Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Idejas tavai nedēļas nogalei - ko darīt, kurp doties

© Mike BLAKE, Reuters/Scanpix

BRĪVDIENU CEĻVEDIS

GASTRONOMISKAIS CEĻOJUMS UZ SPĀNIJU

No 22. septembra uz lielajiem kinoekrāniem Latvijā skatāma filma Ceļojums uz Spāniju. Tā ir laba izvēle tiem, kas negrib lauzīt galvu - filma ir kā amizanta un humora pilna ekskursija pa Spānijas gardākajām vietām draugu, komiķu Stīva Kūgana un Roba Braidona (kā arī režisora Maikla Vinterbotoma) vadībā.

Publicitātes foto

Jau trešo reizi (pēc filmām The Trip un The Trip to Italy) draugi, aktieri Stīvs Kūgans un Robs Braidons dodas izsmalcinātā un humora pilnā gastronomiskā ceļojumā - šoreiz viņu izvēle krita par labu karstasinīgās Spānijas virtuvei. Ceļojums pa šo saulaino zemi izvērtīsies ne tikai aizraujoši garšīgs, no tapām līdz paeljai, bet arī pārbaudīs to, vai abu draudzība ir tikpat stipra kā izturētie Spānijas sarkanvīni.

PAPILDINĀJUMS RUDENS KINO DEVAI

Tikai pirms dažām dienām noslēdzies Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF), bet šī mākslas žanra cienītājiem darba kārtībā tukšums nav paredzēts, jo sākas festivāls Baltijas pērle. Tajā skatītājiem tiek piedāvātas dažādas programmas, kuru nosaukums zināmā mērā kalpo kā orientieris (Festivālu eksotika, Leģendas, Mākslinieki, Debates, Stils un mode, Mīlestība, Kino visai ģimenei u.c.). Festivāls Baltijas pērle ilgs līdz 26. septembrim, bet šajā nedēļas nogalē notiks divi pasākumi, kuri varētu raisīt īpašu uzmanību, un tie ir tikšanās ar Krieviju pārstāvošiem režisoriem Renātu Ļitvinovu (22. septembrī) un Andreju Zvjagincevu (23. un 24. septembrī). Protams, nevajadzētu palaist garām iespēju uz lielajiem ekrāniem noskatīties Zvjaginceva jaunāko darbu - filmu Nemīlestība, un ne tikai tāpēc, ka Kannu kinofestivālā šogad tā saņēma godpilno žūrijas balvu, kļuva par kinokritiķu un publikas favorīti, bet arī tāpēc, ka tajā piedalās Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs. Savukārt aktrises, režisores un scenāristes Ļitvinovas radošās tikšanās laikā ieplānots bonuss - tiks izrādīta režisores versija filmai Josifa sapņi, kas veltīta dzejniekam un esejistam Josifam Brodskim. Festivāla seansi un īpašie pasākumi notiks kinoteātrī Splendid Palace un Rīgas Kongresu namā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā