Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

APRITĒ: Laikmetīgais cirks visā savā daudzveidībā

© Publicitātes foto

No 23. līdz 25. augustam Rīgā jau piekto gadu pēc kārtas notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, kurā piedalīsies mākslinieki no ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas.

Festivāls tiks atklāts jau šodien - ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā Zirgu pasts: pulksten 19 notiks festivāla organizētā konkursa Baltijas jaunajiem talantiem uzvarētāja - igauņu trupas Carousel Company - izrāde Carousel Night; kā otro skatītājiem būs iespēja noskatīties festivāla pirmo producēto izrādi Citroni un medus ar pašmāju horeogrāfes Agneses Vanagas un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija) un Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos. Abas izrādes skatītājiem tiek piedāvātas bez maksas.

No rītdienas līdz piektdienai izrādes būs gan pilsētvidē, gan iekštelpās, un šogad pirmo reizi festivāla Re Rīga! telpu izrādes notiks koncertzālē Palladium, kas, izbūvējot papildu tribīnes, ir īpaši piemērota, lai skatītājs pēc iespējas tuvāk varētu vērot un personiskāk novērtēt laikmetīgo cirku un tā pamatelementus: akrobātiku, teātri un mūziku, - informē festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers, atklājot, ka otrs šā gada jaunums - pēc katras no izrādēm notiks sarunas ar izrādes māksliniekiem. Īpaši plaša šogad būs arī meistarklašu programma.

Īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē Palladium festivālā tiks izrādītas: somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvītā izrāde Ardievas, neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē 100% cirks un festivāla noslēgumā - patiesības meklējumi ekstravagantās un pasaulē pazīstamās ASV trupas Ricochet izrādē Dūmi un spoguļi.

Savukārt Somijas dueta Kate & Pasi oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei Attiecības par «attiecību kārtošanu» ar akrobātikas palīdzību tiks izrādīta trīs festivāla vakarus - pulksten 18 laukumā uz Kaļķu un Vaļņu ielu stūra.