēja iegūt ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī vērtīgas balvas.

Jau otro gadu notiek arī Dailes teātra darbinieku balsojums, kurā kolēģi izvirza Labāko režisoru, Labāko aktrisi, Labāko aktieri un Labāko aizskatuves darbinieku. Veicināšanas balvas tiks pasniegtas arī Izpalīdzīgākajam kolēģim, kā arī nodarbinātākajiem aktieriem - uzvarētāji tiks apbalvoti pēc pēdējā koncerta 17. jūnijā.

Bet Intaram Rešetinam vasaras atvaļinājums svētdien, 18. jūnijā, vēl nesāksies - līdztekus Spanovska ballītei viņš iestudē arī izrādi Īs(t)a pamācība mīlēšanā, kas savu pirmizrādi Jēkabpilī piedzīvos tieši svētdien. «Kopā ar scenārija autoru Egīlu Šņori esam radījuši naivu, bet, manuprāt, sirsnīgu ludziņu jeb dziesmu spēli humoristiskā mērcē, kurā kopā ar skatītājiem mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem, kas mēs esam, kāpēc mums būtu jāmeklē papardes zieds un - kas ir mīlestība,» stāsta jauniestudējuma režisors, kurš šajā darbā debitējis arī kā scenogrāfs. Varenajā ielīgošanas izrādē, kas tiks vesta arī uz Saulkrastiem, Tukumu, Cēsīm, Ikšķili un Līgo vakarā - uz Kuldīgu, spēlē Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane, Vita Vārpiņa, Velta Straume, Sigita Jevgļevska, Inita Sondore, Ērika Eglija, Āris Rozentāls un Marģers Eglinskis.