Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Nākamo nedēļu kultūras, mākslas un izklaides notikumu TOPS

© Publicitātes foto

Uzzini aktuālākos kultūras, mākslas un izklaides notikumus – laika posmā no 16. līdz 30. jūnijam. Brīvdabas izrāžu laiks ir klāt!

17. jūnijā plkst. 20.00 Kandavas Ozolāju estrādē dziedātāja Olga Rajecka, Dailes teātra aktrise Olga Dreģe un TDA «Dzintariņš» mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga ielūdz uz krāšņu koncertu «Ielūdz Olgas!», kurā piedalīsies arī dziedošie aktieri Varis Vētra, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello un Ivars Kalniņš, grupa «Eolika», «Turaidas roze», kā arī Tautas deju ansambļi «Dzintariņš», «Līgo», «Liesma», vēl arī «Rotaļa XO» un Kandavas deju skola.

Ceturtdien, 22. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz plkst. 23.00 jau piekto gadu Kalnciema kvartālā notiks Suitu nakts tirgus, kā arī ielīgošanas koncerts. Tā ietvaros uzstāsies «Suitu sievas» un no Alsungas novada ieradīsies arī tirgotāji, līdzi vezdami svaigus lauku labumus, amatnieku darinājumus un Līgo zāles.

Suitu nakts tirgus apmeklētājus gaidīs jau no 22. jūnija plkst. 16.00 un darbosies līdz pat plkst. 23.00. Tirgotāji būs parūpējušies par dažādiem lauku labumiem, tajā skaitā pircēji varēs iegādāties tradicionālos Alsungas novada našķus - sklandraušus un koču. Plašā piedāvājumā būs amatnieku izstrādājumi, savukārt dizaineri piedāvās Līgo svinībām nepieciešamos tērpus un aksesuārus. Tirgus neiztiks arī bez jāņuzālēm, ar kurām izrotāt mājas vai kuras iepīt vainagos.

Suitu nakts tirgus koncertā uzstāsies etnogrāfiskais ansamblis «Suitu sievas» kopā ar Alsungas dūdiniekiem, postroka grupa «Daba san», Laima Jansone un Dj Monsta. Koncerta sākums plkst. 18.00. Bez ieejas maksas.

Rīgā, Alūksnē, Rēzeknē, Smiltenē, Saldū un Druvienā laika posmā no 16. līdz 23. jūnijam norisināsies Jāņu ielīgošanas svinības ar latviešu visu laiku visvairāk skatīto izrādi - Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienām Silmačos», kam šajā gadā aprit 115 gadu jubileja kopš pirmizrādes.

Tautā mīlētās lugas pirmizrādes 115. jubilejai veltītais iestudējums 16. jūnijā viesosies Rīgā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā - vietā, kur tā tik dabiski iederas, kur dzīvo Blaumaņa laika gars un dabas miers, kā arī 23. jūnijā Līgo svinētājus pulcēs leģendārajā «Silmaču» vietā - Druvienas estrādē. Izrādes sāksies plkst. 20.00, bet no plkst. 18.00 varēs apmeklēt pirmsjāņu gadatirgu.

Dailes teātra aktieri un viņu draugi apvienojušies koncertuzvedumā «Īs(t)a pamācība mīlēšanā». Režisora Intara Rešetina un dramaturga Egīla Šņores interpretācija par mīlestības tēmu iesāksies 18. jūnijā ar pirmizrādi Jēkabpilī un turpināsies Saulkrastos, Tukumā, Cēsīs, Ikšķilē un Līgo vakarā - 23. jūnijā - Kuldīgā. Radošajā kolektīvā ir apvienojušies aktieri Āris Rozentāls, Mirdza Martinsone, Vita Vārpiņa, Ērika Eglija, Inita Sondore, Akvelīna Līvmane, Velta Straume, Marģers Eglinskis un citi.

23. jūnijā plkst. 21.00 Latvijas Radio 2 tradicionālais Līgo koncerts savus draugus šoreiz pulcēs vienā no romantiskākajām Zemgales pilsētām - Dobelē, kuras pilsdrupās tad arī notiks dižkoncerts «Līgojam Dobelē!». Koncertā uzstāsies labākie Dobeles novada dziedātāji un dejotāji, «Vintāžas orķestris», tautā iemīļotie solisti - Viktors Lapčenoks, Olga Rajecka, Imants Vanzovičs, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Jānis Buķelis, Ieva Sutugova un Artūrs Biķernieks. Koncerta laikā arī sumināsim 60 gadu jubilejā Žoržu Siksnu, kura dziesmu benefice būs koncerta sastāvdaļa. Pēc koncerta - nakts balle («Eolika», Viktors Lapčenoks, Artūrs Reiniks, Jānis Buķelis ar grupu), kas saullēktā noslēgsies ar tradicionālo pliko skrējienu!

Jau 29. jūnijā ar čehu diksilendu apvienības «The Dixie Hot Licks» ieskaņas koncertu Rīgas restorānā «Trompete» sāksies 6. Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls, kas šogad norisināsies trīs dienas - no 29. jūnija līdz 1. jūlijam - un piedāvās daudzveidīgu programmu.

Jaunums šogad būs džeza improvizācijas meistarklases 30. jūnijā Limbažos, ko vadīs diksilendu apvienības «Sapņu komanda» mūziķi Indriķis Veitners (pūšaminstrumentu improvizācija), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un Madars Kalniņš (klavierspēle), kā arī mēmā kino seanss 1. jūlijā Umurgā - starp dienas un vakara koncertu.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma muzicēšanu atsācis «Lauku ielas diksilends», kas uzstāsies 1. jūlija dienas koncertā Umurgā, savukārt «Sapņu komanda» uzstāsies kopā ar operdziedātāju Nauri Puntuli. Festivāla noslēguma dienas programmu vadīs Latvijas Radio ētera personība Roberts Ošiņš.