Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Astroloģes ieteikumi Līgo svētku svinēšanai

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Populārā astroloģe Māra Ošuroka sniedz vērtīgus padomus, kā sagaidīt Līgo svētkus un kur meklēt papardes ziedu.

Vispārīgais dienas fons 23. un 24. jūnijā, kas būtu jāņem vērā mums visiem neatkarīgi no savas zodiaka zīmes

Līgo dienā un vakarā dienas fonu spēcīgi ietekmēs Saules, Merkura un Marsa atrašanās Vēža zīmē, bet Jāņu naktī arī Mēness ieies Vēzī, un tas šo laiku padarīs emocionāli saspringtu. Iespējama sevis žēlošana, pagātnes pieminēšana un garastāvokļa svārstības. Neko nedrīkstētu darīt emociju iespaidā, vismazāk jau sākt skaidrot attiecības, sevišķi ar tuviniekiem. Taču Vēzis ir ģimeniska horoskopu zīme, kas šīm dienām piešķirs siltumu, vēlmi būt sev tuvu cilvēku lokā, uzņemt ciemiņus, samīļot bērnus un mācīt viņiem līgot īstenā latviešu garā, ievērojot senču tradīcijas.

Laikā no 23. jūnija plkst. 4.24 līdz 24. jūnija 5.16 valdīs 29. Mēness diena (MD), kas skaitās viena no bīstamākajām Mēness ciklā. Šajā dienā grūti pretoties kārdinājumiem, var nonākt ilūziju varā. Vēlams kūpināt kadiķi, lai pasargātu sevi, māju no ļauniem gariem, protams, arī ugunskurs un Līgo dziesmas dos enerģiju. Labāk pavadīt šo dienu mājās.

Īsu brīdi 24. jūnija naktī valdīs 30. MD (5.16-5.31), bet pa dienu līdz pat 25. jūnija 6.20 - 1. MD. Laba, maģiska diena, tās simbols - gaisma. Vēlmes var piepildīties, pastāv iespēja saņemt piedošanu. Vēlams atteikties no alkohola lietošanas un nav ieteicama publisku pasākumu apmeklēšana.

*

Kā ar auto un pārvietošanos? Vai sēsties pie stūres vai izmantot sabiedrisko transportu? Vai svinēt Latvijā vai citā valstī?

Kaut arī planētas Marss un Merkurs, kas astroloģijā atbild par auto un tehniku, šajās dienās nebūs pārāk sliktā stāvoklī, tomēr daži riska faktori pastāv. Iespējama agresīva braukšana, aizķeršanās ceļā, emocijas, kas var novērst uzmanību. Noteikti nebūtu vēlams doties tālā braucienā vai svinēt citā valstī, jo Jupiteram, kas šīs jomas ietekmē, nebūs labi aspekti. Ja tomēr nepieciešams, tad labāk izbraukt 23. datumā, jau laikus.

*

Ar ko kopā sagaidīt gada īsāko nakti?

Pateicoties mīlas dievietes vārdā nosauktās planētas Veneras labajiem aspektiem debesīs, svētku laiks paies romantiskās noskaņās. Venera atradīsies Vērša zīmē, kas ir labs salikums, jo dod iespējas baudīt dzīvi visās nozīmēs. Kāds, protams, gada īsāko nakti sagaidīs kopā ar mīļoto cilvēku, bet lai neskumst arī brīvie un neprecētie. Pastāv negaidītas, oriģinālas un pat karmiskas iepazīšanās iespējas, un varbūt tieši tagad tu satiksi savu īsto otro pusīti. Pats galvenais, viss vedina domāt, ka arī papardes ziedu izdosies atrast. Starp citu, intīmai jomai šajās dienās būs pastiprināta nozīme, tāpēc nebūs brīnums, ja pēc deviņiem mēnešiem dzims Jāņu bērni.

*

Vai visiem tiešām jāmeklē mistiskais papardes zieds, varbūt kādu vairāk uzbudinās roze, peonija vai lilija?

Piemēram, Auns intīmos priekus atradīs hortenziju tuvumā, bet Vērsis mīlas nakti var baudīt pie atvērta loga, aiz kura zied jasmīnkrūms. Dvīņi noteikti var pazīlēt ar margrietiņu - mīl, nemīl, no sirds, nemaz…Vēzim ieteicama naksnīga pelde ūdensrožu dīķī, savukārt zvēru karalienei Lauvai patiks no mīļotā saņemt karalisko ziedu - rozi. Jaunavai gribi vai negribi jādodas uz mežu, kur virši un varbūt arī zied papardes. Žēl, ka ceriņi Jāņos jau nobiruši, jo tieši tajos būtu meklējama laime Svaru zīmes pārstāvjiem. Toties Skorpionam paveicies, jo peonijas zied tieši šajā laikā, izej tik dārzā un baudi! Strēlnieks, visticamāk, Līgo svētkus sagaidīs kādā citā valstī, un tad jau nebūs problēmu atrast arī lotosa ziedu. Īriss varbūt pārāk neizceļas ar aromātu, toties tā forma ir visnotaļ erotiska un Mežāzi patīkami satrauks. Izskatās, ka Ūdensvīram sajuks ziemas un vasaras saulgrieži, tāpēc viņš sāks meklēt āmuli, zem kura skūpstīties. Romantiskās Zivis skurbs no liliju smaržas vai labprāt atgulsies magoņu laukā, katrā ziņā mīlas kaislības garantētas.

*

Publisku pasākumu apmeklēšanas diena vai mājas svētki?

Mēness dienu stāvoklis (skatīt iepriekš) tomēr vedina domāt, ka šoreiz svētkus labāk sagaidīt mājās, tuvinieku lokā, ievērojot senlatviešu tradīcijas. Arī tā pati uzsvērtā Vēža zīmes komponente to apstiprina, ka šīs dienas nav piemērotas masu pasākumu apmeklēšanai. Ja tomēr esi nolēmis uz tādu doties, tad vēlams, lai vide un kompānija, ar kuru kopā taisies pavadīt laiku, būtu pazīstama. Vēlams svinēt pie ūdeņiem, kā arī izmantot maģiskos pirts rituālus.

*

Alutiņi,

vecais brāl…

Vai Neptūna aspekti liek uztraukties vai tomēr varam atļauties kādu mēriņu?

Protams, neviens netiek mudināts uz pārmērīgu alkohola lietošanu, tomēr kādu alus kausu var tukšot droši - to šoreiz mums garantē planētas Neptūns labais astroloģiskais stāvoklis. Tad jau varbūt drīzāk jāuzmanās no pārēšanās, kā arī produktiem jāpārbauda derīguma termiņš, lai nav bieži jāskrien uz ķemertiņu.