Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Pasākumu vadītāja Liene Bērziņa labas pašsajūtas līdzsvaru ieģust no bērniem

SMILŠU TERAPIJA ar meitu Līnu Grietu Bērziņu (3). «Patiesībā, es esmu sapratusi, ka mana relaksācija ir atpūta ar bērniem. Kaut kā tā apziņa ir atnākusi, ka tieši caur bērniem mēs realizējam savu labo pašsajūtu. Un man ar to pagaidām pietiek» © Privāts arhīvs

«Esmu ļoti priecīga un pateicīga, ka esmu izvēlēta šā koncerta vadīšanai. Nevaru noliegt, ka jau šobrīd vēderā ir kņudoņa un tauriņi lido,» saka TV raidījumu vadītāja Liene Bērziņa. Kopā ar Māri Grigali viņa vadīs vērienīgo koncertu Mana vasaras melodija 2017, kas piektdien, 30. jūnijā, pulksten 21 gaidāms Jelgavā, Pasta salā.

Šajā vasaras vakarā mūziķi dalīsies ar klausītājiem savās skaistākajās vasaras melodijās, radot priecīgu, skanīgu un lustīgu vasaras sajūtu. Pasākumā piedalīsies populārākās Latvijas šlāgergrupas un dziedošās ģimenes.

SAVĀ DZIMŠANAS DIENĀ izlēkusi ar izpletni, kas bija dāvana no vīra, Liene sapratusi, ka gribētu kādreiz nolēkt arī ar gumijām. «Protams, pirmajā mirklī bija bail, bet, kad tu saproti, ka esi augšā - vow, izplet rokas un lido!» / Privāts arhīvs

Paplašinot komforta zonu

«Nav jau tā, ka esmu bijusi pavisam prom no skatuves, jo visu laiku jau esmu kaut ko darījusi, tikai šaurākai auditorijai. Pēdējos gados ļoti daudz darbojos Māmiņu klubā, kur notiek dažādas aktivitātes, kas tiek pārraidītas internetā. Bet atkal būt uz lielās skatuves, kāda būs Jelgavā, - jā, tas ir priecīgs notikums,» atzīst Liene Bērziņa, kuru TV skatītāji, iespējams, atceras no Talantu aģentūras (2005), šova Zvaigžņu lietus (2008) un OKartes skatuves (2011) laikiem.

Šobrīd Liene studē Latvijas Universitātes Biznesa, ekonomikas un vadības fakultātē, kur maģistrantūrā apgūst stratēģisko vadību un līderību. «Tas ir akadēmiskais kurss, daudz teorijas, daudz senu dzīves gudrību, ko var pārbaudīt praksē. Vēl pusgads jāmācās, tad jāraksta maģistra darbs un - būs vēl viens diploms kabatā!» priecīgi saka uzcītīgā studente. Pirmoreiz viņa iesāka studēt tūlīt pēc vidusskolas, taču tad sāka strādāt televīzijā un studijas pameta. «Un tad vienā brīdī, pa dzīvi ejot, sapratu, ka man kaut kā pietrūkst, līdz apjautu, ka tās ir zināšanas. Nevis dēļ papīra, bet pašai priekš sevis. Un tagad, bišķiņ pamainījusi un paplašinājusi savu komforta zonu, es varu teikt, ka pasaule ir kļuvusi krāsaināka. Jā, varbūt kādā mirklī ir grūtāk un sarežģītāk, bet ieguvums ir nenoliedzams,» sapratusi TV raidījumu vadītāja. Viņa neslēpj: kad studiju laikā kļuvusi par mammu meitiņai un paņēmusi akadēmisko atvaļinājumu, vienubrīd domājusi, vai maz vajag atgriezties pie studijām. Bet tad sapratusi: kas iesākts, tas jāpabeidz. Protams, laiks mācībām ir tikai pa nakti, labākajās studentu tradīcijās, kā jau lielajam vairākumam, kuri vai nu paralēli strādā, vai audzina bērnus. «Es jau reizēm smejos: žēl, ka šā brīža prāts nebija savienots ar desmit gadu jaunākās Lienes spējām. Jo jūtu, ka ir lielāks nogurums, bet nu pagaidām vēl visam spēka pietiek.»

Puķu dobes un siltumnīca

Taujāta, kādi ir viņas tuvākās nākotnes plāni, kad iegūs maģistra grādu, Liene atteic, ka ir māņticīga, tāpēc vispirms mēģinās tikt līdz savam mērķim un tad par to runās. «Protams, man ir nosprausti attāli mērķi, kas dažbrīd pašai gan šķiet nereāli, un tomēr es apzinos, ka mērķi ir sasniedzami, jo pati to esmu pārbaudījusi. Kad pabeigšu Latvijas Universitāti, es pavisam noteikti būšu ļoti laimīga, jo būšu sasniegusi vienu no saviem pirms daudziem gadiem nospraustajiem mērķiem. Un ne jau tāpēc man tas vajadzīgs, lai attīstītu Latvijas ekonomiku vai savu miljonu ideju, bet, kas to lai zina, varbūt arī tāda atnāk. Nu, kaut kāda iemesla pēc jau es to šobrīd daru,» viņa domā.

Bet no studijām brīvajā laikā Liene vai nu palasa kādu grāmatu, pēdējā laikā gan tā lielākoties ir mācību literatūra, vai čubinās pa piemājas dārzu, ko jau gadiem ilgi iekopusi vīra mamma. «Es esmu jaunpienācēja, bet man jau ir savas puķu dobes un siltumnīca. Es zinu, kā jāravē, zinu, ka tomātiem padusītes jāizrauj. Jo es jau esmu meitene no laukiem, savulaik tētis man ļoti daudz ir iemācījis. Un darbs dārzā man nav problēma, es par to esmu ļoti priecīga, jo tā arī ir sava veida relaksācija.»

Pavērās cita pasaule

Cik daudz laika Lienei paliek tikai sev, sevis palutināšanai? Viņa saka: studijas jau arī ir laiks tikai sev. Bet, sapratusi, ka jautājums ir par sievišķīgām lietām, viņa atzīstas, ka nav klasiska skaistumkopšanas salonu apmeklētāja. «Es esmu mamma parastā, kura apmēram reizi vai divas gadā uztaisa kādus kampaņveida pasākumus, bet pārējā laikā aprobežojas ar rūpēm par sevi mājās. «Blakus mājai ir mežs, otrā pusē ir jūra, ir svaigs gaiss, un man ar to pietiek. Patiesībā, es esmu sapratusi, ka mana relaksācija ir atpūta ar bērniem. Kaut kā tā apziņa ir atnākusi, ka tieši caur bērniem mēs realizējam savu labo pašsajūtu. Un man ar to pagaidām pietiek.»

Bet sevi fiziskā formā viņa uztur, gan spēlējoties un dauzoties kopā ar mazo meitiņu, gan vairāk staigājot kājām. «Tikai nedaudz pamainot ikdienas paradumus, mēs varam ļoti daudz ko mainīt gan savā fiziskajā veselībā, gan arī emocionālajā pašsajūtā. Es ilgu laiku no Jūrmalas uz Rīgu braukāju ar mašīnu, bet nu jau divus mēnešus braucu ar vilcienu,» stāsta Markusa un Līnas mamma. Viņa atminas, kā pirmoreiz aizbraukusi ar vilcienu līdz Rīgai: «Gāju no stacijas uz universitāti, un visi uz mani skatījās, jo es gāju platām acīm un šausmīgi smaidīju. Man bija milzīgs kultūršoks, tāda sajūta, ka esmu aizbraukusi ceļojumā, jo tik sen nebiju braukusi ar vilcienu un staigājusi pa pilsētas centru. Man pavērās pilnīgi cita pasaule, un es sapratu: lai mēs neiesēstos ikdienas rutīnā un nekļūtu gurdeni, ir nepieciešams pamainīt pat šādas ikdienišķas lietas. Jā, es saprotu, ka uz darbu ir jāskrien un naudiņa jāpelna, bet kaut ierasto ceļu ir vērts pamainīt, vismaz piecas minūtes pa labi vai kreisi, un jau būs pavisam citas sajūtas.»

MARKUSS TOMS (14) jau vairākus gadus trenējas motoklubā XKross, bet mini motokrosa sacensībās piedalās otro gadu. Pagaidām augstu sasniegumu neesot, bet, kā saka mamma, pie tā vēl jāstrādā gan pašam, gan vecākiem. «Ikvienā lietā ir svarīgi cilvēki, kuri ir tev līdzās, un tāpat arī šeit, motoklubā - tā vadītājs Ritvars Stāmers ir milzīgs atbalsts ikvienam sportistam, kas pārstāv šo klubu. Nav jau noslēpums, ka šis sporta veids ir dārgs, bet kluba vadītājs mēģina atjaunot motokrosa popularitāti un iegulda tajā ļoti, ļoti daudz laika, darba un līdzekļu,» stāsta Liene Bērziņa, atzīstot, ka jau kļuvusi par riktīgu motokrosa fani. Gan tāpēc, ka tajā trenējas dēls, gan tāpēc, ka šo klubu pārstāv arī trīskārtējs pasaules čempions Kaspars Stupelis, pārī ar Jāni Daideru. «Patiesībā, motokrosa sacensības ir vieni no galvenajiem mūsu ģimenes vasaras notikumiem, jo tie notiek ar zināmu regularitāti. Protams, nervi ir beigti, jo mēs ar meitu stāvam trases malā un fanojam: «Brāli, sarauj! Brāli, sarauj!» Markuss gan nav laimīgs, jo viņš ir tajā vecumā, kad jākautrējas, ka mamma ir blakus, kur nu vēl publiski mīļoties. Bet nu, protams, mums ģimenē tas ir piedzīvojums - tētis visu skrūvē un remontē, mēs ar Līnu fanojam...» / Privāts arhīvs

.