Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

TOP 5 gleznaini galamērķi laiskai un aktīvai atpūtai divatā

© Publicitātes foto

Vasara, kā ierasts, ir siltākais un daudziem arī gaidītākais gadalaiks, kad nodoties saules peldēm un atpūtai kopumā. Šai gadalaikā daudzi arī izvēlas mīt gredzenus un doties romantiskā atpūtā ar mīļoto cilvēku. Ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” novērojumi liecina, ka atpūtnieku vidū arvien populāras ir Eiropas valstis, bet pieaug interese arī par tālākām zemēm. “Latvia Tours” apkopojusi dažus – gan zināmus, gan mazāk populārus atpūtas galamērķus ar gleznainām ainavām visā pasaulē, kuros pāriem nodoties kā laiskai, tā arī aktīvai atpūtai. Specifiskās dabas dēļ šīs vietas var kalpot arī par iemeslu neaizmirstamām kāzu/medusmēneša fotogrāfijām.

Kerala, Indija

Keralas štats atrodas Indijas dienvidrietumu piekrastē - zemes joslā, kas stiepjas starp kalniem austrumos un Arābijas jūru. Tas ir tropu krasts, kanālu un ezeru izrobots. Vietai raksturīgs maigs klimats, plašas pludmales ar mierīgiem ūdeņiem. Visapkārt plešas arī smaragdzaļas tējas plantācijas, daudzveidīga fauna, ūdenskritumi. Vietējie iedzīvotāji lepojas ar bagātām kultūras tradīcijām, vēstures un arhitektūras pieminekļiem. Atpūtnieki šeit izbauda arī eksotisku virtuvi. Pateicoties dabai un kultūras tradīcijām, Keralu mēdz dēvēt par dievu, maģijas un garšvielu zemi, nereti to sauc arī par “paradīzi Zemes virsū”.

Kerala populāra ar ajūrvēdas kūrēm, kur to praktizē pēc vairākus gadsimtus senām tradīcijām. Pludmales ar neskarto dabu un masāžu procedūrām būs piemērotas atpūtniekiem, kas vēlas smelties enerģiju un atjaunoties. Vēstures cienītājiem patiks arī senas svētnīcas, kur iespējams nodoties meditācijai.

Kerala ir viens no sociāli attīstītākajiem štatiem Indijā ar zemāko bērnu mirstību un garāko vidējo dzīves ilgumu valstī. Tas ir arī tīrākais štats Indijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā