Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 5. augustam

© Publicitātes foto

Uzzini, kādi aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides un aktīva dzīvesveida notikumi ir baudāmi laika posmā no 29. jūlija līdz 5. augustam.

Sporta centrā «Kleisti» no 28. līdz 30. jūlijam notiks Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā «Rīga 2017», kurā piedalīsies Latvijas un citu Eiropas valstu spēcīgākie jātnieki.

Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startēs vairāk nekā 70 jātnieku ar aptuveni 120 zirgiem. Šīs sacensības ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā un šogad svin 25 gadu jubileju kopš pirmās norises reizes. Sākums katru dienu pulksten 10.

2. augustā Dzintaru koncertzālē pulksten 19.30 uzstāsies Krievijas humorists, raidījumu vadītājs, aktieris un dziedātājs Maksims Galkins. Skatītājus sagaida parodijas, sižeti no televīzijas projekta «Точь-в-точь», humoristiski skeči un dziesmas.

No 4. līdz 6. augustam visi ceļi ved uz Ventspili, jo trīs dienu garumā Ventspilī tiks svinēti Pilsētas svētki, kas šogad priecēs apmeklētājus ar daudzveidīgām kultūras, mākslas un sporta norisēm, spilgtiem muzikāliem notikumiem un aizraujošām izklaidēm.

3. augustā teātra namā «Jūras vārti» pulcēsies Starptautiskā vokālistu konkursa par operdziedātājas Alīdas Vānes balvu finālisti, bet Amatu māja atzīmēs 10 gadu jubileju.

4. augustā visas dienas garumā savas durvis vērs gan pilsētas bibliotēkas, gan Amatu māja, gan Herberta Dorbes memoriālais muzejs. Rātslaukumā tradicionāli tiks godināti pilsētas domes Lielās balvas un balvu ieguvēji.

5. augusta svētku programma būs aizraujoša un dažādām gaumēm tīkama. Lieli un mazi svētku viesi varēs aktīvi iesaistīties un baudīt dažādas aktivitātes - svētku gājienu, Starptautisko ziedu paklāju festivālu, amatnieku tirdziņu, grāmatu svētkus, spēkavīru čempionātu, dragreisa čempionātu, kā arī atraktīvas programmas Lielajā laukumā, Livonijas ordeņa pilī un citviet pilsētā. Pirms Svētku salūta īpašu Ventspils dzimšanas dienai veltītu priekšnesumu sniegs estrādes dīva Laima Vaikule un dziedātājs Jānis Stībelis kopā ar Ventspils kameroķestri un Ventspils bigbendu. Dienas izskaņā uz Nakts deju skatuves Reņķa dārzā kāps Lauris Reiniks, Roberto Meloni un Ralfs Eilands.