Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

"Pokemon Go" jubilejas festivālu Čikāgā piemeklē tehniskas likstas

© Scanpix.ee

Festivālu, kas Čikāgā, ASV, sestdien bija sarīkots par godu viedtālruņu spēles "Pokemon Go" gada jubilejai, piemeklējušas tehniskas likstas, atzinuši sarīkojuma organizētāji.

Festivāla dalībnieki sūdzējušies, ka nav varējuši noķert pokemonus un pat piereģistrēties mobilajā spēlē, vēsta laikraksts "Chicago Tribune".

Problēmas pastiprinājušās garo rindu dēļ pie festivāla norises vietas Čikāgas Grānta parkā, kurās bijis jāstāv vairākas stundas.

Spēles darbībai apstājoties, tūkstošiem dalībnieku, no kuriem daudzi Čikāgā bija ieradušies no tālienes, varēja vien dusmās izsaukt rīkotājiem adresētus pārmetumus.

Vairāku spēles traucējumu dēļ, no kuriem daži parādījās jau dienas sākumā un netika pilnībā novērsti, teju 20 000 dalībnieku saņems atpakaļ 20 dolāru lielo dalības maksu.

Sestdien izplatītajā paziņojumā organizatori atzina, ka "daudziem spēlētājiem" bijušas tehniskas problēmas, kā arī solīja kompensācijas pilnā apmērā visiem dalībniekiem.

Neraugoties uz sestdien Čikāgā pieredzētajiem spēles traucējumiem, dalībniekiem ir arī labas ziņas. Reģistrētie dalībnieki bez maksas savos kontos saņems leģendāro pokemonu "Lugia", kā arī 100 dolārus spēles valūtā "PokeCoins", skaidroja organizatori.

"Pokemon Go" ir papildinātās realitātes spēle, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā vidē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt "PokeStop" jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus, un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.