Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Kā rotāties Jāņu nakts piedzīvojumiem?

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Tautiskas ādas aprocītes, harēma bikses un atsperu vainagi ar pērlītēm - tik radoši ir Latvijas meistari, rūpējoties, lai Jāņu nakts tērpi būtu gan latviski un skaisti, gan mūsdienīgi un ērti.

Krāšņi un moderni vainagi

Līgo vakarā visām daiļā dzimuma pārstāvēm jārotājas ar vainadziņu, kam mūsdienīga alternatīva var būt arī kronis, kas nenovītīs. "Uzdrošināties un rotāties skaisti, mazliet etniski un maģiski. Jo ļoti iespējams, vainags ir skaistākā sieviešu rota pasaulē," saka zīmola Spangas radītāji, aicinot meitas un sievas izvēlēties krāšņus un izturīgus vainagus.

Rotājies latviski

Rotas ir neatņemama tērpa sastāvdaļa, īpaši svētkos, bet latviskas rotas īpaši iederas Līgo maģijā - katrai zīme taču ir sava īpašā nozīme un jēga. Jāņu digitālajā gadatirgū būs pieejamas ROTAA rokassprādzes ar latviešu zīmēm, kā arī citas latviešu meistaru darinātas rotas - gredzeni, saktas un aprocītes.

Kleitas tautumeitām

Nekādas bikses vai džinsi - meitenēm Līgo nakts jāsagaida kleitā! Neviens cits apģērba gabals tā neizceļ sievišķību un nesatrauc puišu prātus. Latviešu modes māksliniekiem patīk lins, un tieši linu kleitas ir šo svētku piemērotākā izvēle. Ar tautiskumu un eleganci izceļas Linotēkas kleitas, lakati, seģenes un un jakas Jāņu naktij - lai būtu skaisti un silti! Gadatirgū nebūs aizmirsts par stiprā dzimuma pārstāvjiem - Ulmann piedāvā košas harēma bikses, krāsainus kreklus un pat tauriņus, lai arī vīrieši izskatītos savu tautumeitu cienīgi.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Saki to Līgo naktī!

Papardes zieda meklēšana ir Līgo nakts skaistākais rituāls, bet var kļūt par svarīgāko mirkli dzīvē. Vai iespējams vēl īstāks brīdis, kad spert izšķirošo soli un izteikt bildinājumu? Putni mostas, saule lec, jūs divi vien - bez pasēm un tituliem... Šādā brīdī noderēs RR ādas gredzentiņš ar skaistu akmeni vai arī sidraba gredzentiņš no Baltu Rotām.

Romantiskais ugunskurs

Krāsainie skaliņi Ziemeļblāzma ir iespēja Līgo naktī piedzīvot vēl vienu brīnumu. Tie deg ar dažādu krāsu liesmām un piešķirs gada romantiskākajai naktij īpašu auru. Maģiskajā naktī maģisks ir viss - daba, cilvēki un uguns, kas sašķeļ tumsu vienā no gada īsākajām naktīm. Drīz ausīs saule un sāksies Jāņu diena. Vai mēs vēl būsim tādi paši kā pirms tam? Kas zina...